Pozitívny výsledok tehotenského testu počas dojčenia

mamkabeika
10. feb 2012

Ahojte maminky a všetky snažilky 😉
Aké máte skúsenosti s tehotenskými testami? Pociťovala som tehu príznaky, a tak som si pred 5 dňami spravila test, na ktorom vyšla slabá druhá čiarka. (Najprv sa ukázala len v tom mieste namáčacieho testu, kde je zlepený, až keď som ho mierne odlepila, čiarka sa presunula tam, kde má byť a stmavla). Dojčím svojho prvorodeného, ešte som nemala od pôrodu menzes, a preto netuším, aký mám cyklus (s manželom sme sa milovali takmer každý deň, takže sme mohli vystihnúť ovuláciu). Hneď, ako som si spravila test, šla som k Dr. a tá mi povedala, že mám nízku sliznicu maternice, z čoho som usúdila, že by nemohlo dôjsť k uhniezdeniu. Sama si tým nie som istá, preto by som sa chcela s vami poradiť.
Aj pri prvom som to mala komplikované, vyšiel mi tehu test (slabá čiarka), ale HCG test z krvi mi nevyšiel 😕 Ani keď som prišla k Dr. o 3 týždne, nič nebolo vidno, až napokon o týždeň , kedy som bola už na konci 6. týždňa (podľa ultrazvuku) a bolo nádherne vidieť už aj srdiečko.
Dnes mi vyšiel aj taký rýdzi krvavý výtok, ktorý bežne nemávam, a potom nič. Môže to byť príznakom zahniezdenia? Môžem byť tehotná? Od minulého testovania uplynulo 5 dní, kedy mi vyšla slabá čiarka. Zajtra si idem urobiť test znova, len sa neviem dočkať. Viete mi prosím poradiť?

evakva
10. feb 2012

@mamkabeika Urcite si urob este jeden test. Dojcenie nie je antikoncepsia. Mozno sa bude historia opakovat a o 9 mesiacov budes mat doma dalsieho drobca.

mamkabeika
autor
11. feb 2012

Takže som si spravila 2 testy dnes ráno. Oba boli negatívne. S najväčšou pravdepodobnosťou nie som tehotná. Viete mi poradiť, čo mohlo znamenať to slabulinké krvácanie? Dr. mi vravela, že mám všetko v poriadku. Nerozumiem tomu. Ďakujem

stvura
11. feb 2012

@mamkabeika ci si alebo nie si je este velmi tazko urcit...ak by si bola tehotna na zaciatku tehu (2-6tt) tak mozu testy nastriedacku vyjst pozitivne i negativne. Zavisi naozaj od tyzdna tehotenstva a od citlivosti testu. To ze dojcis neznamena ze nemozes byt tehotna...ja dojcim nonstop a cakam tretie, takze dve tehotenstva pocas dojcenia 😉 . Ja som napr. vobec nerobila test, nakolko som v 3-4tt zacala vracat a to je u mna nezlomny znak toho ze som tehotna...hoci ma Dr vysmiala, ze nie, o par tyzdnov ked som sa k nej vratila uz potvrdila zarodok 😎 . Takze...pockaj, sprav test tak o 2-3t, ak to bolo spinenie, tak mohlo byt z hocicoho, mozno si sa buchla atd...

mamkabeika
autor
14. feb 2012

S najväčšou pravdepodobnosťou muselo ísť o chybný test, pretože hneď deň na to mi brali HCG z krvi, a to vyšlo negatívne - len 2,7 mlU. A včera som bola aj na kontrole kvôli tomu krvácaniu, ktoré nemohlo byť ničím spôsobené, keďže mám všetko OK. AJ sliznica je nizučká, takže ani menzes vraj nemám očakávať skôr, ako o 3-4 mesiace.

mamkabeika
autor
14. feb 2012

😒

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre