Možnosť počatia po vazektómií muža

mishkajay
31. jan 2015

Ahojte. V nedeľu 25.1. som mala styk s mojim milencom ktorý je po vazektómií. Premilovali sme takmer celú noc a kedže je po zákroku išli sme na plno. Keď som sa vrátila domov cítila som sa zvláštne, nie síce ako chorá ale bola som stále unavená a smädná. Pre istotu som si odmerala BT táto je obyčajne 35.8 bola zrazu 37!! 3-4 dni na to som cítila bolesť v podbrušku ako pred mrchou a točila sa mi hlava. Dnes je to 6 deň, BT je stále na 37. Je možné že by som bola tehu ? Jedno dieťa už mám, TT mi ukázal pozitívny výsledok už po týždni.. Ale nechcem si ho robiť priskoro. Nemôžem ani čakať pretože by to bolo určite milencove nie môjho muža 😢 Poradíte ? Alebo mi len napíšte názor. Vopred ďakujem 😄

oladuna
31. jan 2015

@mishkajay ked je muz po vasektomii to este neznamena ze zakrok bol 100% uspesny.to sa po nejakom case ide na vysetrenie uspesnosti. Bol na tom vysetreni???

ena70
31. jan 2015

@mishkajay koľký deň cyklu ste sa milovali? lebo v druhej polovici cyklu je teplota vyššia. BT nebýva furt 35,8.... v strede cyklu klesne a potom ide nahor. kedy máš dostat mrchu?

lavinis
31. jan 2015

no, ak si mala pozitívny test, je načase sa objednať k lekárovi.

mishkajay
autor
31. jan 2015

@oladuna To neviem a nemôžem sa ho spýtať zbytočne by som ho strašila keď to nemám potvrdené či vôbec som v tom..

mishkajay
autor
31. jan 2015

@ena70 ja mávam veľmi nepravidelný cyklus takze neviem ti povedať nesledujem si niejako špeciálne kedže dieťa neplánujem. Možem mat zvýšenú BT preto že ovulujem a nie preto že som tehotná ? Obyčajne ked ovu tak mám zvýšenú ale nikdy mi to nevybehlo tak vysoko..

mishkajay
autor
31. jan 2015

@lavinis Pozitívny bol keď som čakala prvé asi som to nezrozumiteľne napísala sorry

lavinis
31. jan 2015

@mishkajay aha, chápem....no tak to asi zatiaľ musíš len čakať 🙂 pravdepodobnosť otehotnenia je malá, ale vylúčiť sa to úplne nedá.

mishkajay
autor
31. jan 2015

@lavinis Uff len to čakanie ma zabíja .. Kedy najskôr by som si mohla spraviť TT aby ukázal správne ? Naposledy som mala mrchu 15steho myslím

lavinis
31. jan 2015

@mishkajay baby tu skúšajú tak 3-4 dni pred tým, ako má doraziť menzes....závisí od citlivosti testu, niektorý ukáže už pár dní po možnom oplodnení. Ale keďže je to stále skoro, ani negatívny test nie je zárukou, že žena nie je tehotná. Zaujímavé to začne byť, až keď menzes mešká 🙂)

bambulka2015
31. jan 2015

@mishkajay no neostava ti nic ine len pockat a urobit si test alebo sa ho spytat (a to si mala uz pred stykom), kolko je po vazektomii. Pretoze po OP sa robi spg po troch mesiacoch, ci su v ejakulate pritomne spermie a ak ano, tak sa robi spg este raz o dalsie ca. 2-3 mesiace.
Nechcem byt nejaka svina ,ale ked uz podvadzas svojho muza tak ho podvadzaj aspon s istotou a antikoncepciou a nie sa spoliehat na vypovede nejakeho milenca. Co ked vobec nie je po vazektomii?Alebo bola OP len pred par tyzdnami? No dakujem pekne.

lavinis
31. jan 2015

myslím, že ona tu neprišla po moralizovanie a poúčanie, takže držme sa témy 😉

mishkajay
autor
31. jan 2015

@bambulka2015 To že som podviedla toho môjho je bohužiaľ jeho chyba. Ja tiež nechcem byť swina ale raz za 4 mesiace je strašne málo, očividne ma problém a aj po mojom 5 ročnom naliehaní odmieta ísť k lekárovi .. ☹ tento prišiel nečakane, zamilovala som sa a v takom stave robí človek všelijaké sprostosti. Ufff

mishkajay
autor
31. jan 2015

@lavinis Skúsim si spraviť ten 10kový po 2 týždňoch uvidíme .. A potom počkať na mrchu 😉

mishkajay
autor
31. jan 2015

@lavinis ďakujem

ena70
31. jan 2015

@mishkajay praveze uz kvôli tomu ze mas nepravidelny menzes by si si mala sledovat BT. v case ovu teplota klesne,a tesne po nej zacne stupat a potom ostava vyssia. ak zena otehotnie, tak je teplota nad 37C a trva taka vysoka stale. pred mrchou tesne, tak den-dva klesne teplota a dojde mrcha. existuju testy ktore vraj aj po 3 dnoch zistia ci si tehu alebo nie. popytaj v lekarni. ale bezne kupis testy ktore ti ukazu výsledok po tyzdni od styku. skoda ze si sa nepytala ako dlho je po vazektomii. lebo je fakt ze to nemusi vyjst na prvy pokus. drzim palce!

dasenka26
31. jan 2015

Ked sa pytas ci mozes byt tehu tak som si spomenula na jeden clanok, bol o jednom muzovi 50tnikovi ktory bol po vasektomii a narodilo sa mu dieta, mal uz dospele deti a zil s priatelkou, deti uz neplanovali a zrazu bum, je to pribeh zo slovenska. Jeden lekar tam vysvetloval ze tento muz ma tak dobre (rychle, zivotaschopne spermie) ze aj po zakroku mu prenikala do ejakulatu mala cast a kedze boli take schopne tak to stacilo na oplodnenie 🙂
Takychto pripadov je malo, urcite to nie je bezny pripad. Medicina nie je presna veda a kazdy organizmus je iny...

mima88
31. jan 2015

clear blue digital je test, ktory si mozes spravit aj skor..na 10 den od pohlavneho styku

velkacica
31. jan 2015

to veru poteší, nechať sa rezať, ale i tak potom decko splodiť 😀

velkacica
31. jan 2015

@oladuna @dasenka26 možno to bude tým, že preťaté (strihom rozdelené) semenovody nemal dostatočne podviazané...

mishkajay
autor
31. jan 2015

Kočky nestrašte ale dúfam že to nebude môj prípad boli sme spolu prvý krát to by bola aká veľká náhoda !!

dasenka26
31. jan 2015

mishkajay : Nechcela som strasit len som si spomenula ze som o takom pripade citala...a ja by som Vam vedela rozpravat nahodach..moj ty boze 🙂 (nahody neexistuju pre mna)

lenz
1. feb 2015

Taj si mala kupit tabletku PO pre istotu ....

irusa
1. feb 2015

No s tým si to bzabila... Nemôžem ani čakať pretože by to bolo určite milencove nie môjho muža 😢 Poradíte ? ...áno poradím nechráp s ním a nebudeš mať problémy takéhoto charakteru 😀

mala_hobitka
1. feb 2015

@mishkajay Čo sa týka možnosti otehotnenia tak záleží na tom kedy mu zákrok robili a či bol na kontrole

Toto je zo stranky vazektomia.sk :

Mesiac po sterilizácie je nutné urobiť dva kontrolné spermiogramy a to presne štvrtý a šiesty týždeň po výkone. Behom tohto obdobia je nutné mať chránený pohlavný styk, použiť prezervatív, pretože po sterilizácii je potrebných 10 až 15 ejakulácií, než sa vývodné semenné cesty zbavia rezídua už vytvorených spermií.

mishkajay
autor
2. feb 2015

@mala_hobitka Ďakujem za info 😉 dnes je to 8 deň po styku mám teplotu 37,3 meranú ráno myslíte že by som si už mohla spraviť TT ?

nikaella
14. júl 2015

@mishkajay no co ako to dopadlo???

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?mesiace tehotenstva
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre