Mám strach, že pri pôrode zomriem

mia_142x
19. dec 2021

Ahojte žienky poraďte mi čo mám robiť mám strach že pri pôrode zomriem bojím sa aj normálne a aj cisárskym ísť.neviem čo je lepšie a čo horšie lebo mávam zvyseny tlak a bojím sa že keď pojdem normálne ten tlak to tlačenie že mi srdce nevydrží.som 27 týždni

vanda323
19. dec 2021

@mia_142x Neboooj , veď lekari vedia čo stebou ❤️❤️

lenuska9999
19. dec 2021

@mia_142x určite ťa ešte pošle lekarka na interne pred pôrodom, keď máš problém s tlakom. Tam lekárka rozhodne ci zvládneš normálny pôrod alebo ti dá indikáciu k cisarskemu.

emalka
19. dec 2021

@mia_142x Tvoj lekar ta sleduje, v nemocnici budu na teba pripraveni a vedia co maju robit. Strach mam aj ja, termin zaciatkom februara a veru sa mi v hlave prehravaju rozne scenare ale myslim ze mat taky zdravy strach je prirodzene. Ak ta to ale ochromuje, ze nevies mysliet na nic ine tak si o tom pohovor s doktorom 🙂

Na Slovensku mame jednu z najnizsich umrtnosti matiek na svete, sme na rovnakom mieste so Svajciarskom, Rakuskom a Japonskom a nase nemocnice vyzeraju ved vieme ako, cize to svedci o odbornosti nasich lekarov. Dufam ze ta tato info upokoji aspon trosku.

mia_142x
autor
20. dec 2021

@emalka ďakujem myslím pozitívne ale ja mam strach kvôli tomu lebo mam vyšší tlak a skáče mi a bojím sa ze mi srdce nevydrží ten tlak.

maminkadeticiek
20. dec 2021

Mala som podobny problem,extremny strach,navstevovala som psychologicku ktora ma dostala do nastavenia dovery vo vlastne telo,ktore to zvladne.Neuveris-naozaj somnto zvladla 😁 2x! 😁😁Takze ja odporucam neumarat sa sama ale porozpravat sa o tom so psychologickou.

maminkadeticiek
20. dec 2021

@mia_142x Co sa tlaku tyka to neries.To vyriesia za teba a ak usudia ze je to ozaj riziko dostanes cisarsky odporucany.

lauricka
11. jún 2022

@mia_142x vezmi si to tak, ze nie si ani prva, ani posledna rodicka s vyssim tlakom a toto budu lekari kontrolovat a ratat s tym. Vedia, co robit a ty im skus trochu doverovat a aj sebe, svojmu telu a svojmu dietatu. Nakoniec nemusis mat fyzicky problem, ale problemy ti narobi tvoja psychika. Je velmi dolezite dat sa do kludu. Si tehotna, dieta musi von, tak sa skus zamerat na to, co mozes urobit, nie na to, co nemozes urobit. A to, co mozes urobit, je dat sa do kludu...Pozhovaraj sa o tom so svojim lekarom. Drzim palce.

mia_142x
autor
27. júl 2022

Ahojte zienky chcem sa opýtať mám 5mesacnu dcérku a stále mám veľké brucho akoby som bol v 5mesiaci čo stým robiť

vladenajulo
13. júl 2023

@mia_142x ahoj ako si zvladla pôrod ? Tiež mám veľký strach

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre