Základná škola v Šamoríne - skúsenosti

clovis
12. feb 2015

Ahojte. Máte niekto osobné skúsenosti so ZŠ v Šamoríne? Chodí vám tam dieťa? Aké sú vaše skúsenosti s výučbou, odbornosťou a prístupom učiteľov či atmosférou v škole? Dali by ste tam svoje dieťa do prvého ročníka? Poznáte pani učiteľky na prvom stupni? Som z okolia Šamorína a vyberám dobrú ZŠ pre svoju dcéru. Poraďte alebo povedzte názor, budem vďačná.

clovis
autor
12. feb 2015

nie je tu nikto, kto byva v Samorine a chodi mu tam dieta? prosim, nejake referencie...

viera27
12. feb 2015

Ucila tam susedka. Uz tam neuci a prelozila aj svoje dieta do BA. Nebolo zle, ale vela problemovych deti tam vraj mali a nevedeli s nimi pohnut. Nie problemove v tom zmysle, ze zle, ale problemove ako hyperaktivne a integrovane. Niektore boli na tom tak, ze rodicom stale dohovarali specialnu skolu. Ale ti odmietali. Velmi to brzdilo vyuku. Dalej tam boli problemy so samotnym stavom skoly, ani referencie od rodicov nic moc ako som pocula. Tolen tak maximalne nudzovo na prvy stupen a potom hajde na 8rocny gympel.... Len vdaka tej slabsej vyuke bolo treba dost doucovania. Takze asi tak v skratke. Ale osobne samozrejme neviem povedat, nemam skusenost, len takuto sprostredkovanu.
A co tak Hamuliakovo?

clovis
autor
13. feb 2015

dakujem pekne

clovis
autor
17. feb 2015

má ešte niekto nejaké skúsenosti. aké sú učiteľky na prvom stupni? lebo to je asi najdôležitejšie, môže byť škola super, ale ak nie sú kvalitní pedagógovia a najmä pre maličkých prváčikov, tak to nestojí za veľa. ak čokoľvek viete - pozitívne, negatívne, prosím, dajte vedieť.

lili777
21. júl 2015

Ja som prekvapená z negatívneho príspevku. Na základnú školu v Šamoríne som počula skôr pozitívne veci a aj moje dieťa tam ide. Aj rodičia z okolia nemajú žiadne problémy s touto školou.

clovis
autor
24. nov 2015

ahojte, uz sa s dcerkou intenzivne chystame do 1. rocnika od septembra a tuto skolu mame stale v hre. z hladiska logistiky je u nas na prvom mieste, ale bola by som vam povdacna za osobne skusenosti, najma, ak vam sem nedavno nastupili deticky. velka vdaka.

lili777
24. nov 2015

@clovis my sme v prvej. Z ktorej obce ste?

clovis
autor
24. nov 2015

my sme z Trstenej na Ostrove, to je az za Bacom. Ste spokojni? Deticku sa paci?

lili777
24. nov 2015

@clovis neviem, či máte v obci školu, ale dnes vyšla takáto správa, tak si prever, či vás vezmú...stačí podľa mňa telefonát
http://www.samorincan.sk/2-aktuality/3945-mesto...

clovis
autor
24. nov 2015

ok, vdaka, pozriem. u nas je len skola s vyucovacim jazykom madarskym, nie je tu slovenska zakladna skola, takze ju aj tak budem musiet niekde vozit. Najblizsie skoly, tak aby to vyhovovalo vzhladom na logistiku celej rodiny su v Gabcikove alebo v Samorine. Takze sa momentalne rozhodujeme a zbierame nejake informacie z osobnych skusenosti.

lili777
24. nov 2015

@clovis osobne by som /ak to teda dovoľujú ostatné okolnosti/ dala dieťa čo najbližšie k domovu alebo riešila aj spojenie busmi. Teraz ju bude treba voziť, už ako 10-11-ročná bude chodiť sama. Čiže aby mala spojenie domov a nemusela tak závisieť na programe rodiny. Ak bude chcieť napr. ostať so spolužiačkami poobede v meste alebo tak. Tento úplne detský vek, kedy dieťa nie je samo mobilné, bude trvať menej.