Šikana v školách

13. aug 2023

Zazili ste šikanu v škole? Bud zo strany spoluziakov či detí? Dost ma to zaujima- citala som ze kazde 3 dieta sa stretne so šikanou a jej nejakou formou( zazije, vidi) , alebo s ponizovanim od ucitelov- no zaroven kazda skola sikanu "popiera". Naozaj ju tam nemaju, alebo ju nevidia ci nechcu vidiet? Mate vy realny zazitok?

bloger
13. aug 2023

Mám skúsenosť žiaľ áno. Pri takom množstve sa to nedá odsledovať. Ale väčšinou pohrozia, že to bude riešiť polícia. Lebo ide o trestný čin. Väčšinou to zaberie. Ale nemusí byť šikana na každej škole. Väčšinou sa už presúva do online priestoru. Kyberšikana. Taká nenápadnejšia forma. Ale s katastrofálnymi následkami na detskú psychiku.

autor
13. aug 2023

@bloger mozes konkretne napisat? Ucitelia sa to snazili aj riesit, alebo zamiest pod koberec- "ved nic strasne sa nedeje". Aby chranili meno skoly.

bloger
13. aug 2023

Tak bola tam určitá snaha. Ale skôr videli ako problém mňa. Lebo som s toho dôvodu nechodil do školy.

aiana24
13. aug 2023

Vacsinou je to v mensom vsade. Pre ucitela je lahke prehliadat to.

autor
13. aug 2023

@aiana24
@aiana24 Ale preco? Lebo to nie je nic " vazne", alebo ucitel nechce ist do konfliktu s rodicmi

lievocenka
13. aug 2023

Ja by som skôr povedala , že šikanu neprizná žiadna škola ale reálne ju majú a niektoré aj riešia. Napr. aj môj syn bol na základnej škole šikanovaný, a teda nebol len on...Škola to aj riešila -> rodičia- polícia-sociálka- nápravný ústav. To bolo na 1 stupni. Na 2. stupni im kvôli tomu vylúčili spolužiaka zo 7 ročníka. Teraz mám synovca na inej základnej škole a v 1. ročníku mala takmer polovica triedy zhoršenú známku zo správania kvôli šikane . Ale ani jedna z tých škôl verejne nepovie , že má na škole šikanu.

kacena4
13. aug 2023

ano zazili, a skola poriesila

betulinka1
13. aug 2023

Zazili sme, zial. Šikanovanie ucitelky 2 rocnik ZS. Ona si pokojne uci dalej a moje dieta ma doteraz uzkosti, ked nejaky dospely moc krici a nemusi to byt na neho, proste ihned je to pre neho stres. 🙈🙈🙈🙈 ale ja tvrdím, ze nic nie je spravodlivejšie ako zivot sam 🤔🤔.

226lenka
13. aug 2023

Ja by som o tom mohla napísať knihu... mňa šikanovali 4 roky na základnej a každý od toho dávali ruky preč

aiana24
13. aug 2023

Ucila som na viacerych skolach, statnych aj sukromnych, na SK aj v zahranici. Ucitelia sa radi sustredia na vedomosti.

bloger
14. aug 2023

Autorka prečo vlastne toto zisťuješ?