Ako často sa stretáva váš ex s dieťaťom?

pepsinka123
28. júl 2015

Ahoj dievcata prosim Vas tie ktore ste rozvedene alebo rozidene ako casto sa otec vaseho dietata stretava s dietatom ?nam.sud neurcil ze mame sa.dohodnut..ale byvali chce chodit kazdy tyzden... zda sa.mi.to.prehnane

sissmiss
28. júl 2015

@pepsinka123 a keby mal byvaly dieta zverene a ty by si chcela chodit kazdy tyzden, a jemu by sa to zdalo prehnane?
Dohodla by som sa v najlepsom zaujme dietata, ak je otec dobry otec, ak nerobi zle, ak je zodpovedny, tak jeden vikend ty, jeden vikend on, aby dieta malo zazite vikendy s oboma rodicmi. A nejaky den dva pocas tyzdna, nech ocinko nie je len vikendove povyrazenie. Takze dajme tomu ze striedat vikendy a plus cez tyzden jeden dva dni.

lilimoni
28. júl 2015

@pepsinka123 bud rada, ze sa zaujima. Zober si to z druhej strany. Keby zilo dieta s esx,nechcela by si ho pocas svojho volna vidiet? Aspon si mozes porobit a aj oddychnut 🙂

marcelatje
28. júl 2015

Ja síce tento problém neriešim, ale keď sa vžijem do situácie otca ktorý svoje deti miluje a odrazu s nimi môže byť len istý obmedzený čas tak sa mi každý týždeň vôbec nezdá prehnané. Treba prihliadať na to či je dobrým otcom. Ak dieťaťu neubližuje je mu prínosom, nevidím problém. Ale chápem aj teba že by si jeho častými návštevami nebola nadšená, to je ale medzi vami dvoma. Ďalšia vec je rozdielna výchova a aký vplyv bude mať otec na dieťa. Je to celkom komplikovaná situácia nakoľko veľa dospelých sa nevie ovládnuť a kydajú na druhého rodiča, podrývajú autoritu, nedohodnú sa na spoločných výchovných postupoch (nevravím že to je tvoj prípad ale je to veľmi bežné) a potom má v tom dieťa guláš 😖
Ja sa hocikedy pristihnem že premýšľam nad tým ako by to bolo keby sme sa náhodou rozišli (keď sa posekáme kvôli nejakej blbosti, ja hneď myslím na radikálne riešenie 😀 😀 😀 ). Mm deti miluje a keď ich vidím ako sa spolu hrajú ......on by to odlúčenie asi neprežil 😕 a deti by to tiež niesli veľmi ťažko (najmä dcérka)

pepsinka123
autor
28. júl 2015

Ja mam svoju uz druhu rodinu a maly s otcom velmi chodit nechce nieje 2x zodpovedny maly chodi kazdy druhy vikend knemu ale ce tyzden sa mi to uz zda vela

marcelatje
28. júl 2015

@pepsinka123 to že máš novú rodinu neznamená že tvoj ex prestáva byť otcom svojho dieťaťa. Správne si napísala že je to tvoja nová rodina, rodina tvojho syna je aj jeho otec.
Zodpovednosť..... kde sú hranice? Mne sa napríklad mnohé veci zdajú nezodpovedné ako že mm nechá malú samu vyliezť na latrínu 😕 😕 😕 😕 😕 tak to už neriešim, keď je s ním má ju na starosti on a verím že aj keď robia veci ktoré by som ja nerobila má toľko rozumu že ju domov privedie živú 😀 😀 😀 😀 😀 čo oko nevidí to srdce nebolí 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mawka
28. júl 2015

jezis maria, co ja by som dala za to, keby si ex braval deti kazdy tyzden. alebo aspon kazdy druhy. teraz ich mal naposledy 21.6. a mame 28.7. s tym, ze mozno si ich vezme tento vikend, ked to vyjde. je dost pracovne zaneprazdneny, takze skor mu to nevyjde ako vyjde. ked to nevyjde teraz, vezme si ich az niekedy koncom augusta na tyzden. cize vidis ako casto. priemerne ich zoberie na vikend 1x za 5 tyzdnov. parada co? vlmi by som bola rada, keby si ich dokazal vziat castejsie. aspon dva vikendy v mesiaci alebo teda ze by ich videl kazdy tyzden. ale tak ked to nejde, tak to nejde.

ukulela
28. júl 2015

@pepsinka123 bezne byva sudom urcene stretavanie kazdy druhy vikend a jedno/niekedy aj dve popoludnia cez tyzden. plus kazde druhe sviatky a cez prazdniny minimalne tyzden, aj viac. takze ak sa ti zda dva vikendy do mesiaca malo, co urobis, ked bude maleho chciet kazde druhe vianoce? a naprikald polovicu prazdnin?

pepsinka123
autor
28. júl 2015

@marcelatje pred 2rokmi u byvaleho mojho maleho dokusal pes lebo. Nedaval pozor na neho kde su hranice?

sissmiss
28. júl 2015

@pepsinka123 nechcem to tak napisat, ale obcas sme nepozorni asi vsetci a moze sa stat nieco aj ked nanho davas pozor ty. Zalezi aj ako sa k tomu stavia, ci pochopil ze musi davat viac pozor. Kolko ma maly rokov?

pepsinka123
autor
28. júl 2015

Moze sa stat vselico ale vedomie ze mam psa o ktorom.viem ze niekoho v minulosti pokusal a neurobim stym nic a necham dieta bez dozoru z nebezpecnym.psom je debilita na debilitu si myslim.malemu ostali trvale nasledky je to nezodpovedny chlap!!!!

sissmiss
28. júl 2015

@pepsinka123 tak ono je potom uplne jedno ci ho ma raz za mesiac alebo kazdy den, ak je nezodpovedny tak ho moze vystavit nebezpecenstvu aj pti jednom jedinom stretnuti. Potom mozno s nim skusit komunikovat tak ze nech sa nauci s malym zaobchadzat v nejakom bezpecnejsom prostredi a postupne nech je viac a viac zodpovedny. Ja viem ze sa lahko radi a niekedy sa to realne ani neda vykomunikovat ak ten druhy nechce. Ale nedas za to nic ak sa pokusis. V najhorsom to nepojde, ale mozno to pojde. Zalezi aj od teba, nie vzdy je to o tom, ale niekedy ano.

pepsinka123
autor
28. júl 2015

A prave preto ze nemam snim.dobre vstahy sa mi zda prehnane aby kazdy tyzden chodil a pri jeho zodpovednosti je vysloveny risk

evelynm
28. júl 2015

@pepsinka123 , ak ty nemas s byvalym muzom dobre vztahy, neznamena to, ze si s nim dobry vztah nemoze budovat syn. Je to jeho otec, ak sa chce podielat na vychove, mala by si to podporovat.
Ze syna pohryzol pes, je sice neprijemna skusenost, neznamena to ale, ze jeho otec je zly a nezodpovedny clovek. Pri najlepsej starostlivosti sa zial, hocikomu na nas moze nieco stat.
Hovori z teba hnev a zaujatost voci bývalému muzovi. Ty si ho ale vybrala za otca svojho dietata, tak urcite je lepsie v tejto situacii hladat riesenie, vyhovujuce vam dvom (nielen tebe), ale hlavne tvojmu a jeho dietatu.
Aj rozideni partneri sa dokazu dohodnut a podielat na vychove, chce to vsak osobnu zrelost a hlavne nezaujatost.

ruthmaria
28. júl 2015

@pepsinka123
jaj z lasky nenavist...odkial mas istotu, ze vasmu synovi bude stacit byt s otcom raz za mesiac??

guinevre
28. júl 2015

@pepsinka123 Myslim si, ze vymyslas dovody. Proste, ty mas noveho chapa, a byvaleho by si uz najradsej zabudla. Ale, je to otec tvojho syna, a ma na neho pravo rovnake ako ty. Mala by si byt rada, ze sa o dieta zaujima, tvoje dieta ma pravo na svojho otca, a ma pravo travit s nim cas, mat s nim zazitky, tak ako aj s tebou. Rovnako. Ked ide o vyzivne, furt je malo, ale ked ide o cas ktory otec stravi s dietatom furt je vela, ze? :D

ukulela
28. júl 2015

@pepsinka123 asi by potom bolo lepsie, aby si sa obratila na sud a ten nech urci pevne terminy stretavania. v navrhu napis aj negativne skusenosti a sformuluj svoju poziadavku aj dovody, preco nie si za sirsi styk. ale teda podla mna obmedzovat styk s dietatom, ked ma otec zaujem, nie je spravne. ked maleho dohryzol pes - ako reagoval? ziadala si ho, aby ho v case navstevy zabezpecil? snaz sa s ex bavit vecne, bez zlosti a zaste. ide vam obom o dieta, ktore mate obaja radi.

marcelatje
28. júl 2015

@pepsinka123 tak to bolo určite za hranicami ale ako píše @sissmiss
Ja sa tvojho bývalého nezastávam, nepoznám ho ale pracujem s predstavou že je to normálny chlap milujúci svoje dieťa, preto uvažujem smerom že nie je správne mu dieťa nedávať.
Môjmu chlapovi sa naša malá skoro zadusila lízatkom, bola už modrá a vyzeralo to všelijako no neprestala som ich púšťať samých von ....mohlo sa to stať aj mne........ chápem aj tvoj hnev či nenávisť, ja by som na svojom ex nenechala nitku suchú keby sme sa stretli 😀 😀 😀 😀 našťastie sme spolu deti nemali lebo vykomunikovať si to by bolo extrémne náročné 😖 sústreď sa na to čo je dobré pre dieťa, čo je medzi vami dvoma nech je medzi vami, dieťa do toho neťahajte

bonaqa2013
28. júl 2015

nám súd určil že exmanžel má chodiť pre syna každý druhý týždeň po 2 hod. Bol asi 2-3 krát a potom syn otca nevidel až v 17 rokoch. Ale synovi to už bolo ukradnuté...celý vzťah syn - otec. Proste to už nešlo. Keď sme sa rozvádzali syn mal 1,5 roka.
V súčasnosti má syn 20 r a s otcom sa súdi o výživné. A jeden druhému si nevedia prísť na meno.... 😀 😀 😀

nyusika
28. júl 2015

@pepsinka123 kebyzer je nezodpovedny, nemal by zaujem stretavat sa so synom.

mne skor vy pridete nespravodliva.
to, ze mate novu rodinu neznamena, ze synov otec je niekto iny, ako vas exmanzel. a nemate najmen sie pravo branit mu v stretavani sa so synom.m predpokladam, ze alimenty mu naspat neposielate, ze ?

pepsinka123
autor
28. júl 2015

@nyusika mne nezaujima tvoj nazor aki si myslis ze som a podobne ja som polozila.kokretnut otazku na ktoru som dostala odpoved od jednej osoby aka som alebo co je ta tym a trapene veci ze ci mu vraciam vyzivne a pod si nechajte bud sa venujte kokretnej otazke a prestante riesit moju osobu dakujem

nyusika
28. júl 2015

@pepsinka123 tak nabudúce napis, co chces citat...lebo vsetky, okrem tej jednej (ktorej odpoved sa ti pacila), sme ti napisali to iste.

guinevre
28. júl 2015

@pepsinka123 Pani ma pravdu inak. Nemusite na nu utocit. Alebo, teda nemusis ked preferujes tykanie.

pepsinka123
autor
28. júl 2015

@nyusika kde si sa napisala k veci? Riesis tu mna a pisala si uplne zeod veci sa pytam kde som napisala ze mu zabranujem sa stykat a podibne dristy si nechaj pre seba ok si poriadne precitaj consom pisala az potom pis k veci a vobec ma nezaujimaju tvoje dohady a dristy

guinevre
28. júl 2015

@pepsinka123 Nebranis mu stykat sa, ale raz do tyzdna sa ti zda vela. Keby si mu nebranila, tak by ti aj striedava starostlivost bola ok. Toto ako skaces na niekoho kto ti pise realne a slusne, len sa ti nepaci hovori o tvojej povahe. Na to este pises ze raz do tyzdna je vela... Keby som bola chlap a byvala by mi povedala, ze ja ako otec si by som nemal vidiet SVOJE dieta (na ktore ti riadne plati vyzivne) raz do tyzdna, tak by sa skrabala po hlave nasledonych 10 rokov, lebo by som bojovala na sude kym jej nezunuje takto mudrovat.

pepsinka123
autor
28. júl 2015

Fiha ty odkial vies co on plati a co neplati tusim si vestica moja kolko beries na hodinu?zbytocne tuto diskutovat zjavne vidis vsetkeho lepsie ako ja vidis aj ako casto sa moj ex stretava s dietatok tak ti snimam klobuk🙂

santine
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pepsinka123
autor
30. júl 2015

@santine presne maly je u otca kazdy druhy vikend a tiez sa stazuje nie len na otca ale aj na to ze sme spolu malo a on si chce prist este cez tyzden:/

ukulela
30. júl 2015

@pepsinka123 vmas predstavu, preco chce ex chodit k malemu castejsie? tebe na priek, alebo mozno preto, lebo citi, ze nemaju dory vztah a chce to zlepsit .... ale ako som pisala, bezne sa styk stanpvuje kazdy druhy vikend a aj nejake popoludnie cez tyzden - to nie je nad ramec toho, co bezne urcuje sud. nehovorIiac o nejakom tyzdni pocas prazdnin .... ked nie si spokojna, daj to urcit sudom, no aby si nebola sklamana ....

duduso
26. jún 2017

Akoze zeny ja uz viem ze ste velmo komplikovane stvorenie ale to ze vy si najdete novy zivot s novym chlapom neznamena ze stary muz umrel. Ja milujem svojho syna nadovsetko na svete tak ako aj jeho matku napriek nezhodam ktore mame ale to neznamena ze si budeme robit napriek aj tak na vsetko doplati len dieta. Ona si nasla muza a ja jej len doprajem nech je stastna ked to nebolo somnou ale akonahle by mi odopierala dieta nastalo by peklo. V prvom rade si spomente na to co bolo medzi vami a to bola laska ktora neumiera aj ked uz nieste spolu. Viem ze je to individualne no ja svoje dieta beriem za zmysel zivota a svoju ex za tu co mi ho dala takze ich budem chranit do konca zivota.