Večná sťažovateľka

17. feb 2024

Potrebujem to zo seba dostať von a možno mi budete vedieť poradiť ako sa k tomuto postaviť. Mám kolegyňu robíme spolu 3 roky, sme sa skamarátili. Hovoríme si aj osobné veci, no ona je večna sťažovateľka. Všetko vidí stále negatívne stále len zlé veci sa jej dejú. S ničím není spokojná. Manželstvo ju nenapĺňa s mužom sa často hádajú nadávajú na seba. Doma jej s ničím nepomôže. Je frustrovaná nervózna zo všetkého. Má dve deti 6 ročne dvojičky chlapca a dievča. Deťom sa venuje tak že všetko im dovolí všetko im dá len aby mala kľud a ticho od nich. Stale hovorí že to nezvláda že ledva čaká kedy budú deti dospelý a kedy bude mať kľud sama pre seba. Manžel sa o nich stará finančne sám, má byt na hypotéku. Kolegyňa utráca celú výplatu a nevie šetriť. Stále niečo kupuje blbosti. Stazuje sa aké je všetko drahé, sťažuje sa na manžela aký je debil, na deti aké sú neposlušné. A aký má ťažký život že to dáva sama všetko.

autor
17. feb 2024

Pokračovanie - Viem nemala by som sa do toho starať je to jej život, no už ma nebaví stále počúvať ako narieka za všetko. Keď jej poradím nech nevidí všetko tak čierno alebo poviem že je to len obdobie to prejde. Povie že ju musí niekto strašne nenávidiet keď len zle veci sa jej dejú. Alebo keď poviem nech s mužom sa rozvedie to tiež nie lebo sama nebude s deťmi že deti potrebujú oboch rodičov, čo keď hádajú sa a nadávajú na seba to nič, že ona vie jedným uchom dnu druhým von čo si po sebe kričia. Proste neviem čo jej už povedať poradiť.
Keď poviem že bude dobre zle je, keď jej nepoviem nič tiež zle je že sa o ňu nezaujimam. Poraďte čo robit

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamickalisticka
17. feb 2024

Mám, resp. Mala som taku kamosku.. alebo skôr známu. Tiež bolo všetko zle, jej muž 5m chodil do zahraničia a 7 bol doma. Za ten čas čo bola na Materskej (5r) postavili dom, komplet ho zariadili. Ale vkuse bolo dačo zle, chcela ho doma nonstop. Zarába nadštandardne v zahraničí, vkuse bolo dačo zle. Mňa to nebavilo, ja som spokojná s našim životom, davala som najavo, že ja som spokojná so svojím životom. Takže som nepritakavala. Zo dňa na deň sa so mnou prestala baviť. Smeti sa vyhodili samé. Konečne mám pokoj bez večnej sťažovateľky. Doteraz neviem dôvod, ale je to jej vec 🙃

zmrzlinka2021
17. feb 2024

Reagovať: ver, že bude dobre a nedávaj sa zvazovat strachom. Odmietajú negatívne fungovanie

mandzula
17. feb 2024

Tvoja kolegyna je moja byvala kolegyna?😃 Ako cez kopir! Ja som sa dala "presadit" do ineho kancla, lebo moja psychika to uz nedavala. Su ludia, ktori sa zachranit proste nedaju, akurat vo svojich srackach topia aj ostatnych.

megg1
17. feb 2024

Tak ti poviem, nerad jej, distancuj sa od toho. Ak chce rady, ospravedln sa, ze nech sa nehneva, ale uz si jej radila. Takyto ludia su toxicky, obera ta to o energiu. To, ze ste kamaratky neznamena, ze sa mas citit zle aj ty. Ak sa ti da, daj sa presadit do inej kancelarie. Nepozeraj na to, co si kto bude mysliet.

sandrasstini
17. feb 2024

Hrozna situacia. Asi by som si zacala drzat odstup, kludne byt aj neprijemna, nech pochopi ze uz staci.
Mam taku kamosku, nema sa naco stazovat a vecne nespokojna, opustacky, stale to iste dokola, vysavala zo mna energiu, ked som sla od nej citila som sa vycerpana a normalne som sa tesila ze uz odisla domov.
Postupne som sa jej zacala vyhybat, nebola som vzdy mila a ochotna ako vzdy a pomohlo to, nasla si inu “obet”.
Ja nemam problem pocuvat niekoho trapenie, ale nie stale dokola vecnych stazovatelov a to iste. Nenechaj aby na teba prenasala svoj smutny zivot, da sa to, ale je to velmi narocne to filtrovat

babulkomale
17. feb 2024

...a v marci bude mat narodky? 😃🤭

viestta
17. feb 2024

Tvoja kolagyna je moja, uz byvala, kamaratka. Ja som ten negativizmus jednoducho nedavala a postupne ju odstrihla, co ty asi nemozes, ked si s nou nutena byt. Ale ked uz som toho mala vela, jednoducho som nereagovala, nechala vyrozpravat a zacala inu temu. Tak ci tak by som reagovala nespravne, takze kazda snaha bola zbytocna.

subartic
17. feb 2024

nemám rada takýchto ľudí , vyhýbam sa im ako sa len dá . Unavujú ma , vyčerpávajú všetko je zle , všetko je nahovno , najradšej by sa zabili ..zdravé deti , bývanie vlastné , obidvaja práca . Bohužiaľ mám takú sestericu , tá kde príde všade sa sťažuje na každého a na všetko .

autor
17. feb 2024

Ako čítam veľa z vás pozná podobne tipy ľudí.
No pracujeme v jednej kancelárii iba my dve, tak nemá komu inému sa vyrozprávať ako mne.

pinkgirl
17. feb 2024

No ona je od prírody negatívne naladená. Takže nech jej povieš čokoľvek na povzbudenie, tak to neocení a ešte ti vynadá, že jej dávaš zlé rady. Od takých ľudí sa drž čo najďalej. A keď sa ti chce posťažovať, tak ju vypočuj jedným uchom dnu a druhým von. Nesnaž sa nájsť riešenia na jej problémy. A keď ti vadia jej reči, daj si do uší slúchadlá a tvár sa že počúvaš hudbu hoci v nich nič nepôjde 😁...teda ak ti to pracovná pozícia dovolí.

marianarem
17. feb 2024

Su taki ludia a radit sa nic neoplati. Oni maju v sebe nejako zakorenene, ze vsetko je nanic a ze tak to v zivote je. Stazovat sa stazuju, ale ani ich nenapadne, ze by sa veci dali nejako zmenit alebo vylepsit. Neveria tomu a kazdy navrh sfuknu zo stola nejakou vyhovorkou. Tiez sa mi stalo, ze som spadla do takejto pasce, ze som sa zacala zaujimat, vselico radit, realne som sa tymi problemami zaoberala. Ked som pochopila, ze ide len o moznost sa niekomu stazovat a ziadna aktivita tam nikdy nebude, tak som prestala na to nejako obsirnejsie reagovat, uz len usecne a nepustala som sa do debaty o tom. A prestalo to.

0silvia0
18. feb 2024

pokial ti bude zalezat na tom, ze nebudes chciet byt za zlu, dovtedy ti bude v kancli vyplakavat.
Skus jej povedat, ze tym negativizmom si sama robi zle, nech najde v zivote nieco pozitivne. Ze uz to nevladzes pocuvat. Mozno sa naserie a prestane sa s tebou bavit, mozno sa zamysli. Kazdopadne sa to niekam posunie