Posadnutí rodičia

4. júl 2023

Ahojte baby. Moja otázka by znela ako oslobodiť muža od rodičov ktorý ho manipulujú skrz peniaze ?
Vysvetlím ,veľká rodinná firma každý z rodiny má tam nejakú funkciu,priateľ tam pracuje od vidím do nevidím a napriek tomu nemá vo firme žiadne kompetencie… vždy len rozpráva ako si vydupe nejake % z firmy ale stále nič… šéfuje tam on s otcom ale robí len podskoka…
Hovorí že čo on všetko má ale všetko je vlastníctvom jeho otca ,firma,autá,pozemky,dom… ide mi o to ak je niekto tak zaťažený na peniaze stačí že sa niečo stane pohadaju sa a skončí naprázdno. Vidno to aj natom že keď sa povadia iba seká dobrotu a vždy sa aj tak podriadi rodine “aby dobre bolo” … nepáči sa mi taký prístup lebo aj keď má pravdu nikdy si to nevie presadiť.
Je veľmi pracovitý a mrzí má take zneužívanie z ich strany…

stanulienkat
4. júl 2023

Tak tam sefuje, alebo robi poskoka? Hadam plat dostava?

lindous
4. júl 2023

Úprimne mu povedať ako to vidíš, možno mu to dá iný pohľad na vec a zamyslí sa nad tým, podaj to ako ako radu, ale inak to nechaj na ňom, nerýp do neho dookola, nemiešaj sa im do toho

melanta
4. júl 2023

Prečo si dala nazov diskusie "posadnutí rodičia"? Je to firma rodičov, čiže oni ju riadia. Nie je ich povinnosť dať svoju firmu deťom a kým sú aktívni, tak na to predsa nie je ani žiadny dôvod. Prečo by mali byť kvôli tomu jeho rodičia posadnutí? Priateľovi skús poukázať na to, že ak to nie je jeho firma, tak by mal vystupovať ako normálny zamestnanec a teda robiť to, čo prislúcha jeho mzde a robiť tak ako je normálne. Čiže 8 hodín denne 5 dní v týždni. Ale je možné, že toto vidieť nechce a neurobíš s tým nič.

autor
4. júl 2023

@melanta no trávi tam nadmerne veľa hodín, stále je na telefóne ,ani na dovolenke sa nemoze pohnúť od telefónu …ide mi tu o tu pointu že to nie je jeho firma a pritom berie plat ako hocijaký zamestananec za 8hodin

jaga18
4. júl 2023

No neostáva ti nič iné, ako to akceptovať. Je to vec jeho a jeho rodiny. Keď to nedokážeš akceptovať, tak to zbytočne nenatahuj. Neviem prečo by nejaka priatelka mala robiť poriadky v rodinnej firme ....

kratucka
4. júl 2023

priatel je jedinacik. ako mala by si mu povedat ako to vidis, ale ako myslim si, ze s tym nepohnes a budes to musiet len prijat. rodinne firmy, to je uplne o niecom inom a predpokladam, ze raz tu firmu zdedi, co zjavne chce, ak tam teda travi tolko casu

melanta
4. júl 2023

Tak mu to povedz, že ak berie plat ako bežný zamestnanec, nech sa tak aj správa. A ďalej nech si uvedomí, či chce ozaj mať nejaký vzťah. Pretože ak nevie adekvátny čas a voľno venovať partnerke, tak potom je na mieste, aby vzťah nemal. A ty si musíš uvedomiť, že ak ho nemá ani teraz, nebude ho mať ani keď budete mať dieťa. Čiže na všetko budeš sama.

janetinka27
4. júl 2023

podnikatel je vacsinou stale jednou nohou v praci. firmu zrejme vybudoval otec, priatel tam pracuje, dostal sancu sa nieco naucit, co sa mu zide v zivote. takto to byva v rodinnych firmach, kde otec nieco vybuduje a sam vie, ze bez makania by sa k firme nedostal. je vela pripadov firiem, kde otcovia nieco vybuduju a synovia chodia do prace iba aby sa nepovedalo, flakaju to alebo este otca aj okradaju.
nie je to sice u nas moderne, ale su ludia, co su ochotni pracovat aj zadarmo, aby sa naucili a odkukali, ako firma funguje a potom si urobia vlastny biznis.
skus to brat tak, ze je to pre neho sanca pokrocit v zivote a pre to musi aj nieco urobit, nie si len odrobit 8 hodin a mat pokoj. tak sa nepodnika. este ma moznost najst si taku pracu, kde mu staci odrobit 8 hodin a potom mat frei.

hladamematku
4. júl 2023

takeho priatela by soms i nevedela vazit, poznam ludi co pre prachy drzia hubu a krok, pretrhala som s nimi vsetky kontakty radsej budem mat chlapa co cisti hajzle ako takehoto poskoka a niekoho bez vlastneho nazoru - pre prachy, hovorim to ako zijem ja...

milanemila
4. júl 2023

Ved nech sa zamestna inde, ak je schopny a pracovity, tak ny to nemal byt problem 🤷🏼‍♀️

heleninamama
4. júl 2023

Rodičov chápem a som na ich strane. Vybudovali firmu a raz ju prevedú na syna, keď sa osvedčí. Pri podnikaní ľudia nepracujú od-do, ale neustále. Je to životný štýl a nie každý ho chce, či zvláda žiť, hoci aj tu sú aj lepšie obdobia, ale nonstop zapnutý telefón je bežná prax. Rodičia si chcú evidentne vychovať nástupcu. A dobrého. Zo zisku synovi zabezpečili vzdelanie, prácu, bývanie, auto, proste má všetky potrebné istoty pre život. A vedú ho k zodpovednosti, k tomu, že nič nie je zadarmo.
A vedľa syna sa zrazu zjavila žena - ešte len priateľka, ktorá dupe a chce muža, ktorý bude sedieť vedľa nej, pracovať minimálne, ale zároveň chce, aby mal majetok. Ešte nie je ani rodine a už rieši, čo by z nej vyťažila.
Nechápem, prečo sa do toho staráš. Keby bol priateľ nespokojný, rieši to sám. Takto akurát zničíš ich rodinné vzťahy. A dosiahneš to, čoho sa bojíš - odtrhneš ho od rodiny a nedostane nič.

medyna
4. júl 2023

@heleninamama súhlasím, sama by som to lepšie nenapísala .. kto nikdy sám nepodnikal, nepochodí, čo to obnáša ...

sheila121
4. júl 2023

@heleninamama tiež nechápem na čo to rieši. Šak priateľ je dospelý chlap a keď sa mu niečo nepáči tak nech si to poriesi sám. Nemá hádam 5 aby mu žena robila riešila problémy

bozzie
4. júl 2023

To nie je posadnutost. Ako ber to tak, ze sa ho snazia co to naucit, aby raz zvladol riadit firmu sam. Ver tomu, ze ak ju raz zdedi, tak v nej bude travit este viacej casu. Priatel bude asi spokojny tak ako je takze bud sa ty tomu prisposobis, alebo s radsej najdi niekoho ineho

blue_horse_1
4. júl 2023

Posadnuti nie su rodicia priatela, ale posadnuta si ty ich majetkom.

januska12323
4. júl 2023

Prečo posadnutí rodičia? Ak sa mu nepáči treba sa ozvať alebo ísť robiť inde. Ak sa nepáči len tebe je to tvoj problém.

lilitela
4. júl 2023

No pozeram, ze zase ti tu nakladaju, "ty zlatokopka jedna". Ja ti to napisem z opacneho uhla, lebo som bola v podobnej situacii. A chapem ta.
Nijak to nevysvetlis, je to ako vidis. Manipuluju ho s tym, ze raz jedneho dna, ale najprv sa musi vsetko naucit, bla , bla. CO moze byt donekonecna. A on caka a dufa. Je to jeho problem, ze nechce odtial odist. Vyhovuje mu to. Ale ich nepresvedci, maju urcite svoju predstavu, ako to ma byt. Urcite ma z toho vyhody, ale je tam aj vela nevyhod, nielen to ze skace ako piskaju a kedy treba ale aj dalsie.
Co ty? Az raz budete spolu byvat, zit, a chciet mat spolocny majetok, takyto ludia vsetko pisu na firmy, byty na babky, auta na tetky, a aby si hlavne s holym zadkom neskoncila ty, lebo urcite budes cosi do tej spolocnej domacnosti davat. Takze ak ti vadi, ze je stale prec, vykasli sa nanho. Ak ti vadia financne pomery v rodine, ze nie je dost ohodnoteny, poradim ti, ze vobec s nim nechod do nejakych spolocnych financnych zaväzkov, radsej si sama setri, zober hypo na svoj byt a podobne.
Alebo mas tretiu moznost, ze si to v hlave upraces, budes si uzivat "vyhody" a kaslat na to ostatne. Zalezi, ake su tvoje hodnoty.

autor
4. júl 2023

@heleninamama
Ja čoho sa bojím ? 😂 Ja niesom odkázaná na ich majetky…
Tie reči typu zlatokopka si odpustite ,podnikám a viem čo to obnáša a tiež som k dispozícii ak treba ..tu firmu na nho nikdy neprevedu lebo sú sú ďalšie 2 sestry ktoré len z toho ťažia a nič pre tu spoločnosť nerobia … a už teraz za života rodičov sa naťahujú o podiely vo firme.. takze to bolo z tejto stránky že sa tam chudák narobí v domnení že to bude jeho ako vraví ale sám otec sa mu vysmieva do tváre ,že až po jeho smrti a podobne …príde mi to nefér a on chodí iba ako pes okolo horúcej kase pritom si nevedia sadnúť za stôl a porozprávať sa …

@lilitela Presne si to vystihla…
Skôr som narážala nato že investovať do niečoho co je “rodinne” nie jeho sa mi teda nechce keď vidím ako vre táto rodinná atmosféra a každý si brúsi zuby …a teda niesom zo súdku že si bude “užívať výhody”

nicegirl369
4. júl 2023

V akom zmysle alebo cim su jeho rodicia posadnutí? Z príspevku som to nejak nepochopila. Maju svoju firmu, priatel tam dobrovoľne pracuje. Porozprávamj sa s nim, ak ti nieco vadi. Aku radu na MK hľadáš? Podiel z firmy pravdepodobne dostane jednotretinovy, kedze su 3surodenci. Do hrobu si ju rodicia asi nevezmú. Alebo ju raz predaju a rozdelia peniaze medzi seba a deti.

karolinakr
5. júl 2023

Tak ked je plateny za 8h a robi od vidim do nevidim a sestry len tažia vyhody, tak ho zneuživaju. To je jedno, že za 100 rokov ju zdedi, pracuje nadčasy zadarmo a to ti nikto vo vesmire nebude robit...pod vidinou dedenia( ak vobec) mat 100hodin nadcasov zadara zneuživanie a nemal na to nikdy pristúpit

karolinakr
5. júl 2023

Tak alebo ked tam chce nechat dušu, nech naňho prepišu niečo..toto nemal nikdy akceptovať

maminkadeticiek
5. júl 2023

A ty co robis a %kolko z celkoveho prijmu oboch donasas do domacnosti ty?Lebo ze podnikam...nuz,to moze povedat ktokolvek,hoc by si len gelove nechty doma robila.Mam pocit ze ti nejak velmi nejdu po chuti ich rodinne a majetkove pomery.Ale to si treba potom najst vlastne zamestnanie nie na cakat na robotu u tatinka.

domkakvet
6. júl 2023

Vyplatu hadam dostane.

lilitela
6. júl 2023

Tak potom s tym nic neurobis. Myslim ze to bohuzial odzrkadluje aj jeho povahu. Zavisly...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz