Nikdy nepovie my/naše

30. apr 2024

Baby ako by ste to brali keby váš manžel na všetko vravel takto?
( ešte dodám že sme spolu už dobrých pár rokov a vždy bolo my)

No pred rokom sme začali spolu podnikať a odvtedy všetko on vymyslel, on spravil, jeho firma, samé ja ja ja 🤦🏼‍♀️

Už minule ma to nahnevalo keď povedal že on ma firmu. Halo? A ja som kde ? Ja som bola ta čo ju chcela založiť, otvorili sme ju spolu. Žiadne že on. A tak som mu povedala či mu nepríde blbe všade hovoriť v jednotnom čísle že ľudia si uz myslia že to je len jeho a ja nerobím 😠on mi na to povedal že ved vedia všetci že je naša a keď nie tak sa dovtipia 🤦🏼‍♀️ Lenze potom mna sa spýtajú že a ty robíš čo ? 🙈 si doma ?

Ako nemyslite si že mame nejaku spešl firmu, nezarábame milióny ani nič. Ale toto moje a ja mna uňho série veľmi posledny čas. Normálne si pripadam niekedy ako nejaka cudzia žena z ulice

Ja už neviem ako mu to vysvetlit ze mi to príde úplne blbe. Ako mu to mám ešte vysvetlit?

vilma7
30. apr 2024

Začala by som a stále by som hovorila o svojej firme, že moja...kopírovali vlastne jeho. A čakala na reakcie , lebo podľa mňa bude reagovať určite ;)

anjelicek26
30. apr 2024

Zvláštne,môj muž naopak ked niečo funguje,tak sme to zásadne tak skvele spravili my🤣🤣Aj keď on bol skeptik roka,keď som niečo takeho chcela nového do domu😅🤣🤣 Ako píše kocka vyššie,nech pár krát s kamoškami pred ním povie,že "moja firma" a "mne sa dari" a "ja som spravila to ci hento", snáď mu to dôjde.

thirstymonk
30. apr 2024

Podľa mňa (mužská logika) sa mu nedostáva dostatok zadosťučinenia. Akože nevravím, že to tak je, ale z jeho pohľadu to asi tak je, lebo presne toto vtedy robia muži. Alebo sa chvália, že všetko len oni oni, alebo sa naopak podceňujú, že je to všetko nahovno, aby ich ľudia utešovali. Tak jak vy máte kabelky, tak my máme toto :D

luciaruz
30. apr 2024

By som sa ho narovinu spýtala. Čo tym sledujes, ze ma odsuvas bokom?? Vyslovene akoby som tu nebola a nanajvýš ma to uráža. Cítiš sa naozaj dôležitejšie, ked tvrdíš moje? Slovo Naše uz nezapadá do tvojho muzskeho ega?? Ocividne nie. A nezelam si, aby si ma takto vynechával. Houk.

7lenka11
30. apr 2024

Očividne je to choroba niektorých mužov. Môj robí to iste a jeho otec (môj svokor) takisto. Oni poznajú výlučne jednotne číslo. Dokonca svokor nedávno povedal na našu záhradu: no už mu aj tráva pomaly rastie.. akože môjmu muzovi.. nebudem tu písať o tom, že omnoho viac peňazí som doniesla do vzťahu ja, aj pri sťahovaní do domu.. ale mužské ego je proste mužské ego

hopsas
30. apr 2024

Podľa.mna ma komplexy a toto je spôsob ako sa tváriť pred.ludmi že je veľký boss...a viac mu záleží na ľuďoch ako na tom čo si o tom .myslíš ty

anketkarka
1. máj 2024

Za starých čias bolo pravidlo, že muž sa má postarať o majetok rodiny. Je to ešte pozostatok tej doby. Teraz sa vyslovene musí starať počas toho, keď je žena na materskej (väčšinou, lebo niektoré zarábajú aj vtedy), ale nastavenie a zmýšľanie ešte cítiť v celej spoločnosti a u mužov obzvlášť. Asi by ma jeho výroky štvali, tak ako Teba, ale brala by som to ako jeho diagnózu a za tú nikto nemôže. Diplomaticky by som vždy niečo poznamenala, aby bolo ľuďom jasné, že je to spoločné úsilie. Možno mu to časom prepne v hlavičke na spoločnú koľaj, lebo firma potrebuje teamovú spoluprácu pre dosahovanie lepších výsledkov. To by si mal uvedomiť.

mk1111111111
1. máj 2024

Ako napisala @vilma7, to pomaha, uvidis tie vyplestene oci, ak povies, ze moja 🙈🤣

sevrin
1. máj 2024

@7lenka11 možno to nie je ego

Možno jej muž sa cíti medzi ľuďmi na nejakej nižšej pozícii alebo úrovni a omieľaním o "mojej firme" sa snaží dostať v spoločnosti aspoň do šedého priemeru.

blonde_bella
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
salome123
1. máj 2024

Povedz mu, že ak chce aby to bola jeho firma, tak že mu predáš podiel .... Dokým si ho neodkupi nech láskavo nehovorí, že je jeho 🙂

gribka1
1. máj 2024

Stále hovor, že je to to tvoja firma.

777januska777
1. máj 2024

Ja som mrcha a ako sa poznám, keby to začal riešiť takto pred ľuďmi a ja by som bola pri tom, pekne by som ho nahlas a dôrazne opravila, ze je to naša firma a založili sme ju a spravujeme spolu. A opravovala by som ho pravidelne.

koniarova
1. máj 2024

@7lenka11 už MU tu aj tráva rastie?😂😂😂😂prepáč, ja sa nemôžem prestať smiať. To je exot. 😂😂

sevrin
1. máj 2024

On raz začne hovoriť "naša firma" keď tržby padnú a narastú dlhy 😂 😂 😂

tetapetra
1. máj 2024

Aj môj postavil dom a všetko čo sa týka domu. On, on,on. Skúste si tipnúť kto všetko okolo domu vybavoval🤷🏻‍♀️. Došlo to do takej fázy,že keď povedal on, tak som dopovedala hej, ale obiehala som všetko ja. Od stavebného po kolaudačné, do smetí, prípojky...... no všetko. A samozrejme hypo. Ale keby niečo tak on.

mantilka
1. máj 2024

Ja by som tiež zakaždým poznamenala, aby všetci vedeli, že obidvaja na firme pracujeme. Možno raz mu to bude blbé a prestane s tymja, lebo to pri mojej poznámke nebude mať význam.

ailiba
1. máj 2024

Jednoducho mu stuplo ego🤷‍♀️. Podla mna to nerobi vedome... Postupne mu to dojde, treba mu to pripominat.

555doka555
1. máj 2024

Môj muž tiež použiva jednotne čislo, aj svokor svokra...muža som už viackrat nato upozornila, že mi to vadi. Napr. Byt je naš spoločny a vždy hovoria mužovi svokrovci- že tu to maš v byte tak a tak... Skratka použivaju jednotne čislo, akoby to bol len jeho byt. Dokonca napisal svokor mužovi, že nech pride na skorinu oslavu 60 s našou dcerou a napisal to v jednotnom čisle že priď..
Tiež ma to hrozne rozčuľuje... Ale nezmenim ich, oni to tak použivaju odjakživa, že iba jednotne čislo iba muž a ja vzduch... Nikdy nepovedali že vaš byt, pekne to tu máte atď...

adulikka
1. máj 2024

Aj u nás... tiež je všetko manžela...to ide len s jeho rodiny.
Moja povie máte pekný byt atď.

amelia87
2. máj 2024

mužské ego