Manžel začal mať problémy s alkoholom

20. mar 2021

Manžel začal mať problémy s alkoholom. Hlavne v poslednej dobe. Pre predstavu (zapisovala som si): v pondelok - fľaša vodky, utorok - fľaša vodky a ploskačka vodky, streda - nič, štvrtok - fľaša vína, piatok - fľaša vína a dnes zase fľaša a pol vína.
Je mi z toho nanič. Čo mám robiť?

stela1996
20. mar 2021

rozved sa... inak ta caka celozivotne trapenie.. o to viac ak mate aj deti

evalin88
20. mar 2021

Skus sa s nim porozpravat, aspon zistis ci si uvedomuje problem ak nie, suhlasim s komentarom vyssie.

pribinak
20. mar 2021

Rozved sa kým nemáte deti. Lebo tie trpia najviac.
On je alkoholik. To je na cely život

cacianka
20. mar 2021

Uz je tu vela pribehov a rád. Taktiez inde.

leni1977
20. mar 2021

Už si to s ním preberala? Ako reagoval?

marcellka32
20. mar 2021

Ak si to uvedomuje a je ochotný ísť na liečenie dá sa to zachrániť, ak nie tak odíď

apolka77
20. mar 2021

Žiaľ, ak on nebude chcieť zmeniť svoj život Ty sa môžeš aj rozkrajat a nepohnes ním.
Prežila som to, nič nepomohlo. On problém nemá.mohla som prosiť, plakať nič....nežijeme už spolu viac rokov a pije doteraz...celý život si zničil a svoju mamu utrapil...ja som mu to nedovolila.

maximilie
20. mar 2021

Tak to uz muselo trvať dlhodobejšie. Ked zvládne fľašu vodky, tak to nebude aktuálny problem...len ti to zrejme až teraz začína prekážať. Uvedomuje si ze ma problem? Fľaša vodky je u nas uz asi 2 roky v chladničke a mam chuť ju vyliať, lebo mi zavadzia.
Skus mi pomôcť. Aký máte vzťah? Aký je ako manzel? Ak ho ľúbiš, a je to dobrý chlap a jediná jeho nerest je alkohol, tak mu pomoz. Môže to dokázať sam, vďaka svojej vôli, ak si pripusti, ze ma problem. Pripadne liečbu.
Ak nezaberie nic, nebude mať snahu ,pripadne ak ma XY ďalších chyb tak utekaj od neho

maximilie
20. mar 2021

Ešte jedna rada. Moj ex jeden čas bol na ppdobnej ceste. vies co pomohlo? Natacala som ho. Ked som .mu ukázala videa ked bol triezvy, veľmi sa hanbil a spamatal sa.

avril299
20. mar 2021

cim to zacalo? predpokladam, ze asi nie spominanym pondelkom a otvorenim flasi vodky

autor
20. mar 2021

@leni1977 Preberala, povedal že vie, že to nie je správne. Ale robí to ďalej. Nejaký je smutný, trvá to už dlhšie. Hovorí, že stratil svoj život. Má zdravotné problémy a kvôli nim nemôže nájsťť prácu akú by chcel.

autor
20. mar 2021

@avril299 Už je to dlhšie len vtedy to bola tráva a teraz alkohol.

stela1996
20. mar 2021

este aj narkoman?? dievca ber nohy naplecia naco cakach🥺?

katkati
20. mar 2021

Divím sa, že v stredu vydržal, že sa celý neklepal.

leni1977
20. mar 2021

V tomto prípade by som trvala na tom, aby vyhľadal odbornú pomoc, vidno, že mu to všetko prerástlo cez hlavu a situáciu rieši najhorším možným spôsobom. Ak nebude chcieť, ukončila by som to, stáť pri takomto človeku je zbytočné, nenechaj si kaziť život. Držím palce.

nika23t
21. mar 2021

Sľúbili ste si ostať spolu v dobrom aj v zlom. Mali by ste spolu hľadať riešenie, aj keď to bude veľmi dlhá cesta... Sam to ťažko zvládne. Alkoholizmus je ťažká závislosť... Ak budeš stat pri nom, snáď to zvládnete. Prajem veľa sil a trpezlivosti... Ale ak zvažujes rozvod, premysli si to. Brali ste sa z lásky a ako by premýšľal on, keby si problém mala Ty? Hneď by balil kufor?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anetakovacova57
21. mar 2021

S mojej skúsenosti ťa môžem uistiť. Že čím skôr ukoncis vzťah tým lepšie. Tu nepomôžu žiadne prosbu ani plač. Alkolizmus je ťažká závislosti a dostať sa sneh je na dlhú trať. Pokiaľ si sám neuvedomí že je alkoholik tak nikdy neprestane. Aj keby ste mali deti tak ho v užívaní alkoholu nezastaví. Môj ex bol a ešte je alkoholik a s neho troska. Či po psychickej zdravotnej a osobnostnej stránky. Preto sa nad tým zamysli. A začni konať.

hopsadobrandejsa
21. mar 2021

Pri takom kvatne alkoholu ani nestiha vytriezviet. Mna by uz zrejme museli hospitalizovat na otravu alkoholom.

Flasa vina je este jak tak, ale sam flasu vodky......to uz je v kazdom pripade problem.

marcellka32
21. mar 2021

@hopsadobrandejsa keď už toľko znesie, fľaša vodky je na otravu alkoholom, a na druhý deň dokáže pokračovať, tak to pitie trvá dlhšie ako mesiac...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
joplinka12
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brenda12
8. aug 2021

Ahojte velmi pekne vás prosím ...prosím poradiťe mi Ja už neviem čo mam robiť moj partner vas poslednej dobe iba pije všetky peniaze čo zarobi tak prechlasta ...občas je aj agresivny až mám zneho strach ...poradte my prosim čo mam robiť v poslednej dobe neplati ani najomne musim ho platit Ja z penazi čo patria detom ...neprispieva my uz ani stravu ani hygienu dokonca ani na sunar pre maleho abi sme nieco maly tak musim popredavat veci ktore mame ...myslyte ze bude vhodne ist na krizovom centre prosím pekne poradte mi

cacianka
8. aug 2021

@brenda12 uz je tu na temu alkoholizmu napisane velmi veľa, ved si precitaj.
Praktické rady aj právnické

evalin88
9. aug 2021

@brenda12 ak mas kam isť, išla by som aj s deťmi k nejakej rodine. V tomto štádiu mu to buť dopne a bude vás chcieť naspäť alebo nie. Moj otec tiež neplatil nájom, keď sme boli deti. Bol gambler, az potom, čo museli dlhy zablatit stari rodičia sa uvedomil a hrať prestal. Nakoplo ho až to, že ohrozil rodinu. Ak ste manželia podala by som predbežne opatrenie na zrušenie BSM, aby si nezobral nejake požičky, ktore budeš nakoniec musieť platiť

brenda12
9. aug 2021

@evalin88 my niesme manželia ,apráve o to ide e ja už tu na Slovensku nemam žiadnu rodinu ,

nataly420
31. aug 2022

@stela1996 narkoman ? Prosím ? Viete vôbec oddeliť narkomana od fetaka ? Samozvana odborníčka na závislosti .. poprosím netrepat sprostosti a neurážať ľudí a niečo si naštudovať … katastofa