Kamarátstvo s priateľovou ex

23. júl 2022

Stretla som sa s tym prvykrat. Mam priatela, ma 9 rocneho syna, byvame spolu, syn je u nas cez vikend. S malym mam, myslim si, pekny kamaratsky vztah. Ak chce - hram sa s nim, ak chce - ideme na prechadzku ci vylet, ak chce - vysvetlim mu alebo ho naucim. Proste kamaratsky vztah. Myslim, ze priatel ma so svojou ex dobre vztahy, aspon co sa syna tyka. Vcera prisiel za mnou, ze mi da cislo na svoju ex, a ze by bolo dobre, keby sme boli kamaratky. Ze mozeme spolu riesit darceky pre maleho, vylety ,skolu ci zdravotne problemy. Je toto normalne? Vobec sa na toto necitim. Ja chcem mat s malym kamaratsky vztah. Myslim, ze riesit skolske problemy ci vhodne darceky ci lekarov by mali rodicia. U lekara ci v skole nic nevyriesim - nie som zakonny zastupca. Samozrejme s ulohami do skoly pomozem, ak maly chce. Ale preco sa mam bavit s jeho ex? Keby to vzniklo spontanne, chapem. Ale preco na tom muz trva? Vy ako vychadzate s partnerkami svojich ex? Alebo naopak s ex svojich partnerov?

tomas115
24. júl 2022

Normalme by som mu povedal, ze aj ty mu das cislo na svojho ex ze by mohli obcas skocit spolu na pivo ;)

mariejenka
24. júl 2022

Neprijala by som túto ponuku, on akoby sa chcel zbaviť tejto časti povinností, konzultácie s ex. Nerobila.by som mu sekretárku🙂

panelacikova
24. júl 2022

nie, nie je to normálne a ty uvažuješ správne. pravdu povediac, neviem, či by sa mi taký zvláštny návrh páčil...

elizabet173
24. júl 2022

nie, povedala by som mu, že to je záležitosťou ich dvoch, veľmi elegantne sa chce toho zbaviť. Ja by som neprekypovala takou aktivitou ani čo sa týka jeho syna, nechávala by som to v jeho réžii. Môžeš mať pekný vzťah k nemu aj tak

canany
24. júl 2022

Ja som s exmanzelovou ex nekomunikovala, vsetko riesil on okolo dcery, len raz mi ju dal k telefonu, ze preco som malej namalovala nechty, ked on s tym suhlasil, od vtedy som ju uz ani nepozdravila. Takze nie, pokial nie je u vas na striedavku, ked treba riesit skolu, lekarov atd, tak darceky a vsetko okolo riesi rodic.

h2
24. júl 2022

Ahoj, môj muž je rozvedený a so ženou majú dobré vzťahy. Aj ja ju poznám a tiež máme dobré vzťahy. Povedala by som, že až nadštandardné. Ona bola viackrát u nás, aj my u nej. Bola aj pozvaná na krstiny a prvé narodeniny môjho syna (ktorého mám s jej exmanželom), nad čím fakt mnoho ľudí krútilo hlavami. Ale kamošky, že by sme si volali, či nebodaj niekam spolu chodili, to zase nie sme. Dokonca som sa špeciálne teraz pozrela do kontaktov v mobile, či ju tam mám a nemám.

danica2711
24. júl 2022

no tak aby mi niekto nariadil, s kým mám byť kamarátka... nech si len veci, súvisiace so synom, pekne s ňou vybavuje on, je to ich spoločné dieťa, nie tvoje, ty preňho robíš dosť tak, ako to je

terka224
24. júl 2022

Nechápem všetky tieto komentáre ako to nie je normálne. Samozrejme závisí to od teba ako sa cítiš. Ale ja by som s tým problém nemala na tvojom mieste. Poznám rodinu, čo takto žijú ako vy a súčasná manželka je s ex veľmi dobrá priateľka a je to oveľa lepšie ako by na ňu mala mať nejaké ťažké srdce. Super si vychádzajú, všetci spolu sa stretávajú. Nevidím na to nič zvláštne, to len väčšina ľudí má také predsudky ako to nie je normálne. Myslím, ak to máte vy doma v hlave zrovnané tak to vôbec nie je nič zvláštne.
Ja by som jej asi sms nepísala ale keď bude mať malý narodeniny by som spravila oslavu, kde by prišla aj jeho mama a uvidíš ako si sadnete 🙂

mandzula
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
24. júl 2022

@terka224 predsudky? Existuje priateľstvo, ktoré vzniklo spontánne a priateľstvo "nariadené" - fakt si myslíš, že v tom nie je rozdiel? Keby sa autorka sama od seba spriatelila s expartnerkou, OK, ale takto?!

17alexis
24. júl 2022

@tomas115 tak napr. moj manzel bol neraz na pive s mojim expriatelom, ale nemam s nim dieta. 😁 Autorka - to uz ty musis vediet, ako to citis. Moj byvaly je nas financny poradca, chodili sme spolu 4 roky, stretavame sa casto, aj sme casto vsetci traja v kontakte. Minule nas bol navstivit u nas doma, ked prechadzal okolo. Lekarov, skolu, darceky by mali riesot rodicia, s tym suhlasim, ale ak je byvalka normalna, tak kto vie, mozno by ste boli ozaj aj dobre kamosky, ved to sa nijako nevylucuje.

martabubu
24. júl 2022

U nás je to také neutrálne. Muž ju nemôže ani cítiť už len preto ako sa chová k deťom teda skôr nechová. Ja s ňou vychádzam v rámci možností. Pošlem screenshot že odišlo výživné, keď tu sú chlapci pošlem foto z výletu a presne sa spýtam aký darček kúpiť
No ale kamarátky určite nie

melanta
24. júl 2022

Môj muž má tiež 9 ročného. Už som bola v škole aj ja, aj u lekára. Úplne bežne chodím pre malého k mužovej ex ja a nie on. Takže komunikuje spolu celkom aktívne. A áno, aj darčeky riešime aby sa nekúpilo rovnaké. Ale určite nebudeme super kamošky a môjho muža by nikdy toto nenapadlo. Ja napríklad malému bežne kupujem oblečenie, knižky a pod. Ale ja som oficiálna macocha. Ty si priateľka, nie manželka, takže mu povedz, že nevidíš dôvod aby si s ňou aktívne komunikovala.

srnqqa
25. júl 2022

Za mňa - číslo by som si vzala, nikdy nevieš, čo sa stane a kedy ho budeš potrebovať. Avšak dôvody, ktoré udáva, by som neprijala. V prvom rade je otec on, je to jeho zodpovednosť.
Na druhej strane nevidím dôvod, aby ste vy dve nemohli byť kamarátky. Ja som tak poznala obe ex-ove bývalé partnerky, s jednou som v kontakte neustále, veľmi dobre si rozumieme. Dokonca u mňa minulé leto spala niekoľkokrát aj s ich spoločným synom. Úprimne, ex-ovi môžem poďakovať len za 2 dobré veci, ktoré mi vzťah s ním priniesol - môjho súčasného priateľa a kamarátku 🙂

mimi8383
23. nov 2022

@tomas115 to je dobre

santiago_segura
24. dec 2022

Neviem porovnať lebo u mojich ex to vždy vzniklo spontánne. Väčšinou ženy s ktorými som chodil boli buď kamošky, príbuzné, kolegyne atď. Tak sa kamarátili už aj pred tým. Niekedy bolo že moja ex má chválila aktuálnej. Ja som žene nikdy kopačky nedal a nikdy sme sa nerozišli v zlom. Tak preto si aj tak všetci zájomne vychádzajú.