Ako riešiť, že 2-ročný syn nechce babku -moju svokru?

zuzka565
11. júl 2019

Ahojte žienky. Mam na Vás otázočku. Môj malý (2roky)nechce až piam neznáša moju svokru. On od malička nejak nemal k nej blízko. Stále u nej plakal až sa zajakaval. Ona nie raz keď bol malý ho kočíkov ala a kázala som jej sa zobudí nech mi ho donesie ale ona s nim išla k sebe domov. A nie raz som ju našla s nim na rukách ako jej tam vieska. Neviem co si chcela alebo chce dokázať. A teraz keď je malý väčší sa ho nemôžeani len dotknúť. Keď príde k nám tak ju vyhradzuje z domu, bije ju. Neviem ci je to kvôli tomu že mu stále hovorí a láka ho nech ide s nou ku nej, nech nechá mamu tak. Ona býva oproti nášho domu takže ju vída často. Nie raz ho chytí za ruku a ťahá ho k nej alebo ho zoberie na ruky. Malý sa jej snaží všemožne vyklut a plače a kričí. Je mi to nepríjemné lebo ku nikomu na malý taky zlý vzťah. A zas svokra o mne potom rozpráva hlúpe reči že malého stvem proti nej... Co nie je pravda lebo malého sa vždy aj pred ňou opýtam že či chce ostať u starkej. Ja ho zas na silu nútiť nechcem.

candii
11. júl 2019

Nuž asi z nej niečo zle vyžaruje. Môj syn zase úplne od bábätka neznáša môjho strýka, ale že úplne a teraz má skoro 4r a stále ho nemá rád. Stačí len, že zacuje jeho meno a už plače. Pritom mu nikdy nič zlé neurobil a ani ho nevidi často a keď ho vidí, tak začne hystericky plakať ze musím odísť s ním. K nikomu inému nemá takýto negatívny vzťah len k nemu.

zuzka565
autor
11. júl 2019

Ešte dopíšem že ja so svokrou nemám nejaký dobrý vzťah ale zas sa s ňou rozprávam normálne aby som malého neovplyvnovala v správni k nej ale aj k iným ľuďom. Moja svokra stále kula a zle rozprávala o mne.

aleshka_supermama
11. júl 2019

@zuzka565 moja malá nezniesla svokra aj teraz občas keď je čerstvo zobudena, no tiež ju v kuse ťahal za ruku pod ideme sem pod ideme tam, furt ju bral na ruky mala úplne revala. Raz som sa kvôli tomu s nim pochytila mala sa akurát zobudila bola pritulena ku mne a už mi ju ťahal z rúk no poď dedkovi mala jasne nechcela, tak som mu slušne povedala nech ju proste neťahá za ruku keď vidí že nechce ísť jasne ze začal po mne starý zjapat 🤦‍♀️.. No asi si uvedomil ze mam pravdu tak k malej zmenil postoj, malá začala ku nemu byť normálna. Možno keby si tiež skúsila sa so svokrou porozprávať slušne nech na malého netlačí možno by sa to zmenilo..

julka828
11. júl 2019

@zuzka565 vobec by som to nerisila. Ked ju nechce tak ju nechce. Decko nedonutis aby malo niekoho rado 😊

simona92101
11. júl 2019

Mam rovnaky problem so svokrou,nasa mala 4 mesiace ju tiez nemusi,vzdy ked pride knam alebo my knej tak ju vzdy este len medzi dverami bere nasilu na ruky,tiska sa jej a boskava na usta a maga ju.mala to neznasa,ani ja ju neboskavam lebo viem ze to neznasa..vzdy krici pri nej,mala sa az strhava,v najvacsich horkach ci o 6 vecer by ju nedbala ist kocikovat,nasilu aj ked reve.nedodrziavanas rezim,o 18 tej predsa nebudem kocikovat babo ked sa o 19tej kupe a ide spinkat..x krat som jej to hovorila a aj tak sa vzdy ofuci...naproti tomu moju mamu priam zboznuje,vzdy sa jej tisko prihovara a az ked vidi ze sa mala smeje tak ju vezme na ruky.a svokra ani za boha pochopit ze ma zmenit svoje vystupovanie..pokial to ani vasa svokra nepochopi tak sa postoj maleho bude len zhorsovat

zuzka565
autor
11. júl 2019

Aj moju mamu malý zbožňuje a hlavne moju starku jeho prababku. My aj keď s mužom zákaze e aby mu dávala kinder vajce tak aj tak mu dá. Minule ho začala prehovárať nech sa u nej ide malý kúpať lebo bol tom jej druhý vnuk že nech sa spolu o kúpu. A my z mužom sme s tým nesúhlasili lebo nebudeme hádam trepať olúpané dieťa večer domov keď už aj bolo chladno. Ja neviem ci sa snaží aby malý chcel iba ju aby plakaval za ňou alebo co. Ten jej druhý vnuk je od narodenia non stop u nej. Lebo moja švagriná je rada keď deti zbaví. Neviem ci to čaká svokra aj odo mňa ale ja som nerobila dieťa preto aby mi ho vychoval niekto iný aj keď je to blízka rodina.

bert22
11. júl 2019

@zuzka565 ked s nou ty nemas dobry vztah, tak nemozes cakat od maleho chlapca, aby ju on mal. on to vsetko citi! deti vycitia aj ked sa dospeli pretvaraju!

simona92101
11. júl 2019

@zuzka565 vasa svokra si moze s mojou ruky podat..tiez ma taketo nezmyselne napady..ona asi vidi ze ju nechce a preto sa mu este viac vnucuje aby ju zacal mat rad..vas muz jej nemoze dohovorit?ten moj sa o to pokusal aj vklude aj s krikom ale nula bodov,aj tak si robi podla seba..inak,jeden z jej napadov je,ze mi niekedy ukradne malu a potajme ju ostriha s masinkou dohola aby mala huste vlasy ked bude vacsia!toto rozpravala uz viac x malej rovno predomnou,muz mi tvrdi ze zo srandy ale ja som pochopila ze to mysli vazne lebo to tak urobila vsetkym detom v rodine.razne som jej povedala ze si to neprajem a ona sa tomu len smiala.som jej nato odvetila,ze ak to spravi,tak u nas skoncila a v zivote nas neuvidi.preto sa aj bojim toho,ze ak s nou niekedy bude sama,aby nedostala takyto alebo podobny blby napad,ani kocikovat jej ju nechcem dat,ked vidim co snou robi,nasilu v kociku na brusku (mala ma reflux a koliky) a štradovat po dedine v najvacsej horucave dohola povyzliekane..raz mi to tak spravila ked som isla k zubarovi,muz bol s malou doma a svokra prisla bez ohlasenia a isla kocikovat aj ked som to zakazala..

simona92101
11. júl 2019

@bert22 ako moze mat dobry vztah s osobou ktora ignoruje ju ako matku a vsemozne sa snazi huckat vnuka od matky prec?

mravvcek
11. júl 2019

@zuzka565 bud rada a ba reci sa vykasli... tie svokry,nie vsetky, vzdy musia kut pykle a hovorit zle,namiesto toho,ze by pozreli do vlastneho hrnca. Mne raz maly povedal,mamka teba babka tema rada 😂 vysvetlim mu a objasnim,ked bude vacsi,ako ma beru,brali 😞 uz neriesim. Kedysi som sa nad tym trapila,teraz uz nie

rainbow82
11. júl 2019

Moja malá tak robila 14 mesiacov k mojej babke.Je to super človek.Kazdy ju máme veľmi radi.Az teraz sa už celkom otukala a pomaly sa zblizuju.A pritom jej nikdy neublížila,nechytala proste žiadny kontakt keď mala nechcela.Neviem prečo 🤔

bert22
11. júl 2019

@simona92101 ved ano, ja to chapem, ze s nou nemoze mat dobry vztah, ked jej robi take podrazy ale zase nech nechce od syna, aby ju zboznoval, ked maju take vztahy.

simona92101
11. júl 2019

@bert22 ved ale ona to od neho ani nechce.skor svokra si nasilu vynucuje jeho lasku..

bert22
11. júl 2019

@simona92101 jaaj tak to som dobre nepochopila. uz mi to je jasne. no hned by som jej dohovorila, keby silou mocou vynucovala nieco.

mravvcek
11. júl 2019

@simona92101 toto ja nepochopim nikdy,ze dokaze dieta huckat proti jeho mamine. To je chora osoba,co si lieci komplexy...

ivankatal
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tatinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanalila20
Autor odpoveď zmazal
Zobraz