Rodičovská dovolenka a TPP u iného zamestnávateľa

25. apr 2022

Ahojte dievčatá. Idem si po radu. Som zamestnaná na TPP u jedného zamestnávateľa a som s dieťaťom na rodičovskej dovolenke.
Naskytla sa mi možnosť privyrobiť si na ďalší TPP u iného zamestnávateľa, ktorý nevykonáva konkurenčnú činnosť môjmu pôvodnému zamestnávateľovi (takže súhlas nepotrebujem).
Zákonník práce nezakazuje vykonávať prácu na TPP u viac zamestnávateľov. Túto informáciu viem. Nie je to ani konkurencia, takže tu problém tiež nevidím.
Ako to je ale s tou mojou rodičovskou? Tá mi normálne pokračuje, to viem. Platí ju štát.
Skôr ma zaujíma, ako k tomu príde ten môj prvý zamestnávateľ. Neporusujem nejaký zákon? Nejaký predpis? Musím nastúpiť k tomu prvému zamestnávateľovi nazad? Musím mu dať vedieť? Bojím sa, aby som si zbytočne nezavarila.
Výpoveď nechcem dať. Budem musieť?
Ďakujem za rady

lienka.7
25. apr 2022

No terajší zamestnavatel ta eviduje a vykazuje ze si na RD, ďalší by ta vykazoval ako "aktivnu" zamestnankynu? 🤔
A potom das oba TPP naraz? 😁

Skus @zalka 🙂

autor
25. apr 2022

@lienka.7 sama som zvedavá. Do tohto moc nevidím, preto hľadám radu tu.
Viem, že sem chodia aj dievčatá priamo z praxe, ktoré s tým prichádzajú do kontaktu

ruza123
25. apr 2022

@lienka.7 ano presne tak..z jedneho je na RD,z druheho bude aktivne chodit do zamestnania..ked jej skonci RD v prvej praci,vtedy zvazi,co dalej,kedze obe sa asi naraz tahat nebude stihat..

lienka.7
25. apr 2022

Tak potom asi v pohode mozes 😁

lucka_ke
25. apr 2022

podľa Zákonníka práce si povinná mesiac pred skončením RD písomne oznámiť zamestnávateľovi či sa chceš/nechceš vrátiť do práce, a prípadne PP ukončíte (dá sa dohodou, alebo s výpovednou lehotou podľa tvojej zmluvy)
kým RD trvá môžeš pracovať u iného zamestnávateľa, nič tým neporušuješ

autor
25. apr 2022

@lucka_ke a je pravda, že výpoveď môžem podať aj počas trvania rodičovskej s tým, že výpovedná lehota mi bude plynúť počas rodičovskej dovolenky?
Touto otázkou chcem zistiť, či ma môže môj prvý zamestnávateľ prinútiť, aby som sa tam vrátila aj keď len počas výpovednej lehoty. Môj prvý zamestnávateľ má za mňa adekvátnu náhradu, čiže moja neprítomnosť ho nijako nepoškodzuje ani nebude. Teraz sa skôr zaujímam vzhľadom k budúcemu zamestnavatelovi. Aby som nejako nepoškodila jeho.

simca06022011
25. apr 2022

Nie nemôže ta prinútiť sa vrátiť pocas trvania výpovednej lehoty, ved si na RD.

lucka_ke
25. apr 2022

nie, si na RD a plynie výpovedná lehota, len treba včas doručiť výpoveď