Výber strednej školy

lenkakubova
5. okt 2021

Zdravim tento rok idem posielať prihlášku na strednú školu veľmi by som sa chcela stať lekárkou ( chirurgičkou) neviem sa rozhodnúť medzi strednou zdravotníckou školou v Žiline alebo Gymnáziom v Martine veľa som o Tom tu aj na iných stránkach čítala že na vysokú školu sa dostanete hlavne z gymnázia ( chcela by som ísť na VŠ) len počula som aj že v Žiline je zdravotnícka škola veľmi kvalitná prosím nejaké skúsenosti alebo rady budem rada ďakujem

xena0
5. okt 2021

@lenkakubova ak chceš ísť na medicínu tak jednoznačne gymnázium

gdpr
5. okt 2021

gymnázium, SOŠ ti nedá také množstvo vedomostí potrebuješ na prijímačky z biológie, chémie a v ČR alebo počas štúdia aj fyzika sa ti zíde na medicínu. Väčšina gymnazistov sa začína pripravovať, či už samostatne alebo formou doučovaní už koncom 2.ročníka alebo na začiatku 3. ty zo strednej by si musela začať ešte skôr.

mauduska
5. okt 2021

na medinu určite gymnázium 🙂 Poznám viacero ľudí, čo sa zo zdravotky hlásili na medinu a buď ich neprijali, alebo ich neskôr vyhodili. Gymnazisti sú úspešnejší vďaka lepším základom chémie, fyziky, matematiky a biológie vo všeobecnosti.

benit
5. okt 2021

Zo zdravotky je mala sanca ze sa dostanes na medicinu. Ked vidim kazdy rok, kto sa od nas zo skoly dostane na zdravotku, tak museli ist urovnou velmi dolu. Ked som isla ja na zdravotku pred x rokmi, tak brali len cistych jednotkarov. Tak gympel bude urcite lepsi.

0linka666
11. okt 2021

no ja si tiež myslím že gymnázium, to ti potom otvára všetky nové horizonty, čo vieš, trebárs sa ešte budeš chcieť stať morskou biologičkou ❤🦄 no a super že aspoň máš jasno v tom, že ideš na VŠ - mám rada takých samostatných mladých ľudí, čo vedia, čo chcú od života!!!!!!