Nadštandardná pôrodná sála - výhoda verzus banalita

nikola_sudikova
30. mar 2021

Ahojte mamičky. 🙂 Máte niektorá skúsenosti s nadštandardnou pôrodnou sálou ? Je to výhoda alebo úplná banalita ? Ďakujem vopred za odpovede.

ayanamirei
30. mar 2021

@nikola_sudikova za mna skvela vec, vsetky veci pokope, sukromie, vlastna sprcha a hlavne ta "transformer" koza bola top 😀

la3na
30. mar 2021

Moja skúsenosť je z r.2019 z Antolskej. A áno, podľa mňa je príjemné mať k dispozícii sprchu, wc a súkromie podľa svojej potreby. Či je to výhoda alebo banalita záleží zrejme od tvojich očakávaní. Bol to môj prvý pôrod. S manželom sme ocenili takúto intimnejsiu atmosféru. Ale bolo to dané asi aj tým že oddelenie nebolo v tom čase plné.
Inak na nejaký nadštandard si nepotrpím ale akože baby, rodíme pár krát život... Išla by som do toho aj druhý krát keby bola možnosť.

fliacik
30. mar 2021

Prvé dieťa som rodila v klasickej, pri druhom som sa nejakým zázrakom dostala na nadštandard, hoci som si ho nepýtala, bol však voľný. Úprimne, takmer nič z jeho "vymožeností" som nevyužila, akurát môj muž si čakanie krátil pozeraním telky 😀 Ale sprcha bola fajn, tú som ocenila asi najviac. Čo sa mi zišlo omnoho viac, bol následný nadštandard na izbe, tú som si s radosťou priplatila. Vlastné wc, sprcha, návštevy a jedlo až na izbe, rýchlovarná kanvica a hlavne - ticho a tma v noci - boli hodné zlata.

deti95060810
30. mar 2021

@fliacik to čo si vymenovala ako nadštandart tak to som mala aj na bežnej izbe... Boli sme síce dve maminky na izbe, ale okrem rýchlovarnej kanvice sme mali všetko....😉

denden77
31. mar 2021

mala som nadstandardny box, bolo to super 👌

rebekamarcusko
31. mar 2021

A na antolskej nieco taketo je? Zaujima ma to velmi, ak by ste mi niektora o tom vedela povedat viac bidem vdacna. V septembri mam termin a starsich chalanov som rodila uplne ,,obycajne". Dakujem vopred za info 😊

fliacik
31. mar 2021

@deti95060810 U nás nie. Po pôrode ma dali na bežnú izbu. V pomerne malej izbičke boli dve postele + dve postieľky, dve malé skrinky, prebaľovací pult a umývadlo, nič viac. Sprcha bola na chodbe jedna, wc dve = dlhočizný rad pred nimi niekoľkokrát denne. Spolubývajúca bola fajn, ale bábo jej celú noc neplakalo, ale úplne vrešťalo. Navyše sme v noci museli mať zasvietenú malú lampičku, lebo sestričky chodili kontrolovať bábätká. Po pár prebdených nosiach a ťažkom pôrode som zúfalo potrebovala aspoň chvíľu spať, no nedalo sa. Akonáhle sa uvoľnil nadštandard, poprosila som oň. Nie z rozmaru, ale nutnosti. Na izbe som mala dokonca aj postieľ pre otecka, ak by chcel, to sme už nevyužili, ale ten zvyšok, čo som vyššie menoala, mi veľmi pomohol.

ayanamirei
31. mar 2021

@rebekamarcusko to je moja skúsenosť z Antolskej 😉 ja odporúčam isto ak bude voľno, ber

rebekamarcusko
31. mar 2021

@ayanamirei super dakujem
Snad sa to bude dat aj v tomto covid obdobi 🥰

ayanamirei
31. mar 2021

@rebekamarcusko rodila som cez covid 😉 nadštandardy dávajú ho stále k dispozícii a aj ho hneď potom ,čo ťa prevažaju na oddelenie už , upratujú,aby bol box zas k dispozícii. Držím palceky, nech dopadne všetko dobre.

rebekamarcusko
31. mar 2021

@ayanamirei to je super dakujem krasne 🥰😘

zuzanka.zuzu
31. mar 2021

@nikola_sudikova ak by som rodila dlho, asi by som ho ocenila... ja som porodila do polhodiny, takže mne by to bolo jedno aj vo výťahu 😀

čo sa týka nadštandardu na šestonedelí tak ten si predstavujem byť SAMA na izbe a nie namiesto 3 "len" 2. ale tak bola som rada, že som na rovnakom poschodí, lebo počas plnky v ružinove dávajú mamičky na 10p a bábätká zostávajú na 9p

deti95060810
31. mar 2021

@fliacik ja mám skúsenosť ešte horšiu ... pri prvom pôrode... predstav si veĺkú sálu, kde boli postele od seba oddelené len nejakou plachtou. Počula si všetko čo sa robilo hneď vedľa... v ten deň nás rodilo naraz 10 žien. každých 15 min. jedna. Lekár len jeden, lebo bol štátny sviatok.... Bolo to hrozné počúvať tie škrekoty. Potom nás previezli na izby, kde bolo na jednej izbe 10 postelí. Ležalo tam 10 žien. Deti nám vozili. WC len na chodbe. Sprcha to isté Hrôza...
O 11 rokov ,ked som zas prišla tak som už našla úplne inú pôrodnicu aká bola pred 11 rokmi. Všetko bolo poprerábané, na každej izbe WC, sprcha, 2 postele, rodila som sama v miestnosti....hotová Amerika.... Nemocnica MT.

martina_an
9. máj 2021

Za mna dobre investovane peniaze.na antolskej sa mi podarilo nadstand box,otecko bol skoro cely cas so mnou a rodila som dlllllho.preskocila som tym padom vzdycharen.uplne sukromicko.prvu noc som stravila na standarde a az dalsie sa uvolnil nadstandard a teda 100 a 1 za mna.miesto 3 babatiek,len 2 na izbe,vsetko novucke,sukromna cista a pekna kupelka.na tej klasickej som nemala vobec klud,svetlo,natlacene sme tam boli,stale niekto v sprche,veci som si nemala kde dat a vybrat plus babatka nam plakali presne na striedacku.este som schytala aj postel v strede a ani malu som si nemala kam poridne dat.niekomu to nevadi na tych par dni,ja som bola velmi spokojna s nadstnd.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre