Silnejší "poslíčkovia" a teda aj ľahší prvý pôrod?

benkovamartina
26. sep 2010

Už 3 týžden mám falošné kontrakcie, teda "poslíčkov" , pociťujem prvidelné bolesti alebo tvrdnutie ale po čase / 2-3 hod. prestanú. Som vždy pri poradni zatvorená a malý je vysoko. Teraz 39 týžden- prvé bábatko.
Je záruka, že ak žena má dlhšie pred porodm takéto predzvesti bude mať lahší porod?
Predsa len, aj futbalisti sa pred zápasom rozcvičujú...

stvura
26. sep 2010

No neviem ci to je zrovna pravda...ja som pri prvom dietati nemala ziadnych poslickov, az den pred porodom mi odisla zatka a mala som slabe kontrakcie. Porod mi trval asi 10 hodin, co je na prvorodicku vraj super. To nehovorim ze teraz som maximalne aktivna {pri prvom dietati som tiez bola, cvicila som az do posledneho mesiaca} kvoli svojmu syncekovi, uz som vydrhla hadam cely byt, normalne robim vsetko a kontrakcie nemam znova ziadne....a to by som akoze dnes mala rodit....

benkovamartina
autor
26. sep 2010

Dakujem za odpoved, mne hovoria od 30 týždna, že malý príde skor, lebo je o tri týždne vačší ako normálne, že sa mám pripraviť atd. Tak čakáme a čakáme čo je na nervy!
Tiež som vyluxovala celý byt, dokonca som pracovala na záhrade s mužíkom a nič.
Baby a vrelá voda/sprcha urýchluje porod alebo ho spomalý ked sa aplikuje skoro?

benkovamartina
autor
30. sep 2010

Takže už nikto nič?

vejinka
1. okt 2010

asi to pravda nebude ja mam tak ito uz asi 3 tyzdne poslickov a bolestivych a som zatvorena len krcok uz mam spotrebovany no na porod to nieje..takze len cakat
horuca voda ani nespomaluje ani nezrychluje porod aspom co ja viem ked to ma prist tak voda je nepodstatna 🙄

benne
1. okt 2010

ja si tiež myslím, že na poslíčkoch nezáleží a ani na tom, nakoľko aktívna si bola pred tým, lebo ja som ako prvorodička porodila do 4 hodín a druhý mi museli vyvolať, takže som akože "rodila" 7hodín, ale s kontrakciami to bolo ani nie 3. Nešportovala som, poslíčkov som nemala žiadnych, bruško mi pri druhom tvrdlo od 20.tt, pri prvom asi od 25tt. (ale aby ste mi nezávideli, tak som mala pri oboch tehotenskú cukrovku, do mesiaca okrem poradne som sa musela vysedieť aj u diabetologičky, zbierať do flaše moč 24hod a detičky mali potom komplikácie - s dcérou som bola 7dní, so synom 11 v pôrodnici, odchádzala som až ked ma po mene poznali všetky sestry a lekári 😀 )

zlatusik28
1. okt 2010

@benkovamartina aj ja si myslím, že na poslíčkovia s tým niečo majú, ja som ich mala skoro 4 - 5 týždňov a porodila som v 40 t.t.(máj 2010). Ale mne môj doktor povedal, že je ľahší pôrod ak sa cez tehotenstvo hýbeš, teda nie športuješ, ale chodíš na prechádzky, si v pohybe a pod. Pri prvom som sa veľa nachodila, ešte v deň pôrodu som bola v práci, jednoducho som vládala a pôrod bol za 5 hodín. Pri druhom som toho veľa nenachodila, keďže som mala rizikové, ale v posledný deviaty mesiac som pravidelne každý večer chodila von na prechádzky a pôrod trval cca 3 hodiny. Takže asi na tom niečo bude.

bona
1. okt 2010

@benkovamartina no, ja osobne som ziadnych poslickov nemala (alebo som si ich len nevsimla?😀), otvarat som sa zacala asi od 37.tt. a porod u mna ako prvorodicky trval asi 3 a pol hodiny - teda aspon ja tak vnimam tu dobu od odtecenia plodovej vody po narodenie dcerky..🙂 takze asi to az taky suvis nema..

kraviatko
5. okt 2010

ja si poslíčkov tiež nepamätám, prvý pôrod trval dlho, odtiekla mi plodová voda a rodila som až o 18 hodín .... dlho ... predlho, keď som prišla do nemocnice bola som otvorená na 4cm a potom sa to zastavilo ..... a nič ... museli mi dať "urýchlovačku-infúzie" lebo to už dlho trvalo, a potom som dostala bolesti , no mala som epi takže v pohode ...., no teraz čakám druhé tak o 4-5 týždňov by to malo byť .... no sem tam cítim také tlaky ale čí sú to tí poslíčkovia 🙂 neviem 😎

benkovamartina
autor
14. okt 2010

Takže 2.oktobra sa nám narodil Matúško, voda odišla o pol druhej poobede, o druhejo pravidelné kontrakcie každých 10 minút, potom každých 5 a každé dve minuty, do 23:00 ma nechali trápiť a otvorená som bola len na 5 sm, maý mal 4 kilá tak sme išli cisárskym. Takže moja otázka vyriešená.
Nie je prvada, že ak sú poslíčkovia je lahší porod.
Dakujem všetkým.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre