Pôrod koncom panvovým v Žiari

misutka27
23. jún 2015

ahojte prosím vás ako to chodí v ZH ked je malé otočené KP musíte rodit normálne alebo radšej volia CS.....viem že pri chlapcoch je to asi skôr ten CS ale ako volia ked su KP otočené dievčatá?????ja mám malú otočenú KP celý čas som v 34tt ale nechcem ju rodit KP...radšej by som volila CS....je možnosť výberu práve v ZH?

bejbulik33
23. jún 2015

ahoj, ja som sice rodila v Piestanoch, ale mna sa nikto nepytal. Hned volili sekciu, akonahle sa mala neotocila spravnym smerom...

evittam
23. jún 2015

@misutka27 Ahoj, ja som prvý pôrod mala normálny a dcérku sekciou, tiež bola KP ale to nebol hlavný problém, už aj chlapci sa v pohode rodia KP - dokonca mi pôrodná asistentka hovorila, že ona odrodila 4 chlapcov KP a nie prednedávnom ale aj pekné roky dozadu. Ja som musela ísť nakoniec sekciou nakoľko bol prepadnutý pupočník - vlastne preto sa malá neotočila. Otočiť sa ti ešte môže aj pri odtečení plodovej vody. Ja keby to nebolo nevyhnutné nikdy nejdem rodiť sekciou - 1000x radšej normálny pôrod. Držím pršteky. 😉

dana90
23. jún 2015

ja osobne by som nesla rodit do zh...radsej by som volila bs tam by vam vyhoveli...

misutka27
autor
23. jún 2015

viem že je ešte šanca sa otočit ale ako prvorodička sa dost bojím aj klasicky kedže neviem aké to je a nie ešte KP tá predstava je pre mna hrozná......nechcem sa od strachu zablokovat a ublížit malej až by sa nejak zasekla a nedostala dost kyslíka......to radšej budem trpet ja po CS ale viem že malá sa narodí rýchlo a pre nu aj bezbolestne akoby mala byt povykrúcana......preto ma zaujíma práve pôrodnica v ZH lebo sa tam chystám a chcem vediet ako riešia práve takýto prípad či mi dajú vybrat až sa necítim na prirodzený pôrod KP.

misutka27
autor
23. jún 2015

no lenže ja niesom zo ZHuž len tam to mám pol hodinu a cestovat ešte dalej si neviem predstavit....ja mám najbližšiu pôrodnicu v Bojniciach ale tá mi nepasuje vôbec

kiki68
23. jún 2015

chod priamo do porodky a tam sa porozpravaj najlepsie s primarom alebo nejakym kompetentnym lekarm. Podla mna KP prirodzene rodit nebudes, to robia skor na poziadavku zeny v TN, kvoli tomu tam aj chodia zeny. Pre lekarov je v takomto pripade jednoduchsi CS, pretoze keby sa nieco komplikuje, tak CS je rychly a vyberu malu, nemusia odhalovat pricinu,ze sa neotocila. Ja osobne pochybujem,ze by Ta ako prvorodicku nechali KP prirodzene.

malabiba
23. jún 2015

@misutka27 rodila som v ZH, koncom panvovým sekciou, záleží od lekára

jorgie
23. jún 2015

este sa ti moze otocit! moj maly sa otocil az koncom 35 tyzdna a narodil sa o dva tyzdne nesko 😀
Sprav ako ti radia dievcata, porozpravaj sa z niekym kompetentnym a rozhodni sa pre sposob ktory bude najbezpecnejsi pre teba aj pre dietatko.
Drziim palce, aby vsetko dobre dopadlo!

misutka27
autor
23. jún 2015

určite som rozhodnutá že ak sa neotočí tak chcem radšej CS....načo trápit seba a aj malu zbytočne stresovat.......

charity
23. jún 2015

@misutka27 Zacni si tu SC vybavovat, nech nelutujes, ak pri zacinajucom porode nadabis na lekara odmietajuceho SC.

Videla som zivot rodiny, kde sa dieta zaseklo a pridusilo. Vysledok: nentalna retardacia a peklo pre rodicov do konca zivota. Odvtedy by som KP prirodzenou cestou neriskla.

misutka27
autor
23. jún 2015

uvidím ako dopadnem na ctg kedže som na tom ešte nebola čí sa neotočila ale termín je až 8.8. myslím že tak 3 týždne pred by malo stačít

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre