Oplodnenie možné už len s darovanými vajíčkami.

kakalake
14. feb 2020

Ahojte baby. Fu, tazko sa o tom rozprava-pise. Nerobim nic ine len 3 dni placem.. prosim vas ako ste to zvladli? Ako ste zvladli to ze IVF sa podari uz len s darovanymi vajickamy? Vlastne ani neviem co by som chcela od vas vediet.ten pocit zivotneho zlyhanania tak strasny,tak strasne to cele boli to vedomie ze uz budete mat deti len s darovanymi vajickami..

evuska32
14. feb 2020

Je to nespravodlive a velmi smutne...ale pozri sa na to z lepsej stranky...je tu aspon nejaka sanca. Su zeny, co nemozu vobec bud otehotniet alebo vynosit 😉

lula313
14. feb 2020

Dnes mi muž cital, že si Banasova ide adoptovat dieťa. Hovorím mu, že je to smutne, že mlada, inteligentná a úspešná žena nemôže mat vlastne, keď sa netajila tým, že po detoch veľmi tuzi a on mi na to povedal, že veď je to jedno, že my sme mali tiež adoptovanych psov(v docaske sme ich mali desiatky) a milovali sme ich aj tak všetkých rovnako a neuprednostňovali sme toho vlastneho. A to mal sakra pravdu. Aj keď je to tazke, podľa mna matka nebude časom rozlišovať, či má dieťa vlastne, z cudzich vajíčok alebo adoptovane, ale bude ho lubit rovnako bez rozdielu..

mistymay33
14. feb 2020

@kakalake to dieťa bude v tebe rast, Ty si ho porodiš .. ani si neuvedomis, ze nie je z tvojho vajicka. Budes ho milovat ako vlastne, Lebo bude tvoje, neboj sa...

juliet86
14. feb 2020

ja chapem ake je to pre teba tazke... my sme boli dohodnuti ze ak by ivf s vlastnymi bunkami neslo tak ze si zoberieme deti do pestunstva. ka osovne som ivf aj ked by bola darovana spermia nie vajicko nechcela. to radsej zachranim zivot dietatu s tazkym osudom ktore tu uz je a ani jeden k nemu nie sme geneticky pribuzni. kazdopadne toto si musi kazdy rozhonut podla seba ako to citi on a ako to citi partner

andri7
14. feb 2020

@kakalake dieťatko ktoré rastie v Tebe, rastie z Tvojej krvi a Ty ho ovplyvňuješ viac, ako si myslíš. Už len to, že 9 mesiacov počúva Tvoje srdce a Tvoj hlas. Vníma Tvoje pocity, Tvoja nálada má vplyv na jeho náladu... Ste naveky prepojení.
Prosím, prečítaj si tento článok. Je v ňom krásne vysvetlené, že pri tehotenstve z darcovských vajíčok je samotná matka veľmi dôležitá a dieťatko sa vyvíja aj podľa jej genetiky. Čiže, ak by teoreticky to isté dieťatko rástlo v inej žene, narodil by sa celkom iný človiečik.
https://gyncare.sk/unikatny-objav-geny-tehotnej...

nikaaa1982
14. feb 2020

@kakalake ahoj, aj ja som pred tymto rozhodnutim. Ivf sme zacali pre zly spermiogram, teraz po 7. Ivf mam uz nizke amh a pri poslednych odberoch boli prazdne folikuly :( tiez sa mi s tym tazko vyrovnava, ale mamka mi poslala link na clanok, je to zaujimave a rozhodla som sa pre DV. Precitaj, prikladam link
https://spln.eu/informujeme-vas/geny-tehotnej-m...

kakalake
autor
14. feb 2020

@nikaaa1982
@andri7
@juliet86
Dievcata dakujem. Je to velmi tazke aj ked viem ze budem malinke milovat ale mozno niekde v kutiku duse bude stale ten pocit ze neni moje a toho sa velmi bojim.

andri7
14. feb 2020

@kakalake Ale ono bude Tvoje <3

sono2
14. feb 2020

@kakalake ale toto je vážna pochyba. S tým by som do toho nešla. Deti sú náročné. Veľmi náročné. Neskôr výchova atd, ak sa má v tebe lámať, že to neni tvoje určite by som to nechala tak. V tomuto nemôžeš pochybovať. To ťa tu majú baby presvedčiť?? Alebo inšpirovať?? Buď to chceš alebo nie. Je to veľmi dôležité a nedá sa vrátiť späť plus bude stáť nemalé peniaze

kakalake
autor
15. feb 2020

@sono2 nie,nechcem aby ste ma presviedali ani nic podobne.chcela som vediet ako sa ciatia ine zeny v tychto pripadoch. Ako to cele zvladli ked sa dozvedeli zle spravy. Ako sa citili..mozno ako to prebiehalo. Ako reagoval partne. nic ine. A myslim si ze peniaze v takychto pripadoch nehraju rolu cize o tych sa ani nebavme.

kakalake
autor
15. feb 2020

@sono2 a aj si myslim ze neexistuje zena ktora by nemala pochybnosti a nemyslela na niektore veci v mojom -nasom pripade.nechapem preco niektore zeny hned vsetko obratia tu na konikovi proti inym..

janula12345
15. feb 2020

@kakalake ahoj a je to definitivne? Nenapisala si, aky problem mas, tak len zo zvedavosti, mozno podpory... lebo sama som mala rovnaku dilemu. Bolo mi to povedane v Brne po niekolkych potratoch, neuspesnych tehu, 3 neuspesnych ivf cykloch a nakoniec som sa nevzdala a povedala si, ze pokial mam vlastne vajicka, budem sa snazit zo svojich. A uz mi niekolko mesiacov dzavoce doma dietatko... Ja iba ze ak ti to bolo iba odporucene, lebo uz mas vek ale mas svoje vlastne vajicka, len uz nie su schopne oplodnenia alebo kvalitou nedostacujuce, skus este. Ak mas taketo pochybnosti, ci das z darovanych... asi to nie je este cesta ktorou mas ist. Mozno neskor. Ja osobne som mala tiez dilemu vtedy a povedala som si ze nie. Resp darovane jedine od sestry, kedy by som mala aspon vedomie, ze je to nasa krv. Nevedela som sa s tym stotoznit a vtedy by to zena nemala robit, aby dietatko a aj matka neskor netrpeli.

kakalake
autor
15. feb 2020

@janula12345 ahoj. Urcite do toho nejdem skor ako sa s tym celym nevyrovnam preto som chcela vediet o babach ktore to cele prezili. A ako to teda prezili🙂 viem to len od stredy a pocity su velmi zmiesane a zvlastne. Nooo mam len 31 len mi pred par r. Povedali ze mam endometriozu a vraj za to teraz nemoze ale proste moja zasoba vajicok uz nieje.mam posledne 4,tento mesiac idem skusit posledne IVF s mojimy cize je tam stale nejaka sanca ze sa podari aj ked asi nie velka.vraj nikto nevie vysvetlit preco niektore zeny maju vajicok pozehnane a niektore proste nie.stale dufam ze sa podari toto moje ale ak aj nie tak by som sa chcela uz dopredu zmierit s tym ze bude asi musiet byt darovane. Je uzasne ze zeny ako ty neprestavaju verit a snazia sa dalej a nakoniec to skonci dobre🙂

sono2
15. feb 2020

@kakalake Tak, ja mám známu čo šla na vajíčka lebo sa jej xkrát nepodarilo. Proste bola už stará po 40tke a ani raz som nepočula že či bude to dieťa ľúbiť alebo iné pochybnosti. Proste bola šťastná že tehu s darovanymi. Vôbec nevidím rozdiel medzi jej alebo darovanym.
To finančne som spomenula mimochodom. Mňa len zarazilo že v tomuto by si mala mať jasno hneď od začiatku.

sono2
15. feb 2020

@kakalake pozerám že ideš ešte na ivf 4krát. Ja len že si poriadne rozmysli že kam na ivf a už vôbec nie do rovnakej kliniky ak sa predošlé razy nepodarilo.
Kvalitu čiastočne ovplyvňuje aj dávka a kvalita hormónov. Ja osobne mám sprvu dcéru z ivf ja mám teda problém len nepriechodnosť a prvé ivf bolo totálne fiasko a druhé vyšlo maximálne perfektne. Takže pozor na to. Využi všetky možnosti a držím palce

luccija
15. feb 2020

@kakalake sú ženy, ktoré nemajú maternicu.Kludne Ti môže teraz vyjsť IVF, ak nie dáš si oddych a porozmyslas.Moze sa stať, že to vôbec nie sú posledné 4 vajíčka.Ak nebude iná možnosť prijala by som aj darované, ale závisí ako si to ty uložis v hlave a prijmes.Pripadne adopcia čo je pre teba prijateľnejšie?

erickatt
15. feb 2020

@kakalake keby potrebujes nove srdce alebo obličku?? Tiež neplačes ze to nie je tvoje. Bude to dobre a bude to mega. Môžeš mať bábätko, bude tvoje, TVOJE.. Len ti bude darovaná bunka, alebo viac buniek ako srdce alebo oblička.. ty budeš mama aj s inym vajíčkom

kakalake
autor
15. feb 2020

@luccija
@erickatt
Mate pravdu baby. Uz preslo par dni a clovek si uvedomuje ze mam este stale stastie ze aj ked nebude par buniek mojich tak babo mozem vynosit a dat mu vsetku lasku. Prve pocity a myslienky boli zmiesane a pocjt zlyhania ma velmi ovladol. Ktory ustupuje a musim povedat ze aj vdaka vasim prispevkom. Clovek potrebuje asi dostat par "faciek" aby si uvedomil niektore veci,aby sa postavil a isiel dalej..

80katka
18. feb 2020

@kakalake Ahoj, ja som na tom istom ako ty. 6 ivf za mnou , a pri poslednom len 1 vajko, sice to dotiahlo do blastocysty, som 7 den po ET, ale viem, ze to zas nevyslo a lekar nam teda odporuca uz darcovstvo. ja by som aj do toho sla, ale moj muz nie.nechce dieta , ktore by nemal skutocne so mnou, ja ho chapem.nie kazdy to vie prekonat. a ja vlastne tiez nie som uplne s tym stotoznena.je to velmi tazke, ta tuzba po dietati, za kazdu cenu?aj za tu , ze kvazi nie je moje?to , co sa mi viri v hlave, to je chaos.tazke rozhodnutie, velmi ta chapem a tiez teda neviem, co robit.

lujzita2
26. feb 2020

@kakalake my name čerstvo synčeka z DV. Mna ani vo sne nenapadlo uvažovať o tom, ze nie je môj. Celé tehu v ňom cirkulovala moja krv, spolu sme prežívali tých 9mesiacov. Malý je celý tatino, ale každý povie, že má aj niečo zo mňa. Rovnako ani manžel nebol nikdy proti.

martrle
26. dec 2020

@nikaaa1982
@nikaaa1982 ahoj neboj Sa toho ja som tiez po ivf s dv a na babo Sa tesim vobec nerozmyslam Nad tym. Drzim. Prsty

halperkas
11. mar 2023

@sono2 ahoj mozem sa opytat, moje ivf dopadlo presne tak ako pises Fiaskom
Bez vlkladu, velmi nizku davku hormonov mi dali a kratky protokol. Zajtra zacinat stimulovat, a isla som do druheho centra. Len som chcela vediet ze v com bol
Rozdiel u teba v ivf ze prve dopadla tak a druhe uz bolo lepsie

sandra1605
13. nov 2023

@lujzita2 - skvelý muž..na takýto proces musia byť naozaj obaja zrelý.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre