Cítili ste, že tehotenstvo nie je v poriadku?

1. apr 2023

Zdravím, mám takú zvláštnu otázku, na ženy, ktoré si prekonali zamlcany potrat v 1 trimestri.
Zažila som to 2x a 1x tehotenstvo bolo úspešné.
Mali ste pocit, že niečo nie je dobre? ze to nedopadne dobre?
Pri oboch tehotenstvach som mala neuveriteľne zlý pocit, stale mi chodili v hlave myšlienky, že to bábätko mat jednoducho nebudeme. A to som nemala žiadne problémy. Keď som mala ísť na kontrolu v hlave mi neustále behalo to, že pôjdem na čistenie. Samozrejme, ze som sa tieto myšlienky snažila zahnať a nevenovat sa im. Ale keď sa to stalo už druhý krát príde mi to zvláštne.
Neviem to racionálne vysvetliť, ale pri tom úspešnom tehotenstve to bolo naopak. Mala som strach, určite áno, ale nie až také myšlienky.

Mali ste to niektorá tiež tak?

Je môžme, že materinský cit je tak silný, že sa to skratka dá vytusit? Alebo naopak som si to privolala?

Prosím hlúpe komentáre vážne nepotrebujem, zaujímajú ma normálne názory.

Ďakujem.

zenulkaaa
1. apr 2023

Fuha, ja som toto teda nezazila, ale myslim si ze je to mozne. Ja som cele tehotenstvo napr vedela, ze budem mat chlapca… neviem to vysvetlit, ale vedela. A tak aj bolo. Takze myslim, ze zena dokaze aj toto vycitit.

majamat
1. apr 2023

ja som mala take myslienky pri tehu, tkore skoncilo MA, ale neviem ci to bolo tym. nebolo to nijak intencivne, chclei sme babo, elb som mala trosku obavy, ako to zvladnem, ze dcera je uz odrastena, uz ej samostatnejsia a zas ten kolotoc. no neviem ci mi taketo nieco nenapadlo uz aj niekedy pred tehu.

petradenis
1. apr 2023

Bude to asi znieť zvláštne,ale ja som mala ešte aj nočnú moru ako predtuchu (bežne sa mi v živote také veci dejú a vždy splnia).Takže bohužiaľ áno a veru sa aj stalo.Aj keď som išla k doktorke,že mám bolesti a špinenie a začala mi robiť sono,vedela som,že je zle. Mám za sebou MA.A teda malinké som chcela,deti mám už 18 a 16 ročné,takže by to bolo fajn. Bohužiaľ o fazuľku sme prišli ☹

rebellefleur
1. apr 2023

Ja mam dve deti a 2x som mala zamlcany a veru pri tom jednom som mala velmi zvlastny pocit.. bolo to jedine tehotenstvo,kedy som proste hned vedela,ze sa zadarilo, test som si robila skoro, tusim 5 dni pred ocakavanou ms a rovno mi vyskocili silne dve ciarky (pri ostatnych tehoten. slaba ciarka sa ukazala az po tyzdni meskania..ano, mozno posunuta ovulacia,ale bolo to jednoducho zvlastne).
A hlavne.. ja som fajciar, pri ostatnych tehot. akonahle mi vysiel pozit teh.test, zahodila som okamzite krabicku cigariet a aj na moje velke prekvapenie viac na cigarety nepomyslela (naozaj realne ako som krabicku zahodila, ziadne abstaky a bez problemov nefajcila cele tehotenstva&kojenia).Pri tomto tehotenstve, uplne ma klepalo ako som si chcela zapalit strasne.

domka222
1. apr 2023

Prvý krát nie. Druhý krát som od začiatku vedela,že to zase nedopadne dobre

ildiko36
1. apr 2023

Skus si pozriet film tajomstvo, the secret, na čo myslis to privolavaš, ja som s dcerou 164x pozreli ten film ked dostavala chemoterapiu aby sme mysleli len pozitivne.Pomohlo to..Aj psychika vela robí.Nemysli vobec na potrat ale na to ako budes babetko držať v náručí , hladkaj si bruško, púšťaj hudbu, skús sa uvoľniť a nemyslieť na to najhorsie.To ze si mala 2x potrat teraz to nemusí tak dopadnuť.

ivangeline
1. apr 2023

Nie myslienky ale citila som,ze je nedobre,ked sa telo spravalo inac. Ustala unava. Bolest v podbrusku. Nebolo mi zle. Menej som jedla..

deti95060810
1. apr 2023

mala som pri jednej dcére blbé myšlienky....po pôrode všetko Ok
pri inej dcére som si bola istá že je všetko OK, ničoho som sa nebála - po pôrode bolo všetko Ok, ale časom sa ozvali neskutočné zdravotné problémy - mala som pocit že moje dieťa niekto preklial - alebo žeby mňa????

babulkomale
1. apr 2023

Ano dvakrat 😔

kvadrinkaaa
1. apr 2023

Ja som sa nechcela rozpravat o tom, bolo mi zvláštne vnútorne, ked kolegyňa v robote sa ma nieco pytala alebo hovorila veci typu “ty uz nam za chvilu odides” … Pri prvom úspešnom tehotenstve som sa nenormálne tešila a nic som si nepripúšťala a pri to to druhom som sa nedokázala tešiť. ako keby som cítila, ze to babatko nebude. Pred potratom som sa s tym aj zdiverila kolegyni, ze sa netesim ako pri prvom napriek tomu, ze som to strasne chcela.

iriska3
2. apr 2023

Velmi velmi som tuzila po babatku, dlhsie sa nedarilo, zrazu prve tehu, zial MA, druhe tehu tiez MA. Az spatne mi doslo, ze aj ked som naozaj velmi po tom tuzila, tak ze nedopadnu dobre. Potom zrazu tretie tehu, priznaky okolnosti uplne rovnake, dokonca nepriaznivejsie okolnosti, ale citila som, ze toto bude dobre. Aj tak bolo😊 Dalsie tehu ukazkove, podarilo sa hned, citila som sa najlepsie zo vsetkych tehu, ani zle myskienky som nemala, len.....len akysi zvlastny pocit. Neviem ho doteraz opisat....dcerka nam uplne necakane po porode zomrela. Vedela som, ze sa nieco deje hned po porode, a kym mi prisli po vyse hodine povedat, ze oni nevedia presne preco, ale ze zomrela, a aj ked som sa cely cas modlila aby to bolo inak, tak som vedela, co mi pridu povedat. Mala vvch ktoru v teh.lekari prehliadli. Nic tomu nenasvedcovalo...
Cize ano, verim, ze sa to da vycitit.
Či sa dá aj privolať negstivnymi myslienkami?? Neviem....ale bojim sa, ze ano...

hannah88
5. apr 2023

Ahoj, ja som mala 2x MA v priebehu pol roka a roky dozadu ďalšie 2. Pri prvom som bola v pohode, vysmiata, mala som príznaky, ešte som si v kúpeľni pred kontrolou povedala, že super, stále ma bolia prsia, bude to OK (tie roky dozadu tehotenstva, pri nich sa mi stratili príznaky zo dňa na deň). Bol to obrovský šok. Ale asi dva dni predtým sa mi snívalo o dreve, 6 veľkých plátov starého dreva sme mali zavesené na našej bráne a skoro zakaždým, keď sa mi takto sníva, tak niekto umrie.
Pri druhom MA som sa presne v tom istom čase ako som potratila prvýkrát, začala niečo cítiť, taký zvláštny pocit. A tiež ďalší sen... detský drevený stolček, dve drevené stoličky, na nich dve detské fľašky, jedna krásna modrá (mám jedného syna) a druhá sivá, škaredá. Šla som na pohotovosť, vymyslela som si, že trošku krvácam a presne v tom istom týždni, dni tehotenstva znova to isté...

saxana000
5. apr 2023

Ano pri prvej mi ani nenapadlo ze by mohol byt problem letela som za mamou a hned jej to vysypala tehotenstvo ukazkove porod super vsetko ok.pri druhom som asi cosi tusila.nikomu som nic nepovedala akoby som sa ani netesila hoci sme ho velmi chceli.stale nieco vo mne si to nepripustalo ze som vlastne tehotna ani som sa tak necitila.pred kontrolou som mala strasne zly pocit a tam sa ukazal MA.. nemyslim ze by som to privolala skor ze moje telo to citilo ze to nebude v poriadku

bebina23
5. apr 2023

Prve dve tehotenstva boli super,aj ked boli veľké problémy pri prvom, sj hospitalizácia,ale nejak som vedela, že to dobre dopadne. Tretie tehotenstvo som mala od začiatku taký divný pocit, rôzne bolesti, stále som sa sledovala, tahalo ma to k článkom a diskusiam o potratoch doteraz nechapem preco. A nakoniec v 10tt prestalo biť ❤️. A vtedy mi úplne išlo v hlave, že ja som to vedela, od začiatku som to vedela. Pýtala som sa aj dr, či je možné to vycítiť a ona mi povedala, že viackrát jej to už baby vraveli, že vedeli al citili, že potratia. Mráz mi išiel po chrbte.

mimibabybell
8. apr 2023

Ahoj. Áno. Podľa mňa to nejako, neviem ako... Ale žena cíti. Ktosi tu písal aj o zlých snoch a aj to môžem potvrdiť. Keď prišli zlé sny, vedela som, že to dopadne zle a aj dopadlo... Nechápem ako.. Ale akoby duch vedel veci skôr než sa stanú. Mýlila som sa iba raz... A za to som vďačná ❤️

maria757
8. apr 2023

Áno hneď ako som zistila že som tehotná som vedela že to nieje dobre a že to nedopadne dobre. Dokonca aj keď sestra čakala bábo som vedela že to nedopadne. A tak aj bolo.
Neviem, či je to možné ale fakt som to tak mala. Nieje to veru príjemný pocit.

trojnasobnamama
9. apr 2023

Ja mam 3deti .Pri prvych dvoch som sa sice bala asi ako kazda mama no pri treťom som mala tehotenstvo velmi zvlastne.Strasny strach ,divny pocit zle predtuchy.Dcerka sice žije ,ale ma dmo a detsky autizmus.Mentalne zle natom.

bambulka1010
10. apr 2023

Určite áno , ako som vedela pri prvom tehotenstve že to bude dcéra - hneď od začiatku tehu , neviem prečo proste som to vedela .
A pri druhom som hneď vedela že chlapec , ale hneď ako som zistila že som tehu , som vedela že to nedonosim 🫣 a teda tak sa aj stalo . V 8.týždni som bola na čistenie .
I keď všetci mi hovorili ze všetko bude OK a srdiečko bude biť , ja som vnútorne cítila ze to tak nebude .

maminkadeticiek
15. apr 2023

Svojim sposobom ano.Pri prvom MA sa tehotenstvo vyvijalo v detailoch,ktore by zena,ktora si nepresla zdravym tehotenstvom nepostrehla,a teda skoncilo to MA.Ked sa podobny scenar opakoval,uz som vedela ze bude zle.Bolo.Potom opat zdrave tehotenstvo.U mna sa rozdiel prejavoval v termine zachytenia akcie srdiecka.Vedela som presne kedy som mala ovulku,takze nebol dovod aby ho zachytili o tyzdrn dva neskor.Vzdy ked to bolo o tyzden-dva neskor ako v 6tt prisiel MA.Plus ja som mala strasne zle sny,plne krvi vtedy,ked uz babatko vo mne nezilo,ale ja som o tom este oficialne nevedela.Takze suma sumarum podvedome som citila,ze to nie je v poriadku,mala som zly pocit,ked to v poriadku nebolo.Intuicia,treba sa vnimat a pocuvat.Aj doktorovi som povedala ze mne sa to snivalo v oboch pripadoch a on sa mi ani nesmial.Povedal ze moze byt.Ze nikto z nas netusi,co sa deje v nasom tele,hlave.Naozaj niekde v podvedomi uz telo vedelo co sa dialo a vysielalo nejake myslienky v podvedomi cez sny do hlavy.Pri druhom MA mi sestricka este pred poradnou brala krv a ja jej hovorim,ze nemam dobry pocit,ze som mala zase tie zle sny a ona ze chi chi cha cha, nech sa nebojim.S ordinacie som uz vysla s papierom na kyret.

maminkadeticiek
15. apr 2023

Ja som ale hypersensitivna na hrozne vela veci.Dokazem navnimat,vytusit,vycitit to,na co vacsina ludi nema radary.Niekedy sa mi snivalo co sa stane,niekedy som si silno zelala a stalo sa ti.Takze sa ani necudujem ze som to citila aj v tomto pripade.

barju
4. máj 2023

Včera mi povedali že sa jedná o potrat v 7tyzdni. Keď sa na to pozerám spätne,tak tak vidím že niečo nebolo dobré. Dva dni po očakávanej ms som začala špiniť a tak mi predpísali progesterón,vtedy mi napadla prvýkrát myšlienka že takto to byť nemá. Ale náznak bol už skôr,a hoci na výklad zo snov neverim, v deň očakávanej ms sa mi snívalo o mojej babke čo zomrela takto pred rokom na deň presne ako som začala spinit. V tom sne som strašne plakala,hoci keď zomrela babka vôbec nie,lebo sme to dlho očakávali a zmierovali sa s tým. Deň po tom sne som bola na jej hrobe a prihovárala som sa jej, nech je anjelom strážnym svojmu pravnucatu. Asi ma zle pochopila

ness222
4. máj 2023

Ahoj, ja som prekonala 1 MA a teda bolo to moje prve tehotenstvo, ktore sa podarilo dost rychlo. Mala som od zaciatku strasny strach, aj najblizsej rodine sme to hovorili velmi opatrne, cely cas som myslela na to ze sa mi toto moze stat, dokonca som mavala aj nocne mory ze som potratila asi 6x pocas 2 tyzdnov, a to aj v takych dnoch kedy som bola psychicky uplne v pohode ze vsetko je v poriadku. Ked mi doktorka oznamila ze uz nevidi srdiecko ktore tam predtym bolo, tak okrem obrovskeho soku mi prebehlo myslou ze ‘tak naplnilo sa to co sa malo stat’, dodnes si na to pamatam. Bolo to strasne ale myslim si ze som to od zaciatku citila, aj tie nocne mory co som mavala ohladom potratu, aj cely ten strach a tajnostkarstvo ohladom tehotenstva, proste niekde vo vnutri som vedela ze to nedopadne dobre…

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre