Sex po 35. týždni tehotenstva

25. júl 2023

Ahojte, je to dosť taká intímna otázka preto anonymne. Nakoľko som prvorodička tak neviem. S priateľom mávame sex počas tehotenstva normálne. Nie často keďže pracuje v zahraničí ale máme ho vždy keď príde domov. Nemám žiadne komplikácie. Sex ale mávame taký, že sa do mňa neurobí, pretože som počula, že to pomáha k otvoreniu krčka takže som sa bála mať taký sex. Ale jedna kamoška mi povedala, že od 36tt môžme mať normálne sex s tým, že sa do mňa urobí. Myslíte, že je to v pohode. Myslím tým, že nechcem pôrod vyvolať príliš skoro. Preto ma zaujíma či naozaj toto môže vyvolať pôrod.
Ďakujem za odpoveď.

mima1608
25. júl 2023

Pôrod to nevyvolá pokiaľ telo ešte na pôrod nie je pripravené. My sme mali s mužom sex od 37tt aj s vyvrcholením, od 39tt doslova každý deň, lebo som už chcela rodiť a nakoniec mi 42tt vyvolávali.

autor
25. júl 2023

@mima1608 ďakujem za odpoveď 😊

sajmonka_1216
25. júl 2023

@mima1608 súhlasím, nejdem sa opakovať :D

mimka11111
25. júl 2023

Myslím,že najlepšie tvoj zdravotný stav pozná tvoj lekár,..čo takto sa opýtať jeho?

elizita
25. júl 2023

Pri prvej sme sexovali bez obmedzení celé tehu, ešte ráno pred pôrodom. Dcéra sa vypýtala o 2 týždne skôr a šla akutnou sekciou lebo sa mi krcek neotvoril. Pri druhom tehu od 28tt sme nemohli lebo som sa otvorila na 2cm len tak. Dcéra šla skôr o 3 týždne vaginálne, kŕčok sa otvoril bez problémov. No neviem aký má teda semie na toto vplyv v skutočnosti..

autor
25. júl 2023

@mimka11111 ja som sa nepýtala na môj zdravotný stav 🤣. Môj zdravotný stav je úplne v poriadku. Ja som sa pýtala na úplne niečo iné.

alison11
25. júl 2023

Skôr na otváranie pomáha orgazmus než ejakulát.

autor
25. júl 2023

@elizita veď práve, že ktovie aký má vplyv. Možno ne to naozaj tak, že keď telo ešte nieje pripravené tak ejakulát to nijak neovplyvní.
@alison11 práveže som dnes čítala, že orgazmus nemá vplyv na vyvolanie pôrodu. Sú to vraj úplne iné sťahy maternice. 🤷🏻‍♀️
Každopádne, ďakujem Vám za odpovede. 😊🫶

aduskatt
25. júl 2023

Ejakulát obsahuje prostaglandíny, ktoré môžu vyvolať pôrod, tak sa podľa toho zariaď

adka176
25. júl 2023

My sme celé tri tehotenstvá sexovali naplno a často, najlepšia antikoncepcia je tehotenstvo, užívali sme si to, vtedy si nemusel na nič dávať pozor, vtedy som o niečo takom ani nepočula, že by ejakulát vyvolával pôrod, ani by ma nenapadlo niečo také a všetko pôrody mi museli vyvolávať.... zvláštne táto doba má už na všetko otázky aj odpovede...kedy to v minulosti ľudia toto riešili? A bolo toľko predčasne narodených detí? Nemyslím si....no zariaď sa podľa seba...tu ti nikto tu správnu odpoveď nedá....

nevenka
25. júl 2023

Bola som 4x tehotna a tehotenstvo si muz uzival, lebo "nic nehrozi", takze sa mohol urobit dnu...😅. A prve dieta som rodila 8 dni po termine, druhe 4 dni po termine (otvorena som bola mesiac pred porodom na 5 cm!) a tretie a stvrte mi vyvolavali, v 39 tt. a v 38 tt., myslim, ze keby nemuseli deti von kvoli inemu, tak by to bolo rovnako.

rebrambora
25. júl 2023

Cele tehotenstva sa do mna robil, tak zhruba kazdy den 😃 nie, nic sa nestane.

thoughtfulweirdo
25. júl 2023

Ak by ejakulát otváral krčok, určite by som neprenášala ani jedno dieťa 😄

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre