Môžu sa používať probiotické tampóny v tehotenstve?

jespera
16. apr 2012

Ahojte, mate s tym skusenost? Chystam sa s dcerkou do qavaparku a nerada by som tam nieco chytit, pocula som o tychto tamponoch, len som sa nedocitala ci sa mozu aj v tehot . ci nie? Ci staci dat klasicky tampon ...co vy na to?

petkave
16. apr 2012

Ja som síce počas tehotenstva bola v aquaparku, ale nekúpala som sa. Som náchylná na mykózy a nechcela som riskovať. Obyčajný tampón by som určite nevolila. Ten by mohol nasiaknuť vodou z bazéna a bolo by to ešte horšie.

katusskaa
16. apr 2012

v prvom tehu som bola opatrna a nekupala som sa ani doma vo vani aj ked vodu milujem. ale v druhom zu som sa odvazila dobre som urobila, chodila som aj plavat, nielen sa clapkat. probioticke tampony som pouzivala a mykozu som nemala ani raz pocas celeho tehu. ale aj to je individualne, nie som na ne nachylna.

mariannka1
16. apr 2012

ahoj, práve dnes som toto riešila s mojím doktorom 🙂 tiež som dosť náchylná na mykózy ale odkedy som začala používať "vazelínové tampóny" , tak je to OK 😎 a doktor mi dnes povedal, že ich môžem v pohode používať aj počas tehotenstva 😀 majú ich v bille normálne medzi tampónmi, zn.SENTA, sú tam 4kusy, stojí to ....cca 3E. sú potiahnuté tou vazelínou, takže v žiadnom prípade nenatiahnu vodu 🙂

drnduliak
17. apr 2012

aj v lekarni kupis zn. ellen tusim, ja som tiez nachylna na mykozy a kedze cez menzes nemam moc rada vlozky, zacala som pouzivat tieto tampony, ale zatial len kratko, tak neviem zatial objektivne posudit efekt🙂

baklik
30. apr 2012

su specialne tampony pre tehotne, su napustene vazelinou, volaju sa Senta Protect. najdes ich v lekarni, aj v niektorych drogeriach. zabranuju prieniku vody do posvy, pretoze su vodoodpudive. zavedies pred plavanim a po nom co najskor vyberies. ja som ich dva krat pocas tehu vyuzila a bez problemov.

efffca
18. máj 2012

Ahojte! Velmi ma potesilo, co tu pisete, lebo som v 3.mesiaci tehotenstva a chystam sa chodit plavat, ked bude vsetko OK, plavanie zboznujem a leto si bez neho neviem predstavit, no obavam sa infekcii a mykoz.
V ktorych mesiacoch tehotenstva ste sa kupali? A poradte, ak mate skusenosti s tymi tamponmi, treba ich hned po plavani vybrat, ci naozaj staci az po cca 3 hodinach, ako sa pise na pribalovom letaku? Dakujem za kazdu radu! 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre