Máte skúsenosti s naťahovaním sa počas spánku v tehu?

gitulka26
23. sep 2012

Ja sa naťahujem celú noc, a pritom si chcem stiahnuť bruško, ale vtedy si uvedomím, že to nejde, a niekedy ma to aj zabolí, nerozumiem tomu, prečo sa chcem neustále naťahovať. Je to také isté, ako keď som sa ako dieťa ráno dobre povystierala a ponaťahovala. Nemôže sa môjmu bábätku nič stať? Prosím pomôžte. Ďakujem 🙂

anuskaaprazko
23. sep 2012

Podla mna je to v pohode, ak nic nebudes robit tak ze by ta to bolelo 🙂 ale sama neviem.... Ja sa nejako masivne nenatahujem 🙂 a brusko sa snazim nestahovat 🙂

katka1981
23. sep 2012

Ja som sa nenatahovala, ale jedine vysvetlenie, kt. mi napada je, ze sa ti natahuje koza na brusku a na prsiach, tym padom aj na chrbte, kedze priberas a asi mas pocit, ze mas uzku kozu. Ved preto sa aj mnohe potrhame (nevravim, ze sa prave ty musis potrhat. Mozno mas aj suchu kozu, ked je koza sucha, tak je napata. Mozno ti babatko tlaci na nejaky nerv a sposobuje ti diskonfort. Nepises v kt. si tyzdni, takze neviem ake velke je babatko. Alebo mas nejaky blok na chrbtici a mas potrebu si to uvolnit. Zly spanok pocas tehu je bezny (ja som spala ako sipova ruzenka cely cas 😀 ). Urcite babatku neublizis. Len pozor na dvyhanie ruk nad hlavu, vela sa pisalo ako sa moze babatku omotat popucna snura, ale toto tiez zavisi od velkosti babatka. Ak mas nejake obavy, alebo otazky, napis si ich a pytaj sa gynekologa na poradni, on ti poradi najlepsie. Aj drobnost co ti napadne, nech si pokojna. Od toho tam lekar je. Krasne tehotenstvo a zdrave babatko, paa.

sssimi
23. sep 2012

Ja som sa tiež ťažko vzdávala naťahovania sa. Čím viac som sa bránila, tým viac sa mi to žiadalo. A samozrejme ma vždy strašne pichlo a zabolelo pri tom. Potom sa mi začala strašia často v noci budiť a tak som za ňou behala do detskej a už sa mi akosi to naťahovanie nežiadalo... Možno keď začneš chodiť v noci častiejšie na malú a teda sa budeš musieť postaviť na nohy, tak sa telu už nebude toľko žiadať naťahovať sa.

lienkan
23. sep 2012

awoj- u mna to bolo tak ,ze som si neustale davala ruky nahor a moja mamca mi ich neustale davala naspat -ze by sa nemali nechavat hore a natahovat ...
V tvoj pripade si nemyslim,ze by natahovanie babatku skodilo ...skus spinkavat s nohami nahor 🙂 drzkaj sa papa

dejka77
23. sep 2012

Ja sa tiez natahujem, ale skor rano. Snazim sa vsak len tak jemne lebo uz sa mi parkrat stalo, ze som dostala krc do lytka a bolo to nieco strasne. Brucho ma ani neboli, ale mozno preto, ze to robim jemne nie nadoraz 🙂 . Ci to skodi to neviem, ale prehanat by sa to asi nemalo.

janus32
23. sep 2012

aj ja sa natahujem🙂v kazdom tehotenstve som sa natahovala,neviem preco,skratka mam taku potrebu😀ale ako sa mi narodili deti to prestalo.....

bique
3. okt 2012

Ja mam to iste🙂 najradsej by som sa natiahla na skripec🙂 kozu suchu nemam,pravidelne sa natieram,cela,po kazdom sprchovani...podla mna je to potrebou trosku pretiahnut svaly..som na rizikovom,takze veskery moj pohyb su prechadzky a to svalstvo je take zmlandravene...ja si to tak vysvetlujem...nemyslim,ze by sme mimcam mohli uskodit,jasne,ze to netreba prehanat...a nenatahovat sa velmi s rukami dohora;)

renab
3. okt 2012

ja som tiež mala tento problém, hlavne nad ránom a ráno. ale musela som sa kontrolovať, lebo presne ako @dejka77 som dostávala kŕče do nôh.
myslím, že bábätku to uškodiť nemôže.

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciita
25. okt 2012

ja sa napriklad v noci zobudim na to ze som sa prudko natiahla az sa vylakam ze sa nieco stane malemu a potom nemozem zaspat. Som v 15tt.

marci2305
2. nov 2012

Ja sa tiež dosť často naťahujem a tiež ma bolí v podbrušku. Pri prvom to bolo to isté, ba dokonca aj keď sa pretáčam zo strany na stranu musím to robiť opatrne. Predsa som v druhom stave 😉 A nemôžem robiť prudké pohyby. Maternica sa stále zväčšuje a také isté pocity sú aj po pôrode, keď sa zase sťahuje do pôvodného stavu. Dosť často sa mi aj krúti hlava, mám nízky tlak. Vždy, keď vstanem z postele, tak ma ohádže o stehu, zahmli sa mi v očiach a potom to je dobré.. 😀 No zvykla som si, že nemôžem byť na tom tak, ako pred tehotenstvom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre