Kam na poradňu?

weja88
6. jan 2015

Ahojte,
mám jednu otázku ohľadne poradní, nakoľko sa mi moje informácie dosť odlišujú. Kam chodiť na poradňu?
Od rodičiek z môjho okolia som sa dozvedela, že pokiaľ má rodička zaplateného lekára v nemocnici, chodí na poradňe k nemu do nemocnice.
Pokiaľ ho nemá zaplateného, potom až do pôrodu chodí svojej lekárke. Ja pochádzam z Trnavy, ale momentálne bývam v Seneckom okrese a chcela by som rodiť v Ružinovskej nemocnici.
Podľa informácií zo stránky http://www.unb.sk/caka-ma-porod/ by som mala ale od 34-týždňa chodiť na poradne tam.
Ktorej teórie sa mám teraz ale držať? Toto všetko je teória. Aká je ale skutočnosť? Kam mám chodiť na poradňu?
Za všetky odpovede a rady vopred ďakujem

marcelatje
6. jan 2015

Veď teraz chodievaj tam kde si chodila doteraz a od 34 tt do Ružinova, určite ti to tvoj lekár povie. Do pôrodu sa k "svojej lekárke" nechodí, jedine ak by ordinovala aj v pôrodnici.
Moja má napríklad ordináciu aj mimo pôrodnice tak chodím tam. No pred pôrodom som chodila priamo do pôrodnice - je pravda že opäť k tej istej, ale to nie je pravidlo. Nie každý gynekológ je aj pôrodník, či ordinuje v pôrodnici.

lubinkas
6. jan 2015

@weja88 Na poradne pred porodom (cca od 36. tyzdna) chodis do porodnice, v ktorej by si chcela rodit. Nezavisle od toho, ci budes mat zazmluvneneho lekara alebo nie. Tvoja lekarka ti urcite povie, ze teraz si u nej bola naposledy a na najblizsiu poradnu sa mas hlasit uz v porodnici. Ja som na poradne do porodnice zacala chodit v 37. tyzdni.

siska765
6. jan 2015

@lubinkas hmmm zaujimave, ja som sa presne na toto pytala mojho gynekologa lebo zajtra koncim 36tt a povedali mi ze mam normalne k nemu chodit nadalej, ked nemam zazmluvneneho doktrora v nemocnici.Akurat idem piatok to uz budem 36+2 a prvy raz na prietoky a do nemocky az ked to na mna pride alebo by som asi nedajboze prenasala, vsade je to inak asi

lubinkas
6. jan 2015

@siska765 A ak sa smiem spytat, si z BA, resp. budes rodit v BA? Lebo v ramci bratislavskych porodnic som sa s tym este naozaj nestretla, ale nehovorim, ze to tak nie je. Preto som aj @weja88 pisala, kedze spominala, ze by chcela rodit v Ruzinove.

siska765
6. jan 2015

@lubinkas nie nie ja nie som ani z BA a ani sa tam nechystam rodit , ja len tak ze vseobecne aky je rozdiel medzi porodnicami

tamarka9
6. jan 2015

@weja88 no podla mojich info su dve moznosti- 1)chodis lekarovi, ktory je v tej istej porodnici ako budes rodit a robi tam aj porodnika- vtedy chodis ku "svojmu" do konca (nemusis ho mat zazmluvneneho) 2) rodis inde ako v nemocke kde mas svojho lekara, resp tvoj lekar je sukromnik, alebo robi mimo nemocnice v nejakom zdravotnicom zariadeni a nerodi tam kam ides rodit ty- vtedy od 36tt chodis uz na poradne do porodnice.
Takze ak som spravne pochpila, ty si ten model dva, teda mas lekara v trnave (v ruzinove nerodi) a teda by si do ruzinova mala chodit na poradne od 36tt. Ak tam mas niekoho zazmluvneho tak ku tomu a ked nemas, tak hociakemu porodnikovi...

weja88
autor
7. jan 2015

Ďakujem vám krásne za rady. Moja doktorka je síce aj pôrodník, ale v BA nerodí. V každom prípade sa evidentne každý lekár riadi svojimi nejakými internými pravidlami 😖
Teraz v piatok ale idem na poradňu k svojej lekárke takže som zvedavá čo mi na túto otázku odpovie ona. Radšej by som už chodila na poradne asi do nemocnice. Aspoň by som sa tam aj trošku rozkukala. Dúfam, že môj výber pôrodnice nebudem ľutovať 😕
Ešte raz vám tu všetkým ďakujem 🙂

weja88
autor
12. jan 2015

Takže mne doktorka povedala tiež, že od 36.týždňa budem chodiť na poradňu do mne vybranej nemocnice, tak som celkom rada 🙂

stanislavao
12. jan 2015

@weja88 na poradnu chodite tam, kde sa dohodnete s gynekologom. ja som chodila do poradne gynekologovi svojmu a kedze som rodit chcela v Topolcanoch, tak poslednych 4-5 tyzdnov som chodila na poradnu tam. mame to cca 50km od bydliska. vy sa musite dohodnut s gynekologom, alebo porodnikom, ze od kedy mate chodit k porodnikovi, ktoreho mate dohodnuteho.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre