Je v pohode kúpanie sa vo wellnessoch počas tehotenstva?

dominika_svoradova
19. jan 2022

Ahojte 😊 čakáme naše prvé bábätko a tak ma zaujíma, či je v pohode sa počas tehotenstva navštíviť wellnessy , samozrejme nie v nejakej extrémne horúcej vode, skôr len v takej príjemnej na uvoľnenie, pripadne aj doma vo vani. Ďakujem 🙂

hennyinnsbruck
19. jan 2022

Ano je to v pohode. Ja som milovala horucu vanu v tehu- tepla voda nesposobi potrat ani nic ,max sposobi nizky tlak mozes mat tocaky😄
Wellnes - su tampony pre tehotne co chrania pred infekciou 👍

neznamaznama
19. jan 2022

@dominika_svoradova wellnes by som vylúčila úplne kvôli možnej infekcií (aj netehotná žena dostane často infekciu z wellnessu). Ja som sa počas tehotenstiev vyhýbala aj teplej vani doma. Predsa len teplá vaňa sa odporúča na spustenie pôrodu. Ale tak ja som si povedala, že ju nepotrebujem k pohode a vedela som zrelaxovať aj inak. Takže mi nechýbala.

emalka
19. jan 2022

Kupanie sa v prilis teplej vode suvisi s vrodenymi vyvojovymi poruchami, tepla voda tiez posobi na maternicu len si uz nepamatam ci ju stahuje alebo uvolnuje. Urcite by som sa jej vyhla ak to pojde.

Co sa tyka wellnessu, skusila by som si zohnat tampony na kupanie, aby si sa vyhla infekciam. Cez leto som bola v prvom trimestri a vzdy som ich mala ked som isla do vody.

hennyinnsbruck
19. jan 2022

@emalka to mas odkial prosim ja som sa asi 30x kupala v horucej-teplej vode v tehotenstve mala nema vady ani stahy neboli sak sa nebude v 50st vode kupat 🤦🏼‍♀️
Tam ide o to ze jej tlak moze spadnut ale urcite neporodi z toho

lienka.7
19. jan 2022

@dominika_svoradova no určite nie kvôli infekciam a pod. Detto tepla voda moze vyvolať kontrakcie vo vyššom štádiu. Ja som si ani teplu canu doma uz potom nedávala, aby sprcha.
Detto masaze nie sú vhodné pre tehotné. Myslím klasické. Su nejaké špeciálne pre tehotné..

hipuska
19. jan 2022

Záleží. Moja sestra po každej navsteve má nejakú infekciu. Ja nič. Tak sme aj, keď sme boli tehotné. Ona doma, ja som chodila. Takže, by som sa držala toho, ako sa tvoje telo správalo pred tehotenstvom.

emalka
19. jan 2022

@hennyinnsbruck To ze ty si ok neznamena ze druha zena bude. Nenapisala som to preto aby som niekoho strasila ale len informovala.
Princip je taky isty ako pri vysokych teplotach, jedna sa hlavne o prvy trimester, to je dolezita info ktoru som mala spomenut hned na zaciatku.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC58...
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27881468/
https://jamanetwork.com/journals/jama/article-a...

orini
19. jan 2022

@dominika_svoradova mne ich vyslovene gynekologicka zakazala, z mozneho rizika chytenia infekcie.
Asi je lepsie pockat a vydrzat, nez sa potom trapit

lenuska9999
19. jan 2022

@dominika_svoradova ja som bola v 9. mesiaci v Maďarsku sa kúpať , tiež v teplej vode

opuska
20. jan 2022

ono je to asi aj o tom, ci je vsetko ok, viem ze aj co som mala kamosky, tak im doktorka kupanie zakazala 🙂 takze to je individualne 🙂

sandokanka36
20. jan 2022

a realne je to ok? lebo teda koluju kadejake informacie ci sa kupat alebo sa nekupat, niekde som dokonca citala, ze kupat sa moze az v 9tom mesiaci 🙂 ci radsej sa spytat doktorky?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre