Pribúdajúce symptómy a žiadne riešenie

sonaj1
19. apr 2024

Ahojte,

som už zúfalá...môže ibs alebo hashimotova choroba
(Hypothyroitida) spôsobovať tieto problémy? (Zistená aj intolerancia laktózy a fruktozy/sacharozy)

U doktorov som bola: gastro, obvodna, alergologia aj endokrinologia..

3 mesiace sa občasne budím na triašku, zimnicu a fialové nechty na rukách (podla obvodnej chripka, aj ked som ju nemala). K tomu rednutie vlasov a vytváranie miest bez vlasov, únava, neustále opuchy a odpuchnutie niekde v okolí štítnej žľazy, časté bolesti bedrovej oblasti krížov, aj napriek antikoncepcii mám bolestivú menštruáciu a pms, aj keď oveľa menej bolestivé než to bolo na začiatku, už sa neidem pozvracať od bolesti ale vezmem buscopan. Občasné bolesti brucha na dotyk v hornej časti pod rebrami, niekedy divne zapachajúca stolica, občas bolesť v žalúdku aj na dotyk. Niekrdy pocit na odpadnutie pri nejakej menšej namahe. Na koži sa mi začali tvoriť na niektorých miestach krvavo červené malinké bodky. Často mi zaľahne v ľavom uchu, pri cestovaní.
Neznesiem probiotiká, fermentovanú zeleninu tiež nie = hneď hnačky. Reagujem vždy na inú potravinu, nemôžem ani bezlaktozové mlieko a jogurty. Ak zjem polievky tiež ma preženie. Nemôžem ani kokosové, ovsené mlieko. Niektoré lieky ako paralen a mig400 mi tiež robia zle...tiež nedokážem stráviť doplnky stravy, hneď ma preženie, aj keď su to len vitaminy...mavam často kŕče v nohách a tiky v tvári a ruke v poslednej dobe, magnézium nepripadá v úvahu, spôsobí kŕče a hnačky..mozem len trochu vody magnezia..
Vyradená celiakia, nenašli ani nič pri endoskopii a iných testoch stolice a krvi...čakám ešte výsledky z alergologie, odmietol môj návrh, že či to nebudú intolerancie na potraviny a povedal ibs, takže netuším a pýtam sa na vaše skúsenosti...

Veľmi ma to už ovplyvňuje v živote...

anketkarka
20. apr 2024

Hormonálny profil robili? Pečeňové testy? Testy na parazity? Skúsila by som prírodné ATB. Kvalitný extrakt z grepovych jadierok dlhodobo. Vytestovala by som probiotiká s rôznymi kmeňmi. Čo najmenej prídavných látok v nich. Možno tie objemove činidlá sú pre trávenie problém. Vyhýbala by som sa cukru, múke, mlieku, čo najjednoduchšie potraviny. Žiadne prídavné látky. Eliminačnou diétou by som skúsila vyradiť všetko čo mi nerobí dobre.

gleep1
20. apr 2024

Hashimota a dráždivé črevo mas potvrdené? Lebo ak sa hypotyreoza lieči tak by tie Priznaky byt nemali, ak si to liečis a napriek tomu ich mas tak je liecba nedostatocna alebo mas este dalsie choroby. A inak, ano, hashimoto aj drazdive črevo mozu spolu vyvolať presne tieto priznaky co máš

nevenka
20. apr 2024

@sonaj1 hlavne mi udrelo do oci ANTIKONCEPCIA. Vysad v prvom rade tu a skus nasadit Estro balans od Andreja Medveda. Neverila som, ale za tyzden uzivania mi ovulacia prisla konecne nacas, nie na 20. den cyklu, ale 14-ty ako z knizky. To ako prve.
A chranit sa inak.

sonaj1
autor
20. apr 2024

@gleep1 liecim hashimota, ibs nie, kazal mi vyradit liecbu po par mesiacoch🤷‍♀️

sonaj1
autor
20. apr 2024

@nevenka antikoncepcia mi velmi pomaha, lieky od medveda mi tiez nerobia dobre rovnako ako ine doplnky stravy...bohuzial

sonaj1
autor
20. apr 2024

@anketkarka vsetko odskusane, preventivne odcervena, ziadne parazity...preto som pisala sem uz zufala...lebo som uz vsetko poskusala a krvne testy ok no toto ostava..

gleep1
20. apr 2024

No tak by som sa na endokrino pytala ci mas dostatocnu davku liekov lebo naozaj to co mas symptómy tak sedia, ale ked sa to USPESNE lieči tak ich mat nemas. Ak, tak zmen endokrinologa

sonaj1
autor
20. apr 2024

@gleep1 dakujem, napisem jej ohladom toho, lebo fakt sa takto neda fungovat uz

lussinka23
22. apr 2024

@sonaj1 akurát to riešim.. Vysadiť úplne mlieko a lepok, nasadiť saccharomyces boulardii (enteromax) a tráviace enzýmy. Vysadiť ovocie a cukor striedmo. Po 30 dňoch postupne zaraďovať po malých množstvách.