Nosič pre štvormesačné bábätko

4. apr 2022

Dobrý deň.
Prosím vás, ocenime rady a skúsenosti kvalitnych nosičov pre 4 mesačne bábätko, ktoré je väčšie uz ako 7mesacne skoro, ak nie aj viac.
Tvárou k sebe i od seba.
Po akých sa máme rozhliadat, nech vieme.

Ďakujeme

54tinka54
4. apr 2022

My máme manducu a sme spokojní 🙂

ajka0207
4. apr 2022

Určite nenos dieťa v nosiči tvárou od seba, je to fakt škodlivé. Inak je dobré nosič skúsiť, ja nedám dopustiť na Lenku (hlavne kvôli krizeniu popruhov) ale nie každému sadne.

autor
4. apr 2022

@ajka0207 to určite nie nateraz, ale najlepšie nosic, ktorý mozem využiť neskor i tvarou od seba. Nejaky rastuci.
Ibaze maly je väčší a aby mal v nom aj stabilne hlavicku
O tej be lenka som pocula, ale neviem sa v nich zorientovať 😊

tinkavvv
4. apr 2022

Ani neskor nebude vhodne nosit tvarou dopredu. Ja mam podobne velke dieta a staru manducu - nie je to bohvieco, potom co som vyskusala sestrice a idem objednat.

laurar1
4. apr 2022

Ahoj, ja som mala be lenku, ta nam bola pohodlnna tak do jedneho roka, mozno trosku dlhsie. Ale mala je tiez trosku vacsia. Teda, ked mas vacsie dieta, skor hladaj nosic s tvrdym bedrakom, napriklad Sestrice, Rischino. Ja som si teraz kupila Zumbuccu a je super. Ale ziadny ergonomicky nosic ti nedovoli nosit tvarou dopredu, je to nevhodne pre dieta. Pokial chce vidiet, vies si ho dat na chrbat.

jane1987
4. apr 2022

Tvarou od seba urcite nie, je to neergonomicke. Ked mas dietatko tvarou k sebe, ma chrbatik do pismena c, pekne ohnuty, lebo si ho pekne podsadis a akonahle si ho das od seba, nema sancu byt v takomto sede a chrbatik sa zle vyvija. V ergo nosici vies nosit dietatko ,pokial uz aktivne sedi, aj na chrbte.
Ja osobne mam nosic moyo maxi size, kvoli bedrovemu pasu, ktory mi vyhovuje a kvoli materialu z ktoreho je.
Odporucam sa este obzriet po zn. Sestrice, BeLenka, Noma.
Neviem odkial si, ale skus si vyhladat na fcb poradkyne nosenia napr. v skupine Nosenie deti s laskou a tam budes mat moznost vyskusat rozne a rozhodnut sa, ktory Ti vyhovuje. Je to nemala investicia, tak sa urcite dobre rozhodni. Pre mna je nosic uzasny pomocnik doma, na prechadzkach so psikom a hlavne ked idu zuby- nic nezaberie tak, ako ked maleho nosim a to som bola zo zaciatku strasne skepticka voci nosicom a satkam

sakaca
4. apr 2022

Nosenie tvárou od seba nie je ani vhodné, ani ergonomicke a ani pohodlne. Neskôr sa prechádza na nosenie na chrbte.
Super nosič, ktorý Vám dlho vydrží je Rischino Xcross je od veľkosti 68 až po 104.

autor
4. apr 2022

Ďakujem veľmi pekne za typy a rady.
Zapozerala som sa na rischino a be lenka, ale absolútne netuším podla coho sa riadit, najlepšie s krizovym zapinanim aj s klasickym.

pracujucazienka
4. apr 2022

Nájdi si predajnu nosičov vo svojom meste na internete tam si vyskusas rovno aj s malým..nikdy nenos dieťa tvárou od seba..naštuduj si rozdiel medzi Klokankou a ergonomickym nosičom..z akého mesta si?

jane1987
5. apr 2022

Ide o to, ktory bedrovy pas Ti lepsie sadne napriklad, tvrdsi/ makksi, co sa tyka krizeniu popruhov, skor som sa s tym stretla.pri tazsich detickach a rodicoch s problemom s chrbticou ale to je tiez indivindi. Uprimne, ja som bola s crossovych popruhov jelen, takze som sla po jednoduchsej verzii 😆 fakt, najdi si bud predajnu alebo poradkynu nosenia a ta Ti ozrejmi a da vyskusat a tak sa rozhodnes.