Klokanka, babyvak, manduca, babyšatka- aký je rozdiel?

pami2
25. nov 2010

Vela mamiciek si kupuje bud jedno alebo druhe, ja by som chcela pocut vas nazor, ci je vobec nosic potrebny a ak ano, tak ake su v nich rozdiely?
co je lepsie pre babatko a pre maminku?

exupery
25. nov 2010

No,mi mame manducu.Celkova spokojnost,hlavne opouzivame pri venceni psika alebo ,ked si chcem ist nakupit,a pristup s kocikom do obchodu nie je mozny.Mala sa nosi cca od 4teho mesiaca,dovtedy tam byt nechcela,musela si zvyknut,teraz vydrzi aj necelu hodku,ako kedy podla nalady.
Najskor som chcela satku,ale to viazanie,no netrufla som si,a ked som nasla nasu manducu-na bazari za 50eur,nebolo o com.
Urcite vyuzijeme hlavne teraz,ked uz zacne cupitat,a budeme chodit na nejake opekacky,ryby,a podobne,ame dost zalozeni na tury a tak...
Urcite sa rozhodni bud pre nejaky ergo nosic alebo satku.Rozhoduje dost aj co ma aku nosnost.Myslim,ze nieco do 9kg sa neoplati,mala vyuzitelnost.A skus si najskor pozicat a skusit,mozno to babo bude uplne bojkotovat a ty minies zbytocne vela penazi.Nie je to lacna zalezitost.
Baby vak by som nekupovala,strasna zataz na chrbticu,nosi sa len na jednom ramene,manduca je super,ze nemusis viazat,ale nema tolko poloh ako napr.satka.Takze ono to je na tebe,naco si trufas.A ci chces viazat,alebo len posadit babo a vyrazit.

kaja73
25. nov 2010

nech už kupiš hocičo,dbaj na anatomicky spravne uloženie babatka.Určite by som nekupovala klokanku,v ktore dieta len visi.Potrebne je, aby malo dieta v spravnom uhle klby-bedrove a aby malo spravne chrbticu.Ani babyvak nie je až tak dobry.Tvoj chrbat dostane zabrat.Myslim si ,že su dobre bud satky,tam sa musiš naučit viazat,alebo ergonomicke nosiče-tych je viac druhov a su aj v roznych cenach.My mame Bondolino a som spokojna.Nosim ho v tom od 2 mesiacov.Teraz už aj na chrbte.Maly je tam spokojny a ked bol menši,riešila som tym jeho časty plač.Tam sa upkojil a zspal.Ja som si s nim porobila,čo bolo treba.Teraz ma už 12 kg,a ešte stale ho viem v pohode nosit-hlavne,ked ho trapia zubky a chce sa mojkat.Na rukach ho udržim len par minut a mam dost.V nosiči aj hodinu a je to OK.Mne sa to osvedčilo.

barboramarek
27. nov 2010

ahoj ja mam aj klokanku aj manducu. ked je dobra klokanka a nepouzivas ju moc dlho, myslim vek dietata, tak neni pravda ze tam dieta visi!!!!!
manducu som si kupila a neda sa povedat ze by som ju nejak extra vyuzivala ale mozno sa este podari 😉
hlavne som uz videla visiet dieta aj v satke ☹
co chcem povedat manduca neni od uplneho narodenia, ale az neskor, presne na ten zaciatok sa mi osvedcila klokanka, a naozaj tam dieta bolo super, ale!!! neni klokanka ako klokanka 🙂

barboramarek
27. nov 2010

jaj a co sa tyka ci to potrebujes ?
neviem ja by som sa zaobysla aj bez, ide o to ci chces nosit. ja som neni zastanca nosenia od nevidim do nevidim, malej sa v kociku pacilo preto som v nasom pripade nic nevyuzila tak uplne len sem tam, uvidis ake budes mat babo. kupit si to mozes aj neskor...

desszi
27. nov 2010

My mame nosic red castle, bola som s nim velmi spokojna, teoreticky sa da pouzivat uz od narodenia, ma novorodenecku vlozku, vystuzeny chrbatik, odnimatelnu opierku hlavy - napriek tomu sme ho zacali vyuzivat az ked bol syncek starsi, mal okolo 5-6 mesiacov, dovtedy tam velmi nechcel byt, potom to zboznoval. Vyuzivali sme ju dlho, takmer az do roka, skoro denne, ci uz doma alebo vonku, presne ako pise exupery - pri nakupoch a rychlych vybavovackach na uradoch, kde ti schody neumozuju pristup s kocikom. Podla mna, pre uplne male mimino skor satku, aj ked nie je zaruka, ze sa mu tam bude pacit, a pre vacsie nosic.

moonunko
15. aug 2015

http://stastnamama.sk/o-nosení/stop-klokankám, nosenie je super vec ale pre malinke aj vacsie babo by bolo ovela zdravsie aj prijemnejsie nosit sa v satke alebo ergo nosiči kde su nozicky nasiroko do tvaru M a zadocek podsadeny takze ho to netlaci vlastne medzi nohami a spravne sa vyvijaju klbiky . nosi sa tvarou k rodicovi aby bol chrbatik pekne spravne zaobleny do C. ja som tiez kupila klokanku a potom som sa poucila a mam nosic a je to naozaj rozdiel...