Kapsa na nosič

doda242
16. feb 2012

Ahojte maminky, prosim neviete mi poradit nejaku dobru a lacnejsiu kapsu na nosic inu ako MaM? A kde by som ju zohnala pripadne nejaku stranku kde by sa dala objednat. Dakujem

matilda2
8. mar 2012

ahoj, nechces rovno mikinu? My sme velmi spokojni, striedame si ju s manzelom, kedze su to dvojcisla. Prezili sme v nej aj tie krute mrazy http://tutulimutuli.sk/fleesova-bunda-na-noseni.... S kapsou ti zial neporadim, ale so zimnou bundou MaM nemame dobre skusenosti.

monuska342
24. okt 2012

nepreda niekto kapsu na nosic?pripadne neusije?

ildici12
2. mar 2013

@monuska342 ahoj neviem ci je to este pre teba aktualne ale tato pani sije kapsy a za super cenu 😉
http://www.facebook.com/SikovneRukyBakicova?ref...

janage
21. okt 2013

Ahojte, nemá niekto skúsenosti so softshellovou kapsou?

janage
21. okt 2013
anjelicek26
21. okt 2013

@doda242 @zojec sije krasne kapsy

janage
21. okt 2013

krásne to hej, ale ja by som rada nepremokavé 😉

behulka
22. okt 2013

@janage ja mám softshell kapsu, no nie tú, čo si dala link. Som veľmi spokojná, materiál je super. Je šitá doma (nie mnou) a funguje výborne. Ak máš možnosť dať niekomu ušiť - kamarátka, babička, suseda, odporúčam. Vychádza to omnoho lacnejšie než hotová, či z bazára. Strih má v albume napr. zojec, či u mňa nájdeš. K tomu meter látky, nejakú tú gumu a brzdičky. Ak sa rozhodneš pre soft a chceš fakt nepremokavú, lepšia bude bez vrecka na ruky.

janage
22. okt 2013

@behulka Ďakujem pekne za info - už len nájsť toho čo mi to ušije 😝 ani tá vsadka by nebola zlá ak potrebujem len na krátku vzdialenosť a nesiem vpredu- inak mi je lepšie nosenie na chrbte 🙂

sisi79
24. okt 2013

@janage ahoj ako si sa rozhodla ohladim tej kapsy? lebo ja som tiez pozerala presne tu na ktoru si dala link neviem sa rozhodnut medzi touto a MaM deluxe ide mi hlavne o to aby bola tepla aby som v tom mohla dieta nosit asj v zime nema snou niekto skusenosti?

janage
24. okt 2013

@sisi79 my sme mali doteraz požičanú MAM celoročnú hnedú - my sme s ňou boli aj v jaskyni 😀 a vydržala aj riadny hustý dážď cca 10 min. - kým sme dobehli pod strechu a vnútro nebolo mokré - len ju už musíme vrátiť a keď som hľadala v diskusiách, tak baby sa na nové verzie tie de luxe s čiernym vnútrom sťažovali vraj púšťali farbu 😖 a pozerala som, že niektoré predávajú úplne nové - po dvoch týždňoch či po mesiaci.... tak sa obzerám po niečom inom a keďže malá je ten tip troška chodiť, troška nosiť plus nemám nánožník na kočiar tak zatiaľ sa mi najlepšie sa mi možnosť dať si ušiť zo softshelu - tak by vyšla širšia ako je tá z obchodu - no len nájsť toho čo ušije 😉 A týmto ďakujem ešte raz @behulka za strihy 🙂 Inak v bazári som ešte používanú softshellovú kapsu predávať nevidela - len nové - tak zrejme sú baby spokojné

janage
24. okt 2013

@sisi79 este som zabudla niekde som teraz videla v akcii manducu plus softshellovu kapsu k nej už grátis 🙂

quaxi
24. okt 2013

@janage @sisi79
Softshell nie je prilis tepla latka, priblizne ako taky stredne hruby flis, akurat ze brani vetru a odparovaniu, takze viac drzi teplo. Pod takuto kapsu bude treba dat dietatku vo velkej zime aspon nejake teplejsie oblecenie (napr. flisovy overal). Ak treba, aby bola velmi tepla, tak berte radsej Mam deluxe, ta je teplejsia.
Ja som si usila extra teplu kapsu (sustak, fleece a medzi tym 2 vrstvy hrubeho vatelinu) a vysledok bol nepouzitelny nad 5C 😀 Pravdou je, ze to bolo v zime velmi prakticke, lebo som mohla vziat deti von tak oblecene, ako boli aj doma, nebolo treba nic pridavat. Velmi tepla kapsa nie je vzdy vyhodna, neda sa potom pouzit inokedy ako v zime - lepsie je mat stredne hrubu, aby sa dala pouzit aj na jesen, a v zime pridat este jednu vrstvu oblecenia na dieta. Takze ta softshelova bude tak akurat.
K tomu domacemu sitiu - ak spravis iba jednu vrstvu softshelu, tak vyjde lacnejsie. Ale ak ma byt zateplena, treba z kazdej latky meter, meter softu stoji cez 12E, meter flisu okolo 5E taky menej kvalitny, kvalitnejsi viac, ak maju byt dve vrstvy flisu, tak treba ratat 2nasobok, alebo este cenu vyplne.... K tomu este gumicky, brzdy, a hlavne cena prace - spolu to nevyjde menej, nez ta z outdoorkids. Hlavna vyhoda domaceho sitia je, ze to mozes mat presne podla svojich predstav, napr. sa da spravit po obvode zips alebo cvocky, aby sa dali vrstvy oddelovat, da sa spravit uchytenie na mieru na nosic, aby ste nemuseli mat to univerzalne, ktore je dost nepohodlne na obsluhu...

janage
24. okt 2013

@quaxi len ta z outdoorkids ma na sirku nie meter ale 74 cm 😉

7katka
24. okt 2013

@janage ahoj, ja ju mam asi mesiac,v cervenej farbe, je fajn, postahujem si ju a ideme von, objednavala som ju z tej stranky cez zasielkovnu, prisla za 7 dni

quaxi
24. okt 2013

@janage meter je na dlzku. ale na sirku by som dala viac, ak ma vydrzat aj pre vacsie dieta, tak 80-90cm, v tych strihoch davaju aj 100cm, ale to uz je zase dost vela a mohlo by to zavadzat. MaM je uzsia, neviem ci nema dokonca len 70cm. Ale 74cm na sirku vysvetluje tu cenu - softshell je siroky 150cm, takze ked daju 74cm, vyjdu im na sirku dve kapsy vedla seba, tym padom su naklady polovicne.

janage
24. okt 2013

@7katka a môžem sa spýtať aké je bábo staré? Moja mala už dva roky, ale má výšku na 1,5 roka a váhu 10kg aj s topánkami 😉 Zaujíma ma či sa na tú šírku 74 cm v pohode zmestíte - lebo sa mi to zdá málo.

7katka
24. okt 2013

@janage mala ma 6 mesiacov a asi 66 cm a 7 kg

7katka
24. okt 2013

@janage bolo by fajn si dat take nieco usit, ked som to ratala, tak to tiez vyslo asi 25 eur

janage
24. okt 2013

@quaxi ďakujem za prakticke rady ja mam strih na 100 cm a do tej pozicanej MAM kapsy sa zmesti mala teraz akurat a ak vezmem do uvahy ze to chcem aj ako nanoznik - tak tych 90-100 by asi bola pre mna najlepsia volba 🙂 Odmerala som MaM celorocna ma na sirku cca 80 cm.

behulka
25. okt 2013

Ja som prvú kaspu ušila hrubú - flís, šuštiak, vatelín, a ako písala Quaxi, dala sa použiť až keď bola fakt zima. Teraz máme softshellovú z jednej vrstvy, keď bude väčšia zima len do nej pridám malú detskú deku.
@quaxi naša kapsa má na šírku 100cm a je ok. Keď som ušila 80cm širokú, nožičky sa drobcovi zmestili dnu len za cenu toho, že ich nemal dostatočne naširoko a kopal ma nimi do chrbta.Tak preto som zvolila takú veľkú obludu. No možno je to len spôsob nosenia - mne vyhovuje, keď sú deti poriadne podsadené.
@janage hrúbka kapsy sa dá regulovať aj prídavným obdĺžnikom z flísu, čo sa pripevní do stredu dovnútra. Ten môže byť menších rozmerov ako celá kapsa.

quaxi
25. okt 2013

@behulka asi to bude sposobom nosenia, alebo mozno aj vyskou, lebo ja som zo 100cm musela zuzovat 🙂 som velmi nizka a stale sa mi to motalo ku stehnam, zavadzalo pri chodzi, nepomohlo ani poriadne stiahnutie. Vlastne asi zavazi aj to, ze mam velmi male deti, bezne ich prerastu deti o mesiace az roky mladsie. Napr. moja dcera v roku mala vahu ako kamoskina v tom case 3,5mesacna, a merala len o nejake 4cm viac. Teraz 2,5rocnu prerastlo kamoskine 10mes. babatko...

@janage tebe sa na ten nanoznik bude hodit sirsi strih 🙂 este ma napadlo, ze je lepsie dat viac brzdiciek, na tom strihu je nakreslena iba jedna. Ja som davala do kazdeho rohu kapsy - tak sa da nezavislo nastavovat sirka a vyska, a ked to mas velmi stiahnute, tak ti zostanu 4 kratke kusy gumy namiesto jedneho dlheho, ktory by ti uz asi zavadzal. Ak to budes mat stiahnute len trochu, tak je to jedno, zalezi ake velke dieta tam budes davat.

sisi79
25. okt 2013

Dakujem vam za rady vyzera to tak ze sa rozhodnem pre tu softshellovu aby sme ju mohli vyuzit uz aj teraz este ma zaujima od akeho veku ste zacali nosit deti na chrbte?a zvykli si na to bez problemov?lebo ja sa toho akosi bojim ze nebudem vidiet co tam maly vystraja