Ergo nosič Liliputi

zszudorova
5. apr 2013

podobna tema tu uz je ale mam dotazy:
netlaci si dieta brucho v tom nosici?nozicky hentak rozcapene sa mi tiez moc nepozdavaju.
dakujem za kometare

katy1979
5. apr 2013

A visiace dieta za rozkrok sa ti pozdava? Moje deti sa teda nestazovali a aj teraz ked ich zoberiem na ruky si tak daju nozicky ako male opicky. A nie netlacia si na brucho preco by aj mali?

ivanka.7
5. apr 2013

@zszudorova
Odpoved na otazku je "nie". To, ze sa ti nozicky hentak rozcapene nepozdavaju je cisto tvoja vec, ale tie rozcapene nozicky su v ergonomickej polohe... presne tak rozcapene totiz maju byt.

Jednoducho, v kazdej znacke skutocne ergonomickeho nosica bude mat babatko nozicky v takej polohe "M". A je to tak spravne a dobre pre ich vyvoj. Samozrejme uplne male babo by malo nozicky prilis nasiroko, keby ich malo "opasat" okolo drieku rodica, preto sa odporuca v nosicoch nenosit uplne male babatka (podla mna tak od 3-4 mesiacov je to uplne ok). Bud treba mat novorodenecku vlozku alebo pouzivat dovtedy satku ci babyvak.

zszudorova
autor
6. apr 2013

nie nepozdava sa mi ani visiace dieta ved preto som si objednala ergo...od znamych sme mali klokanku ale to bol cisty horor.ako mala ma len 3mesiace ale aj tak sa mi to tam zda drasticke..vyzerala ako odsudenec.
no nemam pocit ze v tom ergo sa jej nejak extra paci...cely cas v tom stonala jak keby sa jej brusko tlacilo pritom nebola nejak moc natesno,to by som citila...a potom aj rev spustila...a nic nevidela co je pra moju malu priam utrpenie🙂))
Tak budeme skusat,nacvicovat...mozno potrebuje este dorast nie? alebo skusim ist von...v byte ju to zrejme natolko nezaujalo. neviem. ale dufam ze si zvykne lebo stal 81eur🙂))
a dakujem za reakcie

ivanka.7
6. apr 2013

@zszudorova Ak ma 3 mesiace, tak naozaj mozno este potrebuje "dorast" 🙂 Ja nemam Ergo, mam Manducu, ta bola nasej v 3m uz dobra, ale ine deti sa nosili v novorodeneckej vlozke aj do 5 mesiacov. Takze je to individualne.
A ked sme ju skusali, tak sme zacinali 5 minutami, potom 10 a pod. A dobre je ist von, rytmus tvojej chodze malu upokoji, bude to mat ako ked bola v brusku 🙂 Moja krpata v satke na zaciatku vzdy jacala, ale akonahle som sla von sa prejst, do 5 minut bola tuha a spala. Na nosic si tiez musela trosku zvyknut a potom tam v zoo vydrzala s kratkou pauzou na dojcenie aj 3 hodiny 🙂 rozhodne jej tam bolo lepsie ako v kociku, ktory do polroka uplne neznasala.