Zrasty po operácii

gaaaa
27. mar 2016

Ahojte.Som 17r.po operácii čriev a asi pred rokom som začala mať menšie problémy s bolesťou brucha,občas hnačky,občas zápchy,absolvovala som rôzne vyšetrenia a všetko bolo ok až na to že mám veľa zrastov na tenkom čreve a že vraj sa pravdepodobne rozťahuju dalej.Od januára trpím silnou bolesťou na ľavej strane brucha,cez menzes ešte viac,stolica raz tak raz tak a býva mi aj na zvracanie.Opäť kopu vyšetrení a nič.Ešte idem v apríli na gastroendoskopiu a kolonoskopiu a uvidí sa či mi tu bolesť sposobuju zrasty.A potom idem na operáciu cysty na vaječníku lebo samozrejme nemôže prasknuť lebo je omotaná v zrastoch a musí ísť von aj s vaječníkom.Som z toho zufálá ☹ Gastroenterolog mi povedal,že zrasty su zákerné,niekto nevie že ich má a mne asi po 17r.robia zlotu.Máte niekto s nimi skusenosti?

zilvja
7. apr 2016

Ahoj Gaaa, mam podobne problemy - silne bolesti v pravom podbrusku, problem so stolicou a bolesti pri stolici. Pred 3 mesiacmi som absolvovala laparoskopicku myomektomiu, vsetko bolo ok, no pred 2/tyzdnami sa objavili bolesti, pri ktorych som dokonca skolabovala do bezvedomia. Lezala som v nemocnici kvoli bolestiam, ale tam mi zistili iba cistitidu a nic viac. Okrem toho mam volnu tekutinu v brusnej dutine. Ako Ti diagnostikovali zrasty? A ako dopadli gastro vysetrenia? Mna caka gastro ku koncu aprila.

gaaaa
autor
7. apr 2016

@zilvja Ahoj.Dnes som absolvolovala gastro aj kolonoskopiu.Gastro že ok a pri kolonoskopii som si 2 krát skríkla dosť nahlas,aj ked som mala inekciu lebo presne vtedy mi prešiel cez zrasty a ukrutna bolesť.Zistili mi to na kolonoskopii pred dvomi rokmi a minulý rok na ct enteroklýze.Su to občas kruté bolesti,na zvracanie hnačka,alebo zápcha celé zle.No ja sa musím ísť objednať na gynekologiu na operáciu lebo mám cystu a tá vdaka zrastom 3 roky je medzi zrastami inak by praskla,tak s vaječníkom musí ísť von a že vraj sa potom pohnu aj tie zrasty,ale nevieš ani ako sa bojím ☹A najviac mám bolesti aj pri menzese kde mi dnes objavil zrasty tam ma to oveľa viac bolí počas cyklu,potom to trochu uvolní.Takže tak moja.

zilvja
7. apr 2016

@gaaaa, to ma mrzi, drzim Ti palce, aby vsetko dobre dopadlo! Urcite sa informuj o pouziti Hyalobarieru alebo ineho prostriedku proti zrastom, aby si zamedzila vzniku novych. NIe je to 100% zaruka, ale urcite vyssia pravdepodobnost, ze sa neurobia znovu. Ja som zvedava, co mne zistia na gastre. Vsetko dobre, drz sa!

gaaaa
autor
7. apr 2016

@zilvja Dakujem,veľmi pekne,podobne aj tebe a daj vedieť ako si dopadla.

zilvja
7. apr 2016

@gaaaa dakujem, budem informovat, aj ty daj vediet, ako operacia, kedy a kym sposobom ta to caka. Vsetko dobre!

annel1
20. aug 2018

ja som bola vroku 1998 operovana na ileus tenkeho creva,ale po 20 rokoch sa mi vratili zrasty na crevach, najskor som si myslela ,ze ide o brusnu chripku mala som bolesti brucha,hnacky ,po dvoch dnoch to preslo ,ale o den neskor sa bolesti vratili ,nafuklo sa mi brucho a bolest sa vratila ,v ten den ma prijali na chirurgiu a v ten den ma aj na zrasty operovali,bola som prekvapena,lebo predtym som musela absolvovat vela, podla mna zbytocnych vysetreni,urobili mi len 2krat rontgen a isla som na operacku ,bohuzial zrasty sa vedia a aj sa vracaju,ale nechodila som na ziadne gastro vysetrenia a podobne,myslim si ,ze ak ma niekto zrasty je mi to divne ,ze ho uz teda konkretne osobu co pisala uz davno neoperovali,???moje zrasty blokovali priechodnost criev ,ale to je jedno zrasty treba odstranit !!!

gaaaa
autor
20. aug 2018

@annel1 Písala som to ja.Ja som sa už sama ponukala na stôl,ale dr.čo ma operoval aj črevá mi povedal,že pokiaľ su črevá v poriadku čo klop klop zatiaľ mám ma neotvorí lebo do týždna ich mám ešte viac.Keby mi náhodou sa omotaj okolo čriev tak samozrejme hned mi to spraví.A kôli tým zrastom mi nevybrali cystu ani vaječčník báli tak som išla na chirurugiu tam mi poveal to čo som ti napísala.Zatiaľ sa to trochu ukludnilo neviem dokedy.

sisi2212
19. mar 2021

@gaaaa obnovujem diskusiu, ako vam dopadlo zrasty? Mne brali tri roku dozadu pravy vajecnik a odvtedy pocitujem na tej strane tiez cez menstruaciu a ovulaciu uplne bolesti, ako keby krce, niekedy sa nemozem ani dvihnut zo stolicky, ked sedim ako ma to boli ... ja uz som aj stresovala, ci nemam nejake uzliny tam zvacsene alebo tak, ale lekari, ze to su zrasty ... no tento mesiac ma boli uz desat dni vkuse a hrozne ... tiez ako tu pisete to citim niekedy pri stolici uplnu bolest v tom pravom podbrusku ... ako to u vas nakoniec dopadlo?