Znížená funkcia štítnej žľazy - info pre snažilky

cicamica1980
29. sep 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

Uvadzam info maminam, snazilkam, ktore su v hypofunkcii. Informacia je moj autorsky text:

Hashimoto /alebo autoimunitná tyreoditída/ je predovšetkým autoimunitné ochorenie, ktorého dôsledkom je útok vlastného imunitného systému na štítnu žľazu. Protilátky napádajú tkanivo štítnej žľazy a objem štítnej žľazy klesá. Keď klesne natoľko, že nedokáže vytvárať dostatok hormónov, človek sa dostane do hypofunkcie t.j. má zníženú činnosť štítnej žľazy a s tým spojené symptómy ako napríklad priberanie, vypadávanie vlasov, pocit chladu, depresie, panické ataky atď.

Podľa štatistík trpí ochorením približne 1% žien vo veku nad 30 rokov, prevalencia u mužov je 10x nižšia.

Klasická medicína rieši toto ochorenie iba sledovaním, t.j. čaká sa, kým sa objem štítnej žľazy nezmenší natoľko, že už nedokáže vytvoriť dostatok hormónov a potom je nasadená substitučná lieča levotyroxínom = T4, čo je syntetický hormón štítnej žľazy /euthyrox, L-tyroxin, Tirosint.../. Predpokladá sa, že dostatok T4 sa premení na T3 /trijódtyronín/, čo je aktívny hormón štítnej žľazy a je potrebný pre každú bunku tela.

V zahraničí sú v liečbe Hashimota pred nami a fungujú tam okrem klasických aj tzv. funkční /celostní lekári. Tí liečia Hashimota na dvoch úrovniach:

1. Je potrebné zastaviť tvorbu protilátok t.j. dostať ich do normy, aby sa znížilo riziko rozvoja ďalšieho autoimunitného ochorenia. To sa robí stravou, detoxom od ťažkých kovov, LDN a ďalšími opatreniami.
2. Je potrebné nastaviť substitučnú liečbu hormónmi tak, aby fT3 a fT4 boli OPTIMÁLNE – nestačí aby boli v norme /v referenčnom rozsahu/. Pri tomto je potrebné skontrolovať aj zdravie nadobličiek, vitamíny a minerály.

Prírodná liečba ochorenia – NDT

Veľmi málo Hashimoto pacientov je bez hypo symptómov na monoliečbe levothyroxínom – T4, nakoľko im nefunguje dobre konverzia z T4 na T3. Vtedy je možné doplniť liečbu syntetickým hormónom T3. Niektorí pacienti však pri syntetických hormónoch majú nežiadúce účinky a vtedy je na mieste nasadiť liečbu NDT – natural dessicated thyroid = sušená štítna žľaza zo zvierat /prasiat alebo kráv/, ktorá v prírodnej forme obsahuje hormóny tak ako ľudské telo, teda T4, T3, T2, T1 a kalcitocín. Prieskumy medzi pacientami ukazujú, že pacienti sa cítia lepšie na liečbe T3+T4 alebo na NDT, ako na monoliečbe T4.

http://hashimoto.sk/?q=node/4

https://www.facebook.com/groups/HashimotoSkCz

anavianavi
29. sep 2018

Dobre vediet. dakujem

stanzi
1. okt 2018

@cicamica1980 Znížená funkcia štítnej žľazy nerovná sa automaticky Hashimotova tyreoditída; človek môže mať dočasne znížené hodnoty šž z iných príčín a nemusí to nutne znamenať, že má autoimunitné ochorenie. Prepáč, ale posty tohto typu môžu urobiť viac škody než úžitku, ľudia by vždy v prvom rade mali vyhľadať dobrého endokrinológa. Uvedená stránka nepôsobí dôveryhodne, niektoré veci sú tam opísané veľmi povrchne (napr ako pracovať na poklese protilatok - prečo práve paleo diéta, ako konkrétne sa zbaviť toxínov - aké toxíny vlastne autorka myslí? Odporúčanie LDN - naltrexon nie je licencovaný ako liečba AI ochorení....). A keď už autorka tejto stránky chce zdieľať svoj príbeh a pomáhať druhým, mohla sa aspoň normálne podpísať...

cicamica1980
autor
3. okt 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@stanzi ja viem ze nie všetky hypo funkcie su hashimoto, ale 90 percent ano. Dobry endokrinologovia na slovensku nie su. Myslia si ze dostatok t4 sa vzdy premeni na dostatok t3, to je velky omyl! Precitanim hashimoto.sk sa dostanu záujemcovia na fb skupinu /sukromnu/kde je moja identita zverejnena. A tam sa dopracuju aj k spravnemu lekarovi. Dieta preto, lebo je to v zahtanici odkusane. Nasadit a szravu ppri autoimunitnycj ochoreniach, klesaju protilatky a minimalizije sa riziko dalsieho autoimunitneho ochorenia. Mne klesli za pol. Roka protilazkyna polovicu. Ci je ldn licencovany alebo n9e, to mi je fuk, v zahtanici ho uspesne beru. Najdi si ma fb skusenosti tisicov ludi. O toxinoch sa viac dozvies vo fb skupine. Koho to zaujima, ten si najde.
PEACE!

stanzi
7. okt 2018

@cicamica1980 dobre, to, že nechceš zverejňovať identitu na webe alebo fóre, to beriem...ale nie každý má (rád) FB a používa ho...ak si založila túto tému, lebo si chcela ostatným pomôcť, tak by bolo fajn tu aspoň spomenúť tipy na endokrinológov, ktorí prípadne aj sú ochotní predpísať LDN...

cicamica1980
autor
8. okt 2018
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

@stanzi na slovensku taki nie su, ldn ani ndt na slovensku medostanes.
Pre ludi co nie su na fb, pisem info na hashimoto.sk

lucinka4711
9. nov 2019

Pekný deň, chcem sa spýtať nie je tu niekto z okolia Martina, kto by mi vedel predať 2ks tabletiek Tirosint 125 z okolia Martina. Zabudli sme doma v BA. Ďakujem

macuka
28. jan 2024

@stanzi co jw to prosím LDN?