Život s neuropatiou

dada7701
28. okt 2016

Je tu niekto, kto žije s neuropatickou bolesťou ? Ako to zvládate a aké to je ? Som po operácii platničky a po 5 rokoch od operácie mi zacali trpnut nohy....neurologicka to uzavrela ako neuropatia...obvodná lekárka mi povedala,že sa mam s tým zmieriť.....ako sa dá takto žiť ?

jenny_m
28. okt 2016

Existuju rozne medikamenty s ktorymi sa da neuropatia celkom efektivne zmiernit, napriklad Benfogamma tablety (ja ich uzivam v ramci prevencie po tom ako sa mi podarilo uspesne potlacit prvotne priznaky) pri pokrocilejsich stadiach sa dava Thiogamma infuzia, musi sa to brat dlhodobejsie a kazdy den aby to malo efekt. Skuste saninformovat u neurologicky. Netreba sa vzdavat.

dada7701
autor
28. okt 2016

@jenny_m a tá Benogamma je na predpis ? ....doteraz som brala Milgammu....a nič...teraz mi este dala Pregabalin...tak uvidím ci zaberie...a z coho to máte vy ?

jenny_m
28. okt 2016

Ja som diabeticka a neuropatia postupne vznika pozkodzovanim nervovych drah v dosledku diabetu. Tu Benfogammu kupujem normalne v lekarni je to volnopredajne. Len netusim aky je rozdiel medzi Benfogamma a milgamma, skuste sa poradit s lekarnikom co je pre vas konkretne lepsie. Este som kedysi brala aj nejake ine B vitaminy v koncentorvanej forme, to som mala ale na predpis a moc sa mi to neosvedcilo.

Este skuste pohladat detaily o hyperbarickej komore alebo hyperbarickej oxygenoterapii. Mozno aj to by vam mohlo pomoct. Tato liecba je i na Slovensku.

rainee
13. okt 2018

@dada7701 mojej mame zistili neuropatiu. Nie je diabeticka ani nemala žiadny vážny zdrav.problem, len dávnejšie mala zápal trojklanneho nervu. Začali jej tŕpnuť nohy, mala velke bolesti a pálenie v nohách, horúčky, ledva prešla pár krokov po byte. Pol roka behala medzi lekármi - ortopéd,neurológ, reumatolog... Dostala sa nakoniec (keďže si s ňou nevedeli rady a lieky nepomáhali)) najprv na interné,neskôr na neurologické oddelenie.do nemocnice. Berie veľa liekov a infuzii, nevieme či sa to zlepší alebo zhorší. Neprežila by keby zostala imobilna a ja tiež neviem ako by som sa o ňu postarala pri deťoch a práci. Nikto nevie ake budú prognózy. Vám sa ako darí?

rainee
13. okt 2018

Ešte som našla niečo k tomu, keď lieky nezaberajú. https://m.vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000663/14517...
Len sa to komplet platí a teda dosť.

bruja
22. nov 2019

@dada7701 kedy vam začal učinkovať pregabalin? Po akom obdobi? Bolia ma svaly trpnu ruky a zatial pregabalin po 2 dňoch malo zabera..

bruja
22. nov 2019

@rainee preživam tiež trpnutie a bolesti svalov...pomohlo niečo vašej mame?

rainee
22. nov 2019

@bruja žiaľ nie, maminka mi prednedávnom zomrela. ☹️😭 Mala veľké bolesti, lieky nepomáhali, ku koncu už nevládala chodiť ani nič udržať v rukach, proste si ich necítila. Veľmi zoslabla, schudla, brala silné neurolog. lieky a nakoniec to už jej organizmus nezvládol. Okrem neuropatie bola inak úplne zdravá, len teda zistili to neskoro a nevedeli to vyliečiť ani spomaliť.

huginko02
30. nov 2020

@dada7701 ahoj..ja mam neuropatiu(ale hlavove bolesti)...mozeme si vymenit nejake skusenosti...ake lieky beriete a podobne,co..pomaha

huginko02
18. feb 2021

@dada7701 ahoj...pises o neuropatii...beries nejake lieky prosim ta??? Ja mam vzacne neuropaticke bolesti hlavy(palenie,pichanie,mravcanie,bolest)...Ake mas.priznaky,co beries???ja som zufala.Lucia

flakulka
8. mar 2021

Prosím viete mi poradiť tiež mi zistili polyneuropatiu trpnu mi nohy skoro v kuse a zacne ma paliť v tele a potom pride uzkost alebo neviem ako to nazvat 😒

ikusika
7. okt 2021

@huginko02 ahoj ,prosim ta ako sa ti to prejavuje a ako ti to zistili ?? Ka mam pravdepodobne yiez beham po vysetreniach .

huginko02
7. okt 2021

@ikusika ake mas problemy?

topanocka55
19. feb 2022

@dada7701 ja mam ten istý problém v 2017 ma operovali na chrbticu dávali mi implantát 6 srobov a 2 dlahy a začali mi strašne trpnuť nohy až ku prstom 4.3.idem do RK na neurológiu tak uvidím co mi povie, viem ako vám je