Vrátenie predpísaných liekov do lekárne

oblecko_s
2. máj 2024

Dobrý deň, chcela by som sa sa opýtať, že či už ma niekto skúsenosť s vracaním liekov na lekárskym predpis do lekárne. Čítala som, že niekde sa to dá, ale niekde nie. Preto moja otázka znie, ci je naozaj možné vrátiť lieky, ktore sú na lekársky predpis, nepoužité a nie sú po expiračnej dobe do lekárne? Ďakujem všetkým za odpoveď.

andaluzia12
2. máj 2024

je to naozaj možné

selest
2. máj 2024

Ano vsetky nepouzite lieky, ci uz na predpis ci volnopredajne, vraciame do lekarne na likvidaciu, samozrejme zadarmo. Nie vsade ale chcu brat, kde maju mensie prevadzky a nemaju miesto na skladovanie mi zobrat nechceli.

ms_green
2. máj 2024

Môžeš to priniesť do akejkoľvek lekárne a nie len lieky na predpis ale akékoľvek. Oni ich bezpečne zlikvidujú.

ns994
2. máj 2024

Do lekarne sa mozu vratit lieky po expiracii ale aj nespotrebovane. Je jedno ci su na recept alebo volnopredajne. Akurat teraz nebrali lebo mali plno nik im to nechodil likvidovat. Minule bola o tom reportaz tak neviem ako su natom teraz.

e1i
2. máj 2024

@oblecko_s na zlikvidovanie mozes. Ak si myslis ze ti vratia peniaze tak nie. Opustenim lekarne nemaju zaruku spravneho skladovania.

janababana
2. máj 2024

@oblecko_s moze byt ze aj neberu, lebo firma co to odvazala z lekarni a “zneskodnovala” to odvazat prestala. Mozno zalezi od lekarne.

januska12323
2. máj 2024

Vrátiť ako vyhodiť môžeš všetky lieky, vrátiť ako vrátiť peniaze nemôžeš žiadne.

tanyan
2. máj 2024

Ako píšu aj vyššie, môže odniesť do lekárne všetky nespotrebované lieky (aj pred dátumom). Dočasne bol problém, lebo mali lekárne plné sklady a nebol zabezpečený odvoz. Neviem či je to už vyriešené celoplošne.

ibrunova
2. máj 2024

Chceš vrátiť lieky, aby ti vrátili za ne peniaze? Alebo zlikvidovať?

stanulienkat
2. máj 2024

Ak mas aj blok, tak ti peniaze vratia. Samozrejme nie po mesiaci. Ak ich ale maju zlikvidovat, tak ich radsej daj nejakej ambulancii, oni ich posunu pacientom.

rozculena
2. máj 2024

@stanulienkat nemyslíš vážne,že vrátia peniaze?

panonia
2. máj 2024

@rozculena Muž tak občas vráti lieky že ich nechce. A vratia mu peniaze.

rozculena
2. máj 2024

@panonia 😲
tak načo ich potom vyberá.......

isis234
2. máj 2024

@rozculena možno si prečítal príbalový leták- nežiadúce účinky

lavender94
2. máj 2024

Dajú sa vrátiť nespotrebované lieky určené k likvidácii. To ma povinnosť prijať každá lekáreň. Popravde ani neviem, či je nejaký spôsob ako sa správne zbaviť nepouzitych liekov. Ale nefunguje to (ako sa ma minimálne raz za týždeň niekto snaží presvedčiť) ako vrátenie nevyhovujúceho tovaru v nejakom obchode, že si niekto rozmyslí po jednom dni, že to vlastne nechce a požaduje vrátenie peňazí. Už sa to považuje za nepoužiteľné, určené k likvidácii bez ohľadu na to, že tomu na prvý pohľad nič nie je.

jumama
2. máj 2024

Nam napriklad sirupy nechceli vziat a lieky museli byt "vylupane" vsetky dokopy v sacku, lebo ze nemaju miesto inak. Cize iba na likvidaciu, to by si podla mna na triko nikto nevzal, ze by od niekoho prevzate lieky zase dalsiemu cloveku dali. Co ak boli zle uskladnene a podobne...

panonia
2. máj 2024

@rozculena Vybrala som mu ich ja 😀 a on že chce len ATB 🤷.

simca06022011
2. máj 2024

Vsetky lieciva odovzdavame - aj doplnky vyzivy atd. Dokonca uz ani vycvakavat ich netreba, pretoze vraj aj v tych blistroch mozu ostavat zvysky liekov, cize toto niekde ziadaju niekde nie.. ja ani nediskutuje.. vsetky lieky, sirupy, kvapky... vsetko ide do sacku, zaviazem, podam v lekarni na likvidaciu a ani nediskutujem
Vratenie napr chvilu po vybrati, par dni si viem predstavit, za predpokladu ze je ochotna lekaren ale je to diskuatibilne. Ide o lieciva, nemali by taketo vydavat dalsiemu pacientovi, a uz duplom by taketo lieky "recyklovane" ani lekar nemal davat dalej pacientom.

stanulienkat
2. máj 2024

@rozculena nova, neotvorena krabicka s blockom. Vratila som ale v ten den.

mandzula
2. máj 2024

Ak ich lekaren vezme spat a vrati peniaze, tak tie lieky moze akurat tak vysmarit (ak je seriozna), pretoze vzhladom na to, ze lieky opustili kontrolovane prostredie lekarne, lekaren dalej nemoze garantovat ich kvalitu. Alebo ak je teda neseriozna, moze ich predat dalej niekomu bez receptu.

mandzula
2. máj 2024

@jumama mohol byt takyto postup prednedavnom, ked mali lekarne problem s firmou, ktora odpad odobera (Modra planeta), lebo uz nemali na tolko vriec priestor. Aktualne je problem vyrieseny, takze lieky uz z blistrov vyberat netreba - pretoze aj blister moze obsahovat zvysky lieku.