Studené ruky a nohy

martinilcik
10. jan 2023

Ahojte, chcem sa spytat. Ma tiez niekto problem so studenymi rukami a nohami? Trapi ma to, ked je vonku troska chladno ruky mam hned studene sfarbene do fialova, oranzova ☹️ tiez sa mi sem tam potia dlane. Hanbim sa za to neviem uz co s tym mam robit ach. Snazim sa vyhybat podavaniu ruk, spolocenskym udalostiam, vztahom kvoli tomu, velmi ma to obmedzuje. Ma niekto podobny problem? Som fajciar 15 rokov, viem ze to moze byt aj tym ale su ludia co fajcia dlhsie a viac a nemaju taky problem. Dakujem za rozumne odpovede.

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liusa82
10. jan 2023

ja s tým krvným obehom mám tiež problém.Akurát že mne sa ruky nepotia.Aj teraz ked ležím na gauči mám termofor na nohách😀 takže aj ja si rada vypočujem nejaké rady.Aj ked asi žiadne nie sú..ja som takáto uzimená od decka

nattinatta
10. jan 2023

@martinilcik daj si vyšetriť štítnu žľazu

loliki
10. jan 2023

@martinilcik Treba ísť k doktorovi na vyšetrenie, možno niečo zistia z krvi.

lasoli
10. jan 2023

A preco sa kvoli tomu trapis?Skus prestat fajcit a mozno sa to zlepsi.Ja som cely zivot mala ladove ruky,nevadilo mi to ale zhorsilo sa to a mam Raymondov syndrom,je to horsie nakolko najakor ruky obeleju a potom sfialoveju ale len dva ostatne su iele ladove a hl ie je v ich cit.Takze a nehanbim sa zato .

christie11
10. jan 2023

Nikdy som s tym vo vztahu nemala problem, partneri ma vzdy radi zohrievali;) pozri si priznaky Raynaudovho syndromu. Skus aj vysetrenie u reumatologa,hematologa. Taketo studene ruky a nohy mozu byt dosledok vacsieho problemu s krvou,co moze casom viest k vysokemu tlaku,porazkam alebo aj problemom v tehotenstve.