Problémy s hrubým črevom

elenajezova
14. apr 2017

Ahojte, chcela by som sa opýtať, či máte niekto podobnú skúsenosť ako ja. Už viac krát v priebehu 12 rokov som absolvovala vyšetrenie hrubého čreva kolonoskopiu. Teraz som sa bola pýtať na možnosť absolvovať ho v Markíze, nakoľko sa posledné dva razy ho nepodarilo uskutocnit. Dnes som sa dozvedela, že mám enormne dlhé črevo a bolo mi navrhnuté, aby som v budúcnosti absolvovala operáciu na jeho skrátenie. Že to sa robí laparoskopicky. Pretože sa mi zopakoval polypy. Doteraz našťastie neškodny. A že vraj mi doteraz neprešli vlastne celé črevo až na koniec. Ja som z toho zostala v šoku, lebo doteraz mi nikto o dlhom čreve nič nehovoril. Je to vôbec možné? Máte s takýmto niečím prosím skúsenosť? To skrátenie čreva neznamená vývod, že? Lebo nič také primár nespomínal. Prosím napíšte mi, kto s tým máte skúsenosti. Ďakujem.

moonlight1210
14. apr 2017

Vývod určite nie. Vývod sám o sebe je núdzové riešenie, keď sa inak pomôcť nedá, spôsobuje aj komplikácie, takze inak zdravému človeku by ho len tak neurobili.

j.a.n.e.7
14. apr 2017

Osobnú skúsenosť nemám, ale prvé čo ma napadlo - jeden pán ma na internete svoj zaujímavý príbeh, ako sa obyčajnou zmenou stravy vyliečil z problémov tráviaceho ústrojenstva, je to na www.uzdravtesejidlem.cz

elenajezova
autor
14. apr 2017

@moonlight1210 Ďakujem.

deti95060810
14. apr 2017

môj sused mal dlhšie črevo ako majú ľudia bežne a vraj to ho zachránilo od vývodu...

inull5
14. apr 2017

@elenajezova ahoj,dlhšie hrubé črevo niektorí ľudia majú.aj trávenie stravy trvá dlhšie.čo sa týka vývodu,existuje dočasný,a trvalý.trvalý sa dáva väčšinou ak sa poškodí zvierac a clovek by bol úplne inkontinentny,prípadne ak je hrubé črevo tak krátke že by nemohlo plniť svoju funkciu.dočasná stómia sa robí ak je možnosť obnovenia črevnej pasáže.ak ma človek dlhodobé a ťažké problémy s crevom je preňho vývod "Vykupenim". Syn ho mal takmer rok,za túto dobu sa mu 25 cm creva ktoré bolo veľmi poškodené krásne zahojilo.ak by u teba pristúpili k skráteniu čreva,nemusí to automaticky znamenať vývod..A keďže ti hovorili o laparoskopii tak týmto spôsobom sa vývod neoperuje..robí sa laparotomia brušnej dutiny a nasledne sa na ľavej strane približne v úrovni pupka vysije črevo na brušnu stenu.skrátenie je možné laparoskopicky,prípadne cez konečník.

inull5
14. apr 2017

Ešte toľko,napr.bežne ma človek dĺžku hrubého čreva cca 160 cm.povedzme že tvoje je dlhé 180 cm napr..ak by ti operačne vzali napr.20-30 cm creva,nič sa nedeje.môže sa stať že na prechodnu dobu bude stolica redšia,ale to sa upraví po pár týždňoch/mesiacoch.

eemuska2
7. feb 2019

Mozem sa opýtať v pondelok má čaká laparoskopia hrubého čreva a strašne sa bojím , má niekto skúsenosť, bola by som rada za odpoveď

gagarin180
23. apr 2024

@elenajezova
@elenajezova Viete mi prosim vás napísať ako ste dopadli. Ďakujem