Liečba po endometrióze a užívanie antikoncepcie

janka300
14. mar 2013

Ahote, viem, že týchto tém je veľmi veľa, ale predsa píšem lebo som bezradná. Mám endometriozu, rok som po operácií,, prišla som o vaječník, pol roka po operácií sa mi zase objavila cysta, lekár mi ihned nasadil hormonálnu liečbu,ktorá zabrala a cysta zmizla. Do dnešného dna ju užívam, cysty nemám, avša mám problém s antikoncepciou, všade po nohách sa mi začínajú tvoriť žily, praskajú mi a rozšírujú sa, pripisujem to antikoncepcii. Moja otázka znie, či sa dá liečiť toto ochorenie aj bez antikoncepcie, prípadne uvítam všetky vaše rady, skúsenosti, prípadne mi odporučíte lekára, ktorý mi pomôže,lebo neviem ako dalej. Prípadne ak ste sa dali na homeopatickú liečbu, či zabrala. Ďakujem za každú reakciu. Antikoncepciu chcem vysadiť, nakoľko mi to spôsobuje problémy.

reni1512
14. mar 2013

Ahoj, 🙂 ano da sa to riesit aj bez hormonov...ja antikoncepciu neodporucam...nikomu a na nic! Mam s nou dost skusenosti, uz v 11 rokoch som zacala brat, kvoli pleti, mala som strasne problemy.. dokonca aj velmi ,,popularnu" Diane 35 co je teraz taka medializovana.. len som pribrala, ja dlhodobe uzivanie hormonov pripisujem tomu, ze som v lete 2011 bola operovana na tumor bordeline, bol to obrovsky nador v bruchu, museli mi vybrat tiez lavy vajecnik a loziska endometriozy.. Po operacii mi nasadil injekcie dyphereline, keby naahodou tam ostalo nieco, vraj je to umelo vyvolana menopauza...no mala som dost 11kg hore a STRASNE 4mesiace..Po dobrati tych injekcii som mala az JEDEN mesiac pokoj, hned potom sa mi zacali tvorit cysty na druhom vajecniku, na maternici, par mesiacov som sa ich nevedela zbavit, lekar mi vyslovene povedal ze na to sa dava antikoncepcia ale on mi ju neda! a ja by som ju ani nechcela, cysty boli funkcne a zmizli mi uz teraz uplne..Nedavali mi sancu ani na otehotnenie a som o par dni v 6.mesiaci 🙂 a strasne sa tesime! Neber ju, absolutne neodporucam, skus si zaobstarat Wobenzym, ten predchadza takym skaredym rakovinovym veciam, je to priserne drahe ale stoji to zato..a tiez zeleny jacmen od firmy GW..pila som ho, organizmus sa krasne precisty, potrebujes odlahcit od toho vsetkeho svoje telo a ja davam ruku do ohna za tento vyrobok!!! 🙂 drzim prsty!

janka300
autor
14. mar 2013

@reni1512 wobenzyn? to som ešte nepočula, môže sa to užívať dlhodobo? Ty máš tiež endometriozu? Ďakujem

reni1512
14. mar 2013

@janka300 mala som, mam to uz preliecene, inac by som neotehotnela, keby som mala doteraz...vraj uz existuju aj lieky namiesto injekcii na to..mne ale pichali injekcie..Wobenzym sa berie dlhodobo a a po vela tabliet, mam doma obrovsku dozu co som uz nevybrala kvoli babatku. Berie sa aj preventivne.

janka300
autor
14. mar 2013

@reni1512 Takže si nič neužívala? myslím lieky? lebo mne lekár povedal, že nič iné mi nepomôze, iba antikoncepcia☹

reni1512
14. mar 2013

@janka300 ale teraz myslis na endometriozu ci na cysty?

janka300
autor
14. mar 2013

@reni1512 ja mam endometriozu,, momentálne nemám cystu, ale ochorenie sa vyliečiť neda...ja pokial nebudem uzivat anti, cysty narastu, tak preto som v začarovanom kruhu, ty asi endo nemas, ze?

reni1512
14. mar 2013

@janka300 jani, ty vobec citas co pisem 🙂? lebo sa krutime v tom istom kruhu...nie uz nemam, pisala som ti ze som ju mala, ale vyoperovali mi a keby som ju mala aj teraz tak by som nebola tehotna... Mala by si na endometriozu brat injekcie, inac ako tym sa odstranuje uz len laparoskopicky..zalezi v akom stadiu ju mas..

janka300
autor
14. mar 2013

@reni1512 ja rozumiem, co pises...mala si cysty a uz nemas...ja mam diagnostikovanu endo, mala som cystu, ktoru mi operačne vybrali, žial aj s vaječníkom, pol roka po operacii som mala dalsiu cystu, v tedy mi lekár nasadil antikoncepciu, cysta mi zmizla, ale anti uzivam doteraz, vraj preventívne, aby sa neobjavili cysty. Aké injekcie si ty brala? poprosím ta o nazov, ak si to pamatas, dakujem

reni1512
14. mar 2013

@janka300 ...no ja som pochopila co pises, vsetko som ti pekne rozpisala...cely priebeh...ja by som nebrala antikoncepciu na tvojom mieste a uz vobec nie preventivne, je to len marketingovy tah.. nic viac.. Ja som cysty mala, nebrala som antikoncepciu vobec a aj tak zmizli, tiez som ti pisala ze som brala injekcie dipherelyne na endometriozu a existuju este decapeptyl..

zojaaa
14. mar 2013

Ahoj
@janka300
Ja som mala endo aj cysty, bola som na laparoskopii, vypalovali mi loziska a tiez mi zobrali cast vajecniku, tiez som chodila na injekcie pred ivf aby som nemala menstruaciu a nezacalo sa to tvorit znova.... Inak endometrioza sa neda vyliecit, je sposobovana menstruaciou a pokial ta neuvedu do umeleho prechodu, mozes ju mat stale....
Antikoncepcia je uplne bezny sposob...ja mam mirenu, vnutromaternicove teliesko....

janka300
autor
14. mar 2013

@zojaaa Ano, antikoncepcia je bezny spôsob, lenze mne spôsobuje problémy, začali sa mi tvoriť žily po nohách, predtým som to nemala, mam nohy v strašnom stave, lekár mi doporučuje iba antikoncepciu, ja deti ešte nemám,, preto chcem liečbu, ktorá bude môct byt dlhdobejsia a nebude škodit môjmu telu. Zvažujem rôzne alternatívy, ale antikoncepciu nechcem.

zojaaa
15. mar 2013

@janka300
Inak mne vsetci lekari vraveli, ze najlepsiou alternativou je tehotenstvo.....

dadulaa
15. mar 2013

@janka300 ahoj, aj ja som po operácii endo, brali mi časť z oboch vaječníkov a taktiež sa obávam, aby sa mi nevrátila..mne lekár nedal žiadnu ďalšiu liečbu, ale doporučil mi otehotnieť, vraj je to najlepšia zo všetkých možností, 😉 ak máš problémy s nohami pri užívaní antikoncepcie, určite by som to konzultovala s lekárom, ako ďalej...inak tiež uvažujem nad Wobenzymom, počula som naň samé chvály...

janka300
autor
15. mar 2013

@dadulaa ja som o wobenzyme este nepočula, tak neviem, lebo podla tých účinkov na gynekologické problémy to nie je. U mna tehotenstvo nepripadá do úvahy, nakoľko nemám s kým☹