Endometrióza a porucha štítnej žľazy

gabika098
15. nov 2022

Ahojte ženy, pred nedávnom mi bola laparoskopicky diagnostikovaná Endometrióza na Vaječníkoch. Chcu ma hodiť na HAK, čo ja osobne veľmi nechcem zatial mam s každou otrasné skúsenosti. Od 14 rokov sa liečim na štítnu žľazu, mám 19 a nikdy som tu štítnu žľazu ani nejako neriešila...doktorka mi dala euthyrox chvíľu som ho brala ako mi nakázala ale keďže som žiadne problemy so štítnou žľazou nepociťovala prestala som ich brať a vykašľala sa na celú liečbu...išla som asi o 3 roky len tak na kontrolu a opäť predpísany euthyrox a nejake male neškodné cystičky na žľaze, čiže som sa na ten euthyrox 25 opäť vykašľala lenže teraz tak uvažujem nemá endo niečo so štítnou žľazou? Myslíte že keby začnem brať euthyrox ako sa patrí cysty sa nebudu tvpriť? Máte niektora podobnú skúsenosť alebo neviete či tam je súvis?

33rudolfko3
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nwnw
15. nov 2022

@gabika098 stitna zlaza rozbije cely organizmus doslova

luccija
15. nov 2022

@gabika098 preco tak hazardujes?raz mas brat lieky na SZ tak ich ber.Preco, ked si bola uspata Ti nevybrali loziska?ci vybrali?bezne sa endo tak liec, aby si nekrvacala a nevytvorili sa nove loziska.Bud sa dava ATK, odporuca sa tehotenstvo, alebo ine hormony.

nevenka
16. nov 2022

Znizena funkcia stitnej zlazy ovplyvnuje cwly organizmus, metabolizmus - mas ho spomaleny. Bez Euthyroxu, ak ho mas brat a neberies, tak casom Ti moze skolabovat cele telo. Nebudem sa tu rozpisovat, je to vsetko vsade po nete vysvetlene, myslim, dostatocne.
Je ine, ked lieky na cas vysadi endokrinolog, ine, ked si len tak zmyslis, ze ich nebudes brat. Tvoja stitna zlaza nestihas a Ty jej skodis tym, ze nutis nadoblicky zastupovat ju, ked sa vycerpaju aj tie, pocitis unavu a dalsie priznaky, mozes mat problemy so spankom, regeneraciou tela atd....potom problem otehptniet, potraty a tak. Toto k tej stitnej zlaze.
Mam 2 choroby - AIT - znizenu a zvysenu funkciu stitnej zlazy, takze trosku o tom viem, co to obnasa.
K endometrioze sa vyjadrit neviem, ale treba sa pytat lekarov, ak Ti nieco nie je jasne.

andreina27
Autor odpoveď zmazal
Zobraz