Antibiotiká a pohár vína

23. máj 2022

Hanba viem ale beriem antibiotika už 6. deň až do konca dobratia. Mala som angínu. Mám vážne blby deň môžem si večer dať pohar vina? Viem že sa vraví že sa nesmie pit alkohol keď sa berú atb. Dik za názor

lucia7933
23. máj 2022

ja by som si nedala, aspon nie po mojej skusenosti ..raz davno som spravila taku blbost ze tiez som brala antibiotika v den ked sme mali akciu som si nedala ze vsak jeden den vynecham a mozem si dat vino....bolo mi tak zle este v ten vecer..a to som mala tusim len 2 pohare vina..

pribinak
23. máj 2022

Daj si coko. Pitím alkoholu a užívaním ATB jednak znižujes ich účinnosť a jednak hento obrovská záťaž pre tvoje obličky

lenka_xy
23. máj 2022

Záleží aké konkrétne. Napríklad taký metronidazol má antabusový efekt, to by si rýchlo oľutovala 😅 Pri niektorých to nevadí, ale odporučila by som skôr nechať si zájsť chuť, načo zbytočne zalievať lieky alkoholom. Vo všeobecnosti by som odporučila nájsť si iný spôsob vysporiadavania sa s "blbými dňami" ako alkohol.

merlinja
23. máj 2022

vraj ten zákaz pri ATB je len preto, že potom náhodou pacienti zabúdajú pravidelne užiť tabletku. Podľa mňa keď si dáš decko, nič sa Ti nestane. Teda pokiaľ to nehodláš pravidelne konzumovať :o) Ale zas, je to chémia, obličky, pečeň máš len jednu, tak zváž... Daj čokoládu ako Ti vyššie píšu, alebo nalej Vineu do vínového pohára na oblbnutie - akože víno

viestta
23. máj 2022

Až také zle to s tým zlým dňom nebude, keď máš čas plánovať, že si dáš. Aspoň ja si myslím, že keď je naozaj mizerne nestíhajú sa vymýšľať plány.

pribinak
23. máj 2022

@merlinja určite to nie je kvôli zabúdaniu, ale kvôli chemickým reakciám

panelacikova
23. máj 2022

@merlinja no len pozor na nevhodné informácie! nevieš, čo konkrétne berie. napríklad taký Entizol.... ešte 48 hodín po dobratí nesmieš, inak ide pečeň do prdele....

kakakina
23. máj 2022

Na žiadne lieky alkohol, Skus si radšej dať teplu sprchu, prechádzku, cokoladku. Vyhni sa ešte pár dni pi dobrati atb, alkoholu.

izabela181
23. máj 2022

No ja som si párkrát keď som doberala antibiotiká dala pohár vina a žijem 😆 záleží asi aké antibiotiká ale čo mám známu doktorku tak povedala mi vtedy že to je len kvôli tomu že alkohol môže znížiť účinok antibiotík…ale tak deci-max 2 vina myslím že neuškodí nikdy 😆 ( samozrejme neplatí to pri šoférovaní)

neznama2
30. jan 2024

@lenka_xy prosím keď douzivam azitrox vo stvrtok a v sobotu mame oslavu môžem víno?