Kojenie predčasniatka

mrs.vincek
22. jan 2016

ahojte mamičky, ktoré máte predcasne narodené detičky.chcela by som sa spýtať ako ste kojili alebo začali kojit vaše detičky.mala sa narodila 33+3tt s vahou 2300g a bola hneď prevezena na Kramare.my máme problém, ze sme boli v inkubatore5 dni a potom 9 dní na oddeleni predcasne narodených deti a išli sme odtiaľ už s fľašou.ja som si odstriekala a dala maličkej.takto sme fungovali donedávna.mala sa síce prisala ale tým ze bola maličká nevládala si vytiahnuť dosť mliecka.tak som ju dokrmila flasou s mojím mlieckom.pred 4 dnami som ale povedala dosť a chcela som skúsiť nech si vytiahne už sama.Ale to bola zrejme chyba lebo bola placliva a neustale chcela byť na prst ale nemala ešte ten riadny saci reflex a asi si nevytiahla koľko by potrebovala.mala som ju na prsy aj 2 hodiny s tým ze si cucla na chvíľu si pospala a dookola.keby som mala len ju nevidím v tom problém ale mam ešte 2 deti ktoré ma takisto potrebujú a bolo mi veľmi ľúto ze sa im nemôžem venovať a okrem toho domácnosť vsak to samé poznate a do toho nevyspata lebo aj v noci mi to trvali 2 hodiny než zaspala.bola som pod stresom a mlieko mi o dosť pokleslo a nemala som dosť tak som jej dala už umelé so slzami v očiach lebo veľmi som chcela kojit a aj chcem.vyskúšala som aj laktacnu, cievku bylinky, homeopatiká a aj tak som opäť skončila na odsavani.baby prosím napíšte mi, ktoré ste to prežili ako ste to riešili vy.lebo viem ze najlepšie pre moje bábätko je moje mliecko.myslíte, ze niekedy budem plnohodnotne kojit?malinka ma teraz 7 týždňov a 3300g, čo je asi máličko a nechcem ju nechať hladovat.dakujem za každú radu.

bonaqa2013
22. jan 2016

na kojenie homeopatiká - mám to odskúšané na sebe, a veľa, veľa piť.... myslím že je tu skupina o predčasne narodených detičkách - pozri skupiny....Asi si budete mať o čom písať....

extrate
22. jan 2016

@mrs.vincek nestresuj seba aj ju s kojením nasilu za každú cenu. Bud rada že je zdravá, odsávaj si mlieko a dávaj jej z flaše. Ak si budeš odsávať častejšie, zvýši sa ti tvorba. Môžeš si namraziť na horšie časy.
Moja je tiež narodená v33.t, 1900g, bez sacieho reflexu. Moje mlieko mala do 4 mesiacov,potom začala spávať v noci 10 hodín tak som spala aj ja a neodsávala som. Tým sa mi mlieko začalo strácať a od 5 mesiacov je výhradne na UM. Som rada že som jej vôbec nejaké mohla dať, tiež som skúšala kojiť po tom ako ju 14 dní učili na flašu. Podarilo sa to len v noci ked bola rozospatá, ináč nie.

mrs.vincek
autor
22. jan 2016

@bonaqa2013 ďakujem pijem veľa vody a papam aj ricinnus homeopatika

mrs.vincek
autor
22. jan 2016

@extrate ďakujem za tvoj príbeh a povzbudivé slova zatiaľ budem odsavat lebo nechcem prísť úplne o mliecko