Kedy sa vám stratilo materské mlieko po ukončení kojenia?

zuzja
8. jún 2012

ahojte mamicky, mam na vas taku otazocku, za ako dlho sa vam stratilo mlieko, ked ste prestali kojit ? lebo ja uz nekojim rok a pol a stale, ked stlacim, tak vytekaju kvapky a v poslednej dobe, sa mi zvacsili prsia a citim take tlaky, ako ked sa mi mlieko tvorilo ? stalo sa take nieco aj niektorej z vas ?

vefi89
8. jún 2012

nie si tehotná? 😀 😀

ja nekojím niečo málom cez rok a mám to tiež, teda okrem väčších 😀... či je to v poriadku neviem, ale nebolí, neštípe, neriešim 😅

lvka
8. jún 2012

Ja nedojcim polroka a mam to tiez... 🙂 bola som na sone prsnikov na preventivnej prehliadke a nebolo to nijako okomentovane a vsetko bolo v poriadku ;)

soldi
8. jún 2012

@zuzja okrem moznosti tehotenstva je mozne ze mas zvyseny prolaktin. alebo je to docasna hormonalna nerovnovaha. ak mas negativny tehotensky test a bude to pretrvavat aj dalsi cyklus, odporucam kontaktovat gynekologa.

karamel
8. jún 2012

mne sa stratilo do troch mesiacov 🙂

tilenka
2. júl 2012

tiež nedojčim pol roka a mliečko ešte stále mam...zatial to neriešim 😉

angua27
2. júl 2012

ja som prestala kojiť, keď mal malý 13 mesiacov a mliečko odišlo úplne cca. do týždňa. odvtedy som bola už aj na sone prsníkov a všetko ok.
na Tvojom mieste by som kontaktovala gynekológa a poradila sa s ním. a jasko tehu test. 😉

denka81
27. dec 2012

Ja som prestala kojiť pred viac ako rokom, od vtedy som užívala HAK, teraz som ju vysadila, pretože chlap odošie na pol roka preč a teraz, keď by som mala dostať menzes, neskutočne ma bolia prsia a keď si ich stlačím, nejaké 1 - 2 kvapky vyjdu, možno aj viac, ale rdšej neskúšam, ako sa to vyriešilo u teba?

puhinka
27. dec 2012

Ahoj,ja som kojila krátko a mliečko mi zmizlo do pár dní,ale tiež sa mi objavuje pravidelne pri MS a pri ovulke tzv. kolostrum,niekedy viac,niekedy menej.Takže poznám to a moja svokra tiež má ešte do dnes kolostrum.Ale ,že by sa mi naliali,tak to nie.Občas len,keď mám viac,tak mi vystrekne aj na tričko,ale málinko.

ducci
25. feb 2013

ja som kojila 19 mesiacov a mliecko zmizlo tak do 3 mesiacov,

apocallypsa
20. apr 2014

ja som kojila 3 r a jeden mesia 🙂 myslela som ze sa mi mlieko strati do par mesiacov opak je pravdou uz nekojim rok a pol a stale ked stlacim tak tecie ... pred par mesiacmi som bola 2x za rok na sone prsnikov lebo som si tam nasla hrcku povedali mi ze lozisko tam nieje a teda to moze byt mliecna zlaza .Cestou som sa na to opytala ci neni problem ze aj po roku mam stale mlieko povedal mi ze po takom dlhom case co som kojila je to normalne a telo sa dlho spametava treba mu dat cas 🙂 hrcka sa mi zmensila a teda to asi fakt bola len mliecna zlaza kedze mam mensie prsia citim vsetko :D

denise.v
20. apr 2014

mne rok po ukončeni kojenia,ked som začala brat antikoncepciu.Asi vtedy sa mi napravili hormóny.Lebo predtym som brala aj lieky na zníženie prolaktìnu,ale nepomohli.Tak preto si myslím ,že od antikoncepcie mi zmizlo mliečko...Vraj niekto ma aj 5 rokov 😨

nemenovana1999
16. apr 2019

Baby ja som kojila normalne mesiac a pol a do 3 mesiacov striedavo aj z umelim mliekom dcérka bude mať 4 roky v auguste no v jednom prsniku po stlačení mám ešte stále mlieko je to normalne ? Ten prsnik ma aj kus boli na dotik no nie je to nič strašné je to problém ze mam ešte stále mlieko po takom dlhom čase? Pri doktorov som zatiaľ nebola s tým myslela som si že to môže mať aj spoločné s tim ze mam zavedené vnutomaternicove teliesko alebo ze je to normalne ze mam ešte stále mlieko
Je my to trápne ísť s tim k doktorovi ze v prsniku mám mlieko 🙂