Hotelová akadémia verzus Súkromná stredná odborná škola

danielllka
2. jún 2020

Ahojte žienky, poradte prosím, kto pozná tieto dve školy. Jedna je Hotelová akadémia na Južnej triede v KE, druhá Súkromná stredná odborná škola, obe odbor hotelová akadémia. Bola som už rozhodnutá, no syna prijali na obe a ja už mám dilemu :(

jana1511
2. jún 2020

@danielllka moja osobná skúsenosť . Nikdy by som nedala dieta na súkromnú školu a nie som jediná či má taký názor . Ide len o peniaze a efekt ziadny . Všetko si budete musieť zabezpečovať sami a aj prax . V triede malo deti , úroveň slabá . Najlepšie školy sú štátne . Všetky súkromné inštitúcie sú na prd .

moncici7
2. jún 2020

@jana1511 musim oponovat moj syn chodil od sukromnej skolky az po sukromne bilingvalne gymnazium tento rok ukoncil studium na najlepsiej skotskej univerzite , toto nie je o skole ale o dietati. Nikdy by som nechcela aby moje deti ucili socialisticke zaostale ucitelky statnych skol.dakujem pekne je 21 storocie a deti budu zit v buducnosti nie v minulosti.

deti95060810
2. jún 2020

asi by som volila skôr hotelovú akadémiu...😉

jana1511
3. jún 2020

@moncici7 neviem co majú štátne školy spoločne so socializmom . Ja učím má statnej škole a učila som aj má súkromnej a viem o čom hovorím . Áno, samozrejme záleží od dieťaťa . Keď je dieta šikovne a chce sa učiť tak je to jedno ci je súkromná alebo štátna . Ale žiadna súkromná inštitúcia či je to škola , alebo zamestnávateľ pre obyčajného človeka nie je istota .

moncici7
3. jún 2020

@jana1511 absolutna istota je ked mas dobru hlavu a dobru univerzitu ale to plati v zahranici dufam ze raz to bude aj u nas. Ano su niektore vynimky kantorov na statnej skole ktore su spokojne so svojim zivotom a nejdu po sikovnych detoch a nedajboze aby rodicia boli uspesni . Dakujem statnu skolu neprosim. Poznam x y rodicov ktori nastastie svoje deti mohli prec zavistlivou a osobnostne nevyrovnanou ucitelkou dat na sukromnu skolu.A predstav si ze tie deti boli excelentne a mnohe dosiahli uspechy ako v studijnom aj v profesnom zivote ktore inak by pod tlakom frustrovanej pedagogicky nikdy nefosiahli. A pokial viem mnoho deti je zo sukromnych skol vylucenych a rovnako tak opakuju rocnik takze nie je to prechadzka ruzovou zahradou ako pises

jeennyv
3. jún 2020

@danielllka mam uz spoluziakov dospelych ludi skoncenych na hotelovke na juznej, ziadny problem skola ci uplatnenie...co sa tyka sukromiek..financie lezie to do penazi,a jednak nech ma sukromka akekolvek dobre ohlasy, vzdy je na to pozerane, ze to studium je zaplatene, ja som na sukromke chvilu bola, ale na vs...vobec sa mi nepacilo, isla som spat normalne na univerzitu..

danielllka
autor
4. jún 2020

Dakujem vam všetkým za nazor 💗

moncici7
4. jún 2020

@danielllka vies ono je to aj o tom kde chce dieta zit a comu sa chce venovat. Moje deti od mala chceli studovat v zahranici takze anglictina je alfa omega a to sa nauci u nas len na sukromnej skole,skolke ci bilingvalnom gymnaziu a tie su sukromne a americkemu lektorovi tazko moze konkurovat stara Anglistinarka s ruskym prizvukom .

vietsandra
28. jún 2020

Ja som bola prijata na juznu a aj na sukromnu hotelovu školu v KE. Vybrala som si súkromnu. Školné som neplatila, pretože som bola jednotkarka, ale spoluziaci platili najviac 53€/mesiac. Poznám ľudí, ktorí študovali na južnej a viem, že to bola určite prísnejšia škola. Na súkromnej sa často menia učitelia, ale inak su celkom ok.. Idu s dobou 😀 najväčšie + sukromnej hotelovky je prax v zahraničí (cyprus, malta...) 👌 to južná tuším nemá. Oni praxuju tuším u seba v škole ked si dobre pamätám.. My sme mavali ešte prax v hoteloch po Kosiciach (yasmin, hilton,...)
Je to na vas, ale súkromna skola je istym sposobom holubnik. Drzim palce v spravnom rozhodnutí. 🍀

goblinko1
31. okt 2020

@moncici7 prrresne!

natalkaaaa258
Odpoveď bola odstránená
Zobraz