Robí každý gynekológ folikulometriu?

miuska1990
23. feb 2022

Dobry den damy 😊 chcem sa spytat. Uz rok sa snazime s priatelom o babo. Gynekologicka mi potvrdila ze je vsetko v poriadku, ovulacia prebieha. Viem priblizne kedy je ovulacia a kedy mam plodne dni. No napriek tomu to este nevyslo. Priatel pojde urcite onedlho aj na spermiogram. Ake vysetrenie mi moze este gynekologicka spravit? Ale mate skusenosti, co odporucate? Vitaminy som uz brala vsetky mozne. Nepijem , nefajcim, postavu mam akurat. Kazdy gynekolog robi folikulometriu? Mozno by to pomohlo alebo ake vysetrenie mi este moze spravit moja gynekologicka a kedy uz mam navstivit centrum asistovanej reprodukcie?.Dakujem krasne 😊

e1i
23. feb 2022

@miuska1990 partnerovi doporučujem urobit spermiogram v car, stoji to okolo 35 e a je pocitacovo hodnoteny. U urologa by zaplatil rovnako a je to len na sklicku pod mikroskopom, prudko orientačne. Iba odhadom pocet a pohyblivost (ale kolko, teda ci je dobra nepovie). V car bude mat aj morfologiu. My sme boli na spermiogram v gynfive v nr, vysledok sme pockali do hodiny bol. Tebe hormonalny profil, amh, priechodnosť vajcovodov. Folikulometriu by mal resp mohol robit kazdy gynekológ, je to len sono obden pred ovulaciou. Do CAR riesit posielaju cca po roku snazenia neuspesneho. Ak vas vsak tlaci vek alebo iny problém (amh a pod) môžete ist aj skor. Konzultácia je bezplatná, centrum si vyberate vy a nepotrebujete odporúčania nikoho.

e1i
23. feb 2022

@miuska1990 my sme nakoniec v car boli v Brne, nejak tym sk centrám neverim. Vyslo nas to mozno aj lacnejsie ako tu a úspešne.

karamelka1234
23. feb 2022

@miuska1990 Nam sa tiež nedarí a zistili mi nízky progesteron po ovulacii... zobrali krv 22den cyklu.

miuska1990
autor
23. feb 2022

Dakujem. A ako robi ten hormonalny profil a co je to amh? A mam v aprili prehladku preventivnu. Tie vysetrenia mi spravi aj pri prehliadke ak jej to poviem, ci musim sa objednat vyhradne nato? Moja gynekologicka mi povedala iba poslite partnera na spermiogram a mna este neriesila ze je vsetko v poriadku. A mam 26 rokov partner 28 nastastie nas az tak cas netlaci, ale uz je to predsa rok….

karamelka1234
23. feb 2022

@miuska1990 Aj mne hovoril môj gynekológ všetko je ok . Ale predsa som sa objednala endokrinologicke povedala jej ze sa mi nedarí otehotnieť a ta mi urobila hormonálny profil ale až 22 deň cyklu a zistila nízky progesteron... gynekológ mi robil hormonálny profil ale iba 3den menzesu .. ale hormóny sa menia počas ovulacie a lutealnej fáze..

e1i
23. feb 2022

@miuska1990 HP sa robi 2-5 dc takze ta objedna zvlast amh mozno brat hocikedy, svedčí o ovarialnej rezerve, aj napriek nizkemu veku moze byt nizka co by znamenalo neodkladat konzultaciu v car. Priechodnosť sa zistuje bud pri laparoskopii alebo vysetrenim hyfosy, pod usg kontrolou vstreknu penu a sleduju jej prienik vajcovodmi. Tiez sa nerobi pri PP. Tsh - stitna zlaza tiez pre otehotnenie treba držať pod 2. Takze konzultuj aj endokrinologa

e1i
23. feb 2022

@karamelka1234 HP moze robit gynekológ alebo endokrinolog. Rovnako na zaciatku ako aj neskor v cykle. Cize mohol ti ho urobit aj gynekológ na 22.dc.ak mas nizky progesteron mal to ho v 2.polke cyklu nasadit.naj mi sadol utrogestan vkladat. Lebo duphaston mi rozhadzal pecenove testy na pár rokov.

emein
25. feb 2022

Ahojte mne dneska po folikumetri gynekológ zistil že môj folikul má 22 MM ale dneska som už 20 DC. A povedal mi že už mi ani nepraskne a že aj keby je nízka šanca otehotnenia . Povedal že mám už nastivit centrum , zdá sa mi to veľmi málo od neho testy hormonálne aj všetko mám v poriadku partner má spermiogram nie úplne najlepší ale ani najhorší. Čo na to hovoríte ? Čo si myslíte ?
Nedarí sa mi otehotnieť už 5 rok nikdy som na to netlačia aj keď som vedela že mám problém s ovulaciu aj sa mi to potvrdilo a aj jemu som to povedala preto sa mi to zdá málo z jeho strany .

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre