Prečo mi graf vyznačil 2x ovuláciu?

9. sep 2021

Ahojte dievčatá, môžte mi prosím vysvetliť vy skúsenejšie 🙏🤗, prečo mi graf vyznačil 2 krát ovuláciu 🙈🤷‍♀️? Silno pozitívny ovu test som mala vtedy, kedy je označená, potom bol negatívny už, ďakujem

marzuz89
9. sep 2021

Je dolezita technika merania, ale kedze merias a riesis, urcite vies, ze aj take parminutove prevalovanie sa v posteli po zobudeni nenavratne skresli dane meranie. Alebo aj nekludny prerusovany spanok, ci aj take cikanie 2 hodiny pred meranim 😅 a to mi pride tento pripad, ako keby tie merania mali takto sposobene odchylky, a aku appku to pouzivas? Mne sa najviac osvedcil Fertilityfriends, ten vzdy ukazal pekne logicky. Tu prvu ovulaciu sa mi zda ze oznacil len tak, mne vzdy ukazalo az ked bola zvysena teplota myslim 3 dni po sebe. Naozaj je taky divoky ten graf, som zvedava na dalsie nazory 🙂

anjelicek26
9. sep 2021

Prva bude urcite spravna, ten druhy "prepad" teploty je bezny na 2-5 dni po ovulacii, hlavne u zien, co maju trosku problemy s progesteronom... fallback thermal shift tomu myslim hovoria... je to ale vzdy len 1 dnovy pokles a nikdy nejde pod CL.

nevenka
9. sep 2021

@marzuz89 ale no...zase mierna odchylka, nic neznamena. Vstavam k choremu 8 mesacnemu, aj sa prevalujem v posteli a dobre meria. Proste este z tohto sa stresovat, ze sa prevalujem v posteli...🙄. Meriam uz skoro 3 roky a stale mam normalnu krivku. Odchylky su, ale nic, kvoli comu by sa nedalo interpretovat.

marzuz89
9. sep 2021

@nevenka ocividne si ma vobec nepochopila 🤗 nemas sa stresovat z prevalovania preboha, bazalna teplota je nejako definovana, ma nejake pravidla. Tak ked meriavas dajme tomu o 6 rano, ale od 4 si hore, prevalujes sa, pripadne o 5 sa ides do kuchyne napit, a este zdriemnes, a merias o 6 ako vzdy, ta teplota proste uz nie je bazalna teplota organizmu. Bude tam odchylka a moze skakat graf. Kym mi syn neprespal celu noc a vstavala som k nemu o polnoci aj nadranon, nemalo pre mna absolutny zmysel teplotu merat.

@anjelicek26 o tomto som nepocula, ani mi to graf nikdy nevyhodil, dobre vediet, super

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre