Plánovanie bábätka po pôrode mŕtveho

n523
15. sep 2023

Ahojte baby poradíte mi mala som za sebou veľmi ťažké obdobie v 24 tyždný som musela pôrodit mrtvé bábo 😥 nebilo mu srdiečko tužím veľmi sa stať mamou kedy je vhodné začať plánovať bábätko niekto hovorí čakať aspoň 2 cykli

ivangeline
15. sep 2023

Doktor povie,ci je vsetko v poriadku a ci mozete,nie? Moja znama porodila 2r po takom porode...

beata_k
15. sep 2023

@n523 A uz si psychicky pripravena na druhe?

maminkadeticiek
15. sep 2023

Z pohladu tela minimalne pol roka nechat maternicu oddychnut.Hovori sa ze tolko kolko bola tehotna aspon tolko by mala oddychovat.Ma to.vplyv aj na vynosenie dalsieho babatka.A z pohladu psychiky by som pockala tiez minimalne 6 mesiacov.Dovol si odsmutit to prve.Vsetko ma svoj cas.

anjelicek26
15. sep 2023

Samozrejme, ze pockat aspon 6-nedelie, je to normalny porod. Telo sa musi zotavit, potrebujes ist na kontrolu, v maternici je rana po placente, hormony sa musia ustalit, ovulacia nabehnut. O psychike ani nehovorim. Prosim dopraj si cas smutit, nelataj to hned novym tehotenstvom, chapem ten pocit obrovskeho smutku v srdci, ale pomsti sa ti to obrovskym strachom cele tehotenstvo, ked to nebudes mat spracovane. My sme prisli o babo v 14.tyzdni ano nieco uplne ineho... ale tie tri mesiace pauzy som vyuzila na obehanie vsetkych odbornych lekarov, aby som zistila, preco sa to stalo..zistili mi dve mutacie zrazanlivosti krvi, teraz som v 12tom tyzdni a stale picham a budem pichat lieky na riedenie krvi. Ale aspon viem, kde bol pravdepodobne problem a takto sa to uz nezopakuje... vy viete, co sa stalo?

gerberocka
15. sep 2023

Veľmi ma mrzí tvoja strata, prešla som si tým istým 😢.
Ja som počkala tri cykli, aby som sa dala do poriadku ako po psychickej tak aj fyzickej stránke.
Teraz mám dve krásne a zdravé deti.
Držím palce nech sa tvoja túžba stať sa mamkou naplní a nech všetko dobre dopadne 🙂.
Hlavné je dať sa dokopy. Fyzicky aj psychicky

anjelikdianka
15. sep 2023

@n523 Ja som prišla o bábätko v 23 tt a po roku som otehotnela s dcérkou.Lekár mi vtedy povedal že máme počkať aspoň 6 mesiacov.

zafir01
15. sep 2023

@n523 veľmi ma mrzí tvoja strata . Ja som porodila svoju mŕtvu dcérku v 39tt .. 9 mesiacov nato sme sa rozhodli to skúsiť opäť .a presne na 1 výročie jej smrti som si našla pozitívny test . Avšak psychicky som stále nebola ok ,a po pôrode synčeka sa mi stav začal rapídne zhoršovať a musela som vyhľadať psychiatra ( nočné mory , ráno som sa zobudila zmätená s tým ,že som netušila ,či sen bol skutočnosť alebo nie , mylila som si fakty ,a neskutočna bolesť na hrudníku ) po pol roku terapii a nejakých utlmujucich liekov mi bolo omnoho lepšie .
Píšem ti to preto ,že môže sa stať ,že tieto stavy prudu ak k tebe .môžu prísť oneskorene . Dôležité je ,ako to s partnerom cítite . Najmä ak dieťatko ešte nemáte ,počúvaní svoje vnútro .
Z fyziologického hľadiska by som počkala tie 3 cykly ,dala čas telu na regeneráciu . Možno šla na dovolenku

n523
autor
15. sep 2023

Vždy si kladňem otázku prečo 😭 nepochopím to najhorší pocit je to že ani doktori nevedeli prečo sa to stalo tak to má položilo a bola som aj na hematologiu a uvidíme čo výsledky budú asi v pondelok

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre