Ovulácia a bazálna teplota

luciagdt86
8. jan 2014

Ahojte. Chcem sa spýtať, akú máte skúsenosť s bazálnou teplotou, jej meraním a hlavne výpočtom ovulácie na jej základe. Ja som si ju začala merať pred 2 týždňami. Celý čas mám nad 37 (37,1...37,2), len raz som mala 36,7 a raz asi 37,5. Posledných asi 5 dní mám stále 37,1.
Prekonala som mimomaternicové tehotenstvo v máji 2013 a odvtedy sa snažíme o bábo - neúspešne. Stále nič. ☹ Vzali mi jeden vajíčkovod. Beriem už 3 mesiace Clostilbegyt a Duphaston, no nič. Tak som sa dala na tú bazálnu teplotu, ale nejako sa v tom nevyznám. Čo sa týka sledovania výtoku... S manželom máme pohlavný styk v priemere každé 2 dni, takže si neviem predstaviť, ako sledovať výtok, kedže je to skôr ešte spermatický výtok, než normálny. Viete mi poradiť? Ďakujem!

ninan2
8. jan 2014

@luciagdt86 Ahoj, a kde si to znacis? Je taka anglicka stranka kde sa to da zadavat, a same Ti to potom aj na zaklade tych udajov vie vyhodnit veci... Pripadne aj ja sa na to mozem pozriet, ale musis to mat niekde takto pristupne.

evakva
8. jan 2014

@luciagdt86 Pridaj sa do temy Grafy BT. Ja som si ju meriavala. Treba merat rano, kazdy den v rovnaky cas pred tym, nez vyjdes z postele. Ja som merala v posve, no moze sa merat aj v ustach (tam je teplota nizsia). Ja som si ju znacila pomocou tejto stranky http://www.fertilityfriend.com/, kde ti vyznaci aj ovulaciu. Nejako mi nesedia tie tvoje vysoke teploty. Taketo teploty su pri tehotenstve. Ako a kde si merias teplotu?

luciagdt86
autor
8. jan 2014

@ninan2 Ďakujem. O tej stránke som nepočula. Skúsim to vyhľadať. Ak by si vedela presnejšie, tak by som bola vďačná. 🙂

luciagdt86
autor
8. jan 2014

@evakva Aj ja si ju meriavam vždy ráno po prebudení. Teplomer na stolíku a hneď sa meria a značí. 🙂 Tiež meriam v pošve a je to stále rovnaké - 37,1. Bože, čo by som dala za to, keby si mala pravdu. Ale minulý mesiac som mala normálne menzes, aj test bol negatívny. Neviem, či by to už stihlo... nasledujúci menzes mám o týždeň, takže ešte ani vajíčko by nemalo byť zahniezdené, tak neviem, či by teplota už bola zvýšená. Zajtra ráno si urobím test, normálne si ma navnadila. Len sa bojím, že zase zažijem to (už pre mňa samozrejmé) sklamanie... :-/

evakva
8. jan 2014

@luciagdt86 Tak bud si tehotna, alebo mas pokazeny teplomer. Zajtra daj veiet, ako dopadlo test. Ak by si nahodou nebola tehotna, bolo by dobre merat cely cyklus,

luciagdt86
autor
9. jan 2014

@evakva Nakoniec som to poriešila inak. Ráno som merať nestíhala, lebo sme prispali. 🙂 Ale poriešila som iné. Moja lekárka mi pri poslednom vyšetrení pred minulou menštruáciou povedala, že ak to nevyjde, tak ma objedná k jednej špecialistke, ktorá sa na toto zameriava a je vraj dobrá. Tak zajtra na obed mám ísť k nej. Už sa neviem dočkať. Dodalo mi to nejakú nádej. Čo sa týka tehotenstva... neviem neviem... nič viac si neželám... budem každopádne informovať. 🙂 Ďakujem za podporu.

luciagdt86
autor
9. jan 2014

@ninan2 Ďakujem veľmi pekne! 🙂

evakva
12. jan 2014

@luciagdt86 No ako ste dopadli u lekara?

luciagdt86
autor
13. jan 2014

@evakva V piatok som bola u lekárke a tá ma poslala k inej, ktorá je špecialistka a zaoberá sa práve týmto. Tá ma vraj vezme "pod kontrolu", kým sa zadarí. Zatiaľ mi vzala nejaké stery. Potom mám ísť na krv - hormonálny profil a neviem čo ešte. A potom sa uvidí. Možno urobia mužovi spermiogram a možno neskôr skontrolujú priechodnosť toho jedného vajíčkovodu. Všetko sa bude riešiť priebežne, podľa výsledkov. Tak uvidíme. Zahrnula ma toľkými informáciami, že mám toho dosť a dúfam, že než sa celý ten kolobeh rozbehne, tak otehotniem sama a nebude sa musieť nič z toho riešiť.

evakva
13. jan 2014

@luciagdt86 Budem drzat palce, aby sa cim skor zadarilo a dotiahli ste to do uspesneho konca

luciagdt86
autor
14. jan 2014

@evakva Ďakujem veľmi pekne. Aj ja v to dúfam. 🙂 Pekný dník! 🙂

kubisova
21. jan 2014

@evakva ahoj prosim ta mohla by som sa opytat aka je idealna teplota na ovulaciu....bo som citala ze tych 36,6 a ak stupne o cca0,3 vyssie tak uz je po ovulacii a nejak sa nevyznam teraz v tom...momentalne mam menstruaciu ktora prisla o tyzden a pol neskor tak teraz neviem kedy by som mala mat ovulku

evakva
22. jan 2014

@kubisova Ono ta teplota je individualna. Niekto ma pred ovulaciou 36,3 a niekto 36,6. Dolezity je tam potom ten vyskok. Ja som sa dva cykly sledovala a potom som uz aj sama vedela, ze mam ovu (bolesti vajecnikov, ...).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre