Môžem ostať tehotná po ovulácii?

aniko2
17. mar 2021

Ahoj baby, chcem sa spýtať. Ovualcia býva väčšinou v strede cyklu ( viem, že sa to môže posunúť a podobne ale teraz nie o Tom) a uvádza sa , že trvá cca 24h.
Dajme tomu , že žena má ovualciu 5.5. Viem, že spermie vedia pár dní prežiť takže v podstate môže mať styk aj 3.5. alebo 4.5 nato aby ostala tehotná ale čo po tých 24h? Je šanca už po prebehnutej ovulácii ostať tehotná? Lebo plodné dni sa uvádzajú niekoľko dní pred Ovuláciou (čomu chápem, spermie zatiaľ prežijú kým neprebehne ovualcia) ale aj pár dní PO ovulácii a tomu nechápem. Ako môže ostať tehotná napr 6.5 alebo 7.5 keď už prebehla?

anukha
18. mar 2021

@aniko2 lebo ovulacia by mala prebehnut napr. po ovulacnom teste, ale nevie sa na 100% kedy... tak isto po vyskoceni bazalnej teploty. Ta niektorym zenam vyskoci den po ovulacii a minule som citala, ze moze vyskocit aj 1-2 dni po ovulacii. A vajicko zije 24-48 hodin... takze je tam mnoho + - 12, 24 na to, aby tam este pre istotu 2 dni po ocakavanej ovulacii ( lebo to nikdy na 1000% nevies, pokial ti to nepotvrdia na echografii ). Tak isto, bazalna teplota by sa mala drzat "hore" urcity pocet dni... cize ak si nemerias dlhodobo, s istotou nevies ci je to uz ovulacia, alebo len postupny vzrast teploty pred ovulaciou, alebo napriklad docasne zvysena teplota kvoli chorobe🤷‍♀️

queen_el
18. mar 2021

@anukha Vajicko nezije 24-48 hodin, ale 12-24, aj tych 24 je malokedy. Potom uz nie je sanca.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre