Morfológia 3 % - po akej dobe sa podarilo otehotnieť?

pietrula
28. jún 2022

Okrem tohto pohyblivost jemne nad dolnu medzu a koncentracia dost vysoka. Mal Vas partner podobne vysledky ? Ako dlho Vam trvalo otehotiet ?

Mam velmi nizke AMH a teda uz nemam vela casu. Vaham teda, ci este skusat, alebo ist do IUI. Konzultaciu mam v CARe mam az za tyzden. A tiez je mozne, ze ma budu do niecoho tlacit, uz len preto, ze su CAR. Z tohto dovodu som chcela poznat Vase skusenosti. Napiste mi pls aj Vas vek, lebo u mladsich bab to ide rychlejsie 🙂 Ja mam 36.

Vdaka za odpovede.

7lenka11
28. jún 2022

riaď sa pokynmi lekára, osobne by som nestrácala čas.. ja mám 32 rokov, muž morfológia 2%, ja PCOS.. skúšali sme tri roky, bez akéhokoľvek úspechu.. nezabralo už ani IUI, nakoniec sme išli na IVF.. teraz spätne ľutujem, že sme tak dlho riešili prirodzené počatie, keďže chceme minimálne dve deti

pietrula
autor
28. jún 2022

@7lenka11 Uplne rozumiem, ze lutujes. Ja lutujem, ze sme sa nezacali snazit pred 2-3 rokmi. Praca tomu sice trochu branila, ale dieta je prednejsie a hlavne na cely zivot. Teraz sa snazime len 3 mesiace, preto som nechcela uplne plasit. Ale rasej to, ako prist o mnoznost otehotniet... Horsie je, ze kazdy lekar ma iny nazor. Dost som tu toho pocitala, ze v jednom CAR odporucili X, v druhom Y.

bolarazjedna
28. jún 2022

My sme mali tiež 3% morfologiu a nižšiu progresívnu motilitu, koncentrácia spermií však bola dobra, čiže podobne ako u vás. Okrem tohto ja mam dg. endometriozu a 25 dní z 28 som špinila ci krvacala. Nedarilo sa nám rok a pol (teda okrem 1x anembryomoly), tak sme šli do CAR. Dieťatko sme počali prirodzenou cestou - bud ešte v deň vyšetrenia spermiogramu, no max 4 dni na to, o týždeň keď sme šli pre výsledky, už som bola po ovulacii a vlastne 15 dní po 1.konzultacii v CAR (3 týždne po vyšetrení spermiogramu) som mala jasne pozitívny tehotenský test. To len aby som ti dodala nádej, nič není stratené.

pietrula
autor
28. jún 2022

@bolarazjedna Aku hdnotu mala progresivna motilita ? Brali ste aj nejake doplnky ? To spinenie si mala dlhodobo ? Tolko otazok 🙂

bolarazjedna
28. jún 2022

@pietrula ja som to špinenie mala asi rok aj pol, stále sa zo zhorsovalo, i napriek tomu, že dom užívala progesteron. Vraj to cele kvôli endometrióza. Hormonálny profil som mala v poriadku. Ja som brala vitamín D a Nosifol forte, manželovi nasadili folandrol, ale tak reálne zo začal užívať už po počatí, takže vplyv to na to nemalo. A percento tej motility si už nepamatam, nebolo to nulové ale bolo to pod normou.

pietrula
autor
28. jún 2022

@bolarazjedna Dakujem za info. A blahozelam k babu 🙂

bolarazjedna
28. jún 2022

@pietrula ďakujem, akurát o týždeň máme termín ♥️

sense
28. jún 2022

Môj m'a tiež tak plus teda on mal aj ja som v poriadku a prvýkrát sa síce podarilo za nejaké 3-4mes ani neviem presne už skončilo to ako Ma v 9tt, odvtedy prešlo 2 roky a viac sa nepodarilo. Možno aj kvôli veku. Takže ja som sa zmierila s tým, ze dcéra ostane predsa len jedináčik Om. Chlap to prežíva viac keďže on ešte dieťa nemá

pietrula
autor
28. jún 2022

@sense Dalsie vysetrenia ste si nedali robit ? A ten spermiogram mu robili kvoli comu, kedze sa Ti podarilo tak rychlo otehotniet (aj ked bohuzial neuspesne, ale spermia oplodnila vajicko) ?

sense
28. jún 2022

@pietrula to sme sa nejak ani nesnažili ešte, nix ne sledovali, proste len ms neprišla a test bol pozitívny, spermiogramu si dával robiť asi pol roka po MA ale pre niečo iné a keď spomenul ze sa znova snažíme po MA tak mu lekár ne skontroloval len to preco tam šiel ale komplet.
A mne pri prehliadke keď už bolo takmer rok od MA spravil lekár hormonálny profil, sledoval ovulaciu,. Hormonálny profil mi robil aj známy rodinnej priateľky priateľa tiež v poriadku. Môj ženský mi aj navrhoval ci nechceme iui ale ja som povedala ze bud sa podarí do 40 prirodzene alebo koniec snaženia aktívneho. Chrániť sa síce ne chránime ale žiadne podporné vitamíny, prípravky. Žiadne sledovanie ovulacie nič, už som aj s utrogestan Om sekla, ten mi dal lekár preventívne.

pietrula
autor
12. júl 2022

Mam za sebou 2 konzultacie v roznych CAR, aby som si porovnala. V jednom sa ani nepytali, kolko sa snazime a ze hned IVF soft alebo native, v druhom CAR povedali, ze IVF s najvyssimi davkami. IUI je vraj strata casu, ktory ja nemam. No IVF mi naplanovali aj tak na august/september, takze podla mna dava zmysel vyuzit tento cas na IUI, mozno aj dve. Cakam na vysledky chladmydii, ureaplazmy a protilatok, takze dovtedy sa IVF ani konat nemoze.

Je tu niekto, kto sa chce podelit o skusenosti pri horsej morfo a nizkom AMH ? 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre