Je možná 2x ovulácia pri pravidelnom cykle?

8. apr 2021

Zdravím Vás. Je možné pri pravidelnom cykle 28 dní ovulovať pár dni po sebe - raz z jedného foliku a potom z iného? Či nie? Máte niekto o tom vedomosť? Napriek tomu, že som mala cca 14 dc ovuláciu podľa poz. ovu testu na 13dc + bolesti a výtok prišlo jeden deň sucho a znovu od 16-17 dc mám silný hlien a pobolievanie veľmi jemnučné ako na ms a cítim jemnučko ľavý vaječník... dnes som 17 dc a naozaj mám pocit, že znovu ovulujem. Ešte som sa s takýmto niečím nestretla. Ďakujem za info 🙂

pininka1
8. apr 2021

Ano mala som to ale ta jedna bola falosna, mne sa to urobilo ked som pravidelne brala kyselinu listovu. Akonahle som ju vysadila, tak prisla len jedna ovulacia a aj som otehotnela.

autor
8. apr 2021

@pininka1 potvrdil to aj doktor, že je to možné? ja neužívam cca polroka už nič, vysadila som všetky vitamíny, nakoľko mi nerobili dobre a v podstate ani nepomohli mi k otehotneniu.

pininka1
8. apr 2021

Ano mozne je vsetko, ludske telo je nevyspytatelne

autor
8. apr 2021

@pininka1 Všimla som si, že som mala taký útlm akoby poovulačný. Zvyknem mávať po ovulácii bolesť hlavy a hroznú únavu, a to bolo 15 a 16 dc, s tým, že dnes som zas plná energie ako v čase prebiehajúcej ovulácie a ešte aj tie ovu bolesti a hlien. Tak asi na to s drahým ešte večer skočíme 🙂

pininka1
8. apr 2021

Drzim prsty

autor
8. apr 2021

@pininka1 Ďakujem krásne! :*

misha666
8. apr 2021

moze byt kludne ze sa ti z jedneho vajecnika uvolni jedno vajicko a z druheho druhe,,,, potom vzniknu dvojvajecne dvojcata... 🙂

zuzanaete
8. apr 2021

Myslim, ze v tie prve dni ti ovulacia realne neprebehla. Telo sa len chystalo. Ovulacny test nepotvrdi, ze ovulacia realne prebehla. To potvrdi jedine bazalna teplota alebo lekar. Ak zena ovuluje 2x za cyklus, tak to byva po par hodinach a potom sa mozu narodit dvojvajecne dvojicky. 2 ovulacie s vacsim rozostupom su uplne vynimocnou raritou.

autor
8. apr 2021

@misha666
@zuzanaete ďakujem za rady, babule 🙂 no tak ak neprebehla na 14 DC, tak sme to možno zas premeškali, snažili sme sa do 15 DC potom sme boli hrozne unavení, tak jedine, že dnes na to ešte skočíme, lenže egg hlien som mala 13-14 DC, a teraz mám taký vodnatý, že si musím dať vložku.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
any_soj
8. apr 2021

Dve ovulácie v jednom cykle sú možné, ale len do myslím 24 hodín od prvej (nie som si istá, či to nie je 48). Keď totiž žlté teliesko, ktoré vzniklo z prvého folikulu, začne produkovať progesterón, zastaví dozrievanie všetkých ostatných folikulov (je bežné, že dozrieva naraz viac vajíčok, ale nie všetky stihnú dozrieť).

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre