Folikulometria - rýchlosť rastu folikulu

14. aug 2023

Prosim o nazor zienky "vzdelanejsie" v tychto temach:
V piatok rano som mala folikulometriu v 10ty den a Dr.nameral folikul velkosti 20mm. Na usg som videla nameranych presne 20.8 mm. Vravel ze je folikul tesne pred.
Viem ze rastie "priemerne" 2-3mm za den.
Styk bol v piatok podvecer, potom uz sme spolu neboli. V sobotu 11.den som mala priesvitny niekolko-cm hlien, v nedelu uz nie.

Moja otazka znie, piatok bol iba 10ty den cyklu, normalne mavam cykly 28-29 dni, teraz posledne dva 30-31dnove. Ak za 10 dni folikul narastol na taku velkost, dorastie aj do tej ovulacnej velkosti skor, ze rychlejsie k dojde ovulacii (kedze rychlejsie narastol za tych 10 dni) ako na ten 14.-15ty den, ako som mala odsledovane predosle cykly? Alebo je stale mozne ze z 20mm folikulu bude ovulacia az 14.-15.den?
Uz som z toho jelen. 🙂

Styk byva priebezne v mesiaci, no ak su tie ovulacie vcasnejsie (na to som bola na zaciatok na folikulometrii kedze uz nejaky cas sa nedari), predsa sa vieme lepsie nacasovat, ked by sme radi aby sa podarilo 🙂
Dakujem za kazdy postreh k veci.

ninka99865
14. aug 2023

Podľa mňa ovulka bola v sobotu maximálne v nedelu. Ak bol styk v piatok tak je to postačujúce 🙂

gejb
14. aug 2023

@ninka99865 ovulaciu mávaš tym padom skôr, na 14 deň už je po nej... styk bol teda načasovany ideálne

gabika295
14. aug 2023

Ja som bola vo štvrtok na folikulometrii a bola som 10dc mala som 22mm a 18mm folikul. Dala mi injekciu gonasi(hcg) a že si ju mam pichnúť v piatok do obeda a styk mat do 12 hodín. Tak aj bol v piatok cca o 19 stej a tiež povedala ze sa mame snazit aj v sobotu a v nedeľu. No 2 krát to vyšlo len v sobotu o 22 hej. Tak myslím ze ovu bola v piatok v noci alebo v sobotu v noci, dosť ma bolelo aj podbrusko. Bolelo aj v nedeľu ale ak ske mali po 2 dní styk myslím ze sme to vystihli.

Teras k tebe.Folikul praská pri 22mm až 24mm tak bud bola ovu v sobotu alebo v nedelu. A rastie tak 1.5mm max 2mm za deň. Keďže si nemala stimuláciu skôr by som povedala ze tak 1.5mm za deň. Pri stimulácii je to od 2mm do 2.5mm . Tak skôr si myslím ze bola ovu až v nedeľu. No uvidíš o cca 12 dní. Držím palce a daj vedieť ci to vyšlo 🍀🍀

autor
14. aug 2023

Dakujem vam 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre