Ako ste riešili problém, keď ste mali za sebou viac biochemických tehotenstiev?

26. sep 2023

Dobrý deň, s manželom sa už skoro rok snažíme o naše prvé dieťatko ale zatiaľ žiaľ bezúspešne. Za posledné 4 mesiace som mala 2 krát biochemické tehotenstvo. Vždy mi menštruacia meškala už týždeň a mala som aj pekné čiarky na teste. Ale nakoniec začali slabnúť a začala som krvácať. Chcem sa opýtať ako ste riešili tento preblém vy, ktoré ste tiež prekonali viacero biochemických tehotenstiev? A prečo sa vám to stávalo? Idem k Doktorke tento týždeň aby sme tento problém vyriešili. Ďakujem veľmi pekne za odpovede.

barju
26. sep 2023

Ahoj,ak to sama doktorka nenavrhne vypytaj si výmenné lístky na hematologiu, endokrinologiu a genetiku. Niekde tam môže byť problém. Podľa výsledkov sa uvidí či na to je liečba a akú treba nastaviť.

wejuska7910
26. sep 2023

Mozno by aj stacilo ak by si uzivala progesteron,mozno ho mas nedostatok.pohovor si s dr otom vo ona navrhne

soldi
26. sep 2023

pokial potrat prebehne vo viac menej rovnakom case, tak casto byva pricina v morfologii spermii, urcite aj to treba vysetrit.

autor
26. sep 2023

@soldi prebehla v obcoh pripadoch na den ten isty den 5tt+3d

barju
26. sep 2023

To čo píše @soldi môže byť tiež príčina,pošli chlapa na spermiogram nech aj on vie na čom je. Bohužiaľ ale so zlou morfologiou sa nedá nič moc robiť. Je to o šťastí ktoru spermiu si vajíčko vyberie aby ho oplodnila.

kiki68
26. sep 2023

Oboch vysetrit, zistit co tam moze byt prekazka. Podla toho skusit nasadit liecbu. Moze byt problem aj partner a kvalita spermii, moze to byt nieco ako mutacie v krvi, imunita, stitna, moznosti je vela. Tiez hormony mozu byt nejak zle.

kiki68
26. sep 2023

@barju Tak mosh ist asistovanou a oni vyberu to najlepsie co vedia, mozu nasadit muzovi liecbu a cakat na zlepsenie vysledkov.

barju
26. sep 2023

@kiki68 je dôležité vedieť že majú takú možnosť ale tá nie je pre každého. Poznám páry ktoré IVF ideologicky odmietajú. Nevieme koľko má autorka rokov, či už nad takým uvažovali s partnerom, rozhodnúť sa musia sami. To je vec, čo sa nedá nanútiť a na tu myšlienku si tiež treba zvyknúť.

autor
26. sep 2023

@barju ja mam zatial iba 23 rokov cize sa s manzelom zatial ponahlat nemusime ale dufam ze to nakoniec nedopadne tak aby sme to museli riesit touto cestou. Tak dufam ze to dopadne dobre.

barju
26. sep 2023

Tak to máte ešte kúsok času,ale keď už sa budete snažiť 2 roky bezúspešne,bez ohľadu na vek to začnite riešiť v CAR, nemusíte ísť hneď do IVF ale oni tam majú viac skúseností ako obvodny gynekológ. Aj tak sa môže stať že úspech sa dostaví až na prahu 30tky. Držím palce, sama som si zažila potrat,treba sa otriasť a ísť ďalej verím že raz to vyjde

beata_k
26. sep 2023

30% tehotenstiev konci ako biochemicke. Netreba hned hladat strasiaka tam kde mozno nie je. Nehovorim, ze nemas k lekarovi, len ze ti nemusia nic zistit lebo je to normalne.

sonkam
26. sep 2023

Ja by som sa objednala na tvojom mieste na vyšetrenia keďže sa opakujú tie potratu v rovnakom čase tak isto hematka, endokrinologia a repro-imuno a partner by si mohol ísť dať spraviť spg či nie je problém aj tam v morfologii alebo fragmentácii dna spermií keďže si potratila b rovnakom čase

kiki68
28. sep 2023

@barju dolezite su vysetrenia a dat nejakym cas na progres celej veci ( zalezi od veku), ale ked napr do 2 rokov nebude ziadny vysledok po nejakej mensej pomoci a zisteni problemu, tak za mna je to uz rozhodnutie akou cestou ist. To uz je na kazdom. Ja som zacinala v 23 rokoch s tym, ze chceme dieta s mojim expartnerom, v 25,27 vsetko proste nedopadlo. Potom som zial vymenila partnera ( mozno nastastie a nie skrz tento problem) a s mojim muzom to vyslo ihned , hoci to chcelo nejake lieky pre mna. Ale prve dieta som porodila v 35 rokoch. Cize si vezmi, ze to je 10 rokov casu. Moj ex to nechcel adekvatne riesit, spoliehal sa na zakladne vysetrenia. A hadzal to na mna. IVF nienje cesta pre kazdeho, ale zase je dobre vediet s cim ratat a podla toho sa zariadit.

autor
1. okt 2023

@kiki68 ja budem mat 23 ale snazime sa od mojich 21. Zatial to je iba skoro rok ale uz som boal u doktora a idem na hematologiu a manzel na spermiogram. Tak potom uvidime dalej ze co a ako. Ale som rada aspon za to ze sme prisli ne tento problem skor ako keby som mala viac rokov a tym padom mame viac casu to vyriesit

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre